-->

Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Υποδέχτηκαν τον Υπουργό με παράσταση διαμαρτυρίας.


Παράσταση διαμαρτυρίας κατά την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου πραγματοποίησαν μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου
.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση: 
Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου τόνισαν δεν αντέχουν άλλο την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την έλλειψη προσωπικού σε όλα τα τμήματα και υπηρεσίες του ΓΝΑΝ. Η κάλυψη του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου σε μόνιμο προσωπικό σε σχέση με τον οργανισμό είναι στο 54%, το χαμηλότερο ποσοστό από τα Νοσοκομεία της Κρήτης και από τα μικρότερα στη χώρα. Ο μέσος όρος των οφειλόμενων ημερών άδειας και ρεπό στη νοσηλευτική υπηρεσία είναι 83 ημέρες, δηλαδή περισσότερο από τις άδειες τριών ετών.  Ζητήθηκε να υπάρξει ενίσχυση του Νοσοκομείου με μόνιμες προσλήψεις αλλά και να εγκριθούν άμεσα τα αιτήματα της διοίκησης του νοσοκομείου προς το Υπουργείο για έγκριση πρόσληψης επικουρικού προσωπικού.[...]
Ως ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ για το ζήτημα των δηλώσεων του Υπουργού Υγείας περί επέκτασης του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου πρέπει να τονίσουμε ότι δεν έχουμε μέχρι στιγμής την παραμικρή ενημέρωση και ζητούμε πριν ληφθούν οι όποιες αποφάσεις να υπάρξει διάλογος και αναλυτική συζήτηση γιατί το θέμα είναι εξαιρετικά σημαντικό και στο παρελθόν βιαστικές αποφάσεις έχουν προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου για δεκαετίες.
Είμαστε παρόντες στην καθημερινή προσπάθεια για δημόσια δωρεάν υγεία και συνεχίζουμε τον αγώνα για:
-Ενίσχυση του Νοσοκομείου με προσωπικό όλων των κλάδων, ώστε να μπορεί να λειτουργεί πλήρως, με ασφάλεια,  με τήρηση της εργασιακής νομοθεσίας και να μπορούν οι εργαζόμενοι να παίρνουν τις άδειες και τα ρεπό που δικαιούνται και που τους οφείλονται.
-Μονιμοποίηση των συμβασιούχων (επικουρικών, ΟΑΕΔ, ΣΟΧ) με μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Αποτροπή απολύσεων και  της επανόδου των εργολάβων στα νοσοκομεία.
-Άρση των αναστολών εργασίας έτσι ώστε να γυρίσουν οι συνάδελφοι που είναι σε αναστολή και να μην ξαναφύγουν όσοι εργάζονται με πιστοποιητικά νόσησης.
-Γενναίες αυξήσεις των μισθών, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
-Ένταξη στα ΒΑΕ, μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης
-Σεβασμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, όχι στις αυταρχικές και προσβλητικές για τους εργαζόμενους συμπεριφορές.
-Αύξηση των δαπανών για τη δημόσια υγεία - Δωρεάν, δημόσια, πλήρης, ισότιμη περίθαλψη για όλο το λαό. ΟΧΙ στις ΣΔΙΤ. Οι ιδιώτες και τα ιδιωτικά ιατρεία – χειρουργεία δεν έχουν θέση στα δημόσια νοσοκομεία και ΚΥ.
Από cretalive.gr και πληροφορίες από συναδέλφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.