-->

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

ΑΤΤΙΚΟ: Ράντζα παντού και τεράστιες ελλείψεις - Συγκέντρωση των εργαζομένων


Έκτακτη συγκέντρωση - κινητοποίηση στην είσοδο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στο Νοσοκομείο «Αττικόν» πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης το Σωματείο Εργαζομένων, καθώς η κατάσταση στο νοσοκομείο έχει βγει εκτός ελέγχου.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι ασθενείς με Covid παραμένουν νοσηλευόμενοι στα Επείγοντα περισσότερο από ένα 24ωρο, παντού υπάρχουν ράντζα, οι ελλείψεις είναι τεράστιες, ενώ 4κλινοι θάλαμοι μετατρέπονται σε 5κλινοι και 6κλινοι! 

Στην κινητοποίηση των εργαζομένων χαιρέτισαν ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ο Μιχάλης Ρίζος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο και ο Γιώργος Σιδέρης, γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων και μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ.

Ο Γ. Σιδέρης μεταξύ άλλων σημείωσε πως «η κυβέρνηση σφύριξε τη λήξη της πανδημίας κατ' εντολή των tour operators και έχει το θράσος να διαδίδει πως το "ΕΣΥ δεν πιέζεται", αλλά η κατάσταση στο "Αττικόν" είναι εκτός ελέγχου για άλλη μία φορά. Ήδη μέχρι τις 2 το μεσημέρι οι προσελεύσεις στα ΤΕΠ ήταν πάνω από 400. Ασθενείς με Covid παραμένουν νοσηλευόμενοι στα Επείγοντα περισσότερο από ένα 24ωρο, ράντζα παντού, θάλαμοι 4κλινοι γίνονται 5κλινοι και 6κλινοι, οι ελλείψεις τεράστιες, οι συνάδελφοι εξουθενωμένοι και με επισφαλείς τις καλοκαιρινές άδειες».

Επισήμανε ότι «ο λαός της Δυτικής Αθήνας δεν έχει καμία άλλη δομή να απευθυνθεί παρά μόνο στο "Αττικόν", αφού όλες οι κυβερνήσεις λεηλάτησαν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, κράτησαν κλειστό το "Λοιμωδών", συνέχισαν διαδοχικά την πολιτική υποχρηματόδοτησης. Οι υγειονομικοί είναι αβοήθητοι και εγκαταλελειμμένοι από την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που εμπορευματοποιεί κι άλλο την Υγεία και περικόπτει μισθούς».

«Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας», τόνισε ο Γ. Σιδέρης. «Πιστοί στον δρόμο που χαράξαμε αγωνιζόμαστε παρά τις αντιξοότητες και δεν περιμένουμε κανένα σωτήρα. Ασθενείς και υγειονομικοί μπορούμε να επιβάλουμε ανθρώπινες συνθήκες νοσηλείας χωρίς ράντζα, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση συμβασιούχων, άμεση επιστροφή στην εργασία των συναδέλφων σε διαθεσιμότητα, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια»


Από:902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.