-->

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Πως οι υποσχέσεις θα γίνουν πράξη!

   Ήδη σε προηγούμενη ανάρτησή μας (ΕΔΩ) ενημερώσαμε και κάναμε κάποιες πρώτες εκτιμήσεις, για τη θετική ανταπόκριση που βρήκε από τον κόσμο της περιοχής μας η εξόρμηση στο κέντρο των Μελισσίων την Παρασκευή που μας πέρασε.
   Είναι αλήθεια πως μετά τη συνάντησή μας και τις δηλώσεις του κ. Γρηγοράκου, δημιουργήθηκε σύγχυση σχετικά με το αν και πως έπρεπε να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις που είχαμε εξαγγείλει. Σε συνδιασμό μάλιστα με το γεγονός πως κάποιες εφημερίδες έκαναν λάθος ως προς την ώρα της κινητοποίησης της Παρασκευής, περιπλέχτηκε περισσότερο την κατάσταση. Παρά ταύτα η προγραμματισμένη συγκέντρωση έγινε στο Φλέμιγκ με παρουσία συναδέλφων από το Σισμανόγλειο και φορέων της περιοχής και ήταν πετυχημένη. Μοιράστηκε το ενημερωτικό δελτίο τύπου των τριών Σωματείων στην αγορά της πόλης και σε κεντρικά σημεία (Super Market κλπ). Η ΑΠΟΔΟΧΉ ΤΟΥ ΚΌΣΜΟΥ ΉΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ κάτι που επιβεβαιώνει τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις μας και πρέπει να μας δίνει βεβαιότητα και να ξεπερνάει τις όποιες αναστολές σχετικά με την αναγκαιότητα της απεύθυνσής μας στον κόσμο.
    Σε σχέση με την προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ΥΠΕ , μετά τη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας σε ανώτερο επίπεδο, καλώς, κατά τη γνώμη μας,  αναβλήθηκε. 
   Η παραγματικότητα όμως είναι πως τώρα πρέπει να δώσουμε τη μάχη της στελέχωσης με προσωπικό και των τριών Νοσοκομείων που στενάζουν. Όσο για το Φλέμιγκ μπορεί μετά την αντίστασή μας να γλυτώσαμε (προς το παρόν) τον "ξαφνικό θάνατο", όμως κινδυνεύουμε άμεσα από την κατάρρευση λόγω έλλειψης προσωπικού και αδυναμίας να μείνουν ανοιχτά και να εφημερεύσουν οι κλινικές και τα άλλα τμήματα, ιατρικά και μη.Αυτός είναι λόγος για να επισκεφτούμε τον κ. Πεντέα (Διοικητή ΥΠΕ) και πρέπει να το κάνουμε σύντομα.  
   Επίσης οι Συνελεύσεις - Συγκεντρώσεις πρέπει να γίνουν, τόσο για να εκτιμήσουμε την κατάσταση όπως διαμορφώνεται κάτω από τις νέες εξελίσεις, να συντονίσουμε το βήμα μας με τα άλλα Νοσοκομεία και να προετοιμάσουμε την πολύ κρίσιμη πανεργατική απεργία της 27ης Νοέμβρη. Ιδιαίτερα δε για το Φλέμιγκ, υπάρχει και η αναγκαιότητα της προετοιμασίας των εκλογών για νέο Δ.Σ. στο Σωματείο και αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ.  
   Ακόμη, όπως ήδη έχουμε αποφασίσει από κοινού, η συγκέντρωση - ενημέρωση στα Μελισσία που αναβλήθηκε για μετά την 17η Νοέμβρη πρέπει να προγραμματιστεί και να οργανωθεί καλά.

   Σε κάθε περίπτωση τέλος οφείλουμε να έχουμε κατά νου πως οι κυβερνητικές υποσχέσεις πάρθηκαν μόνο κάτω από την πίεση που ασκήσαμε εργαζόμενοι και τοπική κοινωνία. Πρόκειται, προς το παρόν τουλάχιστον, για αόριστες υποσχέσεις. Οφείλουμε να μην πέσουμε στην παγίδα του εφησυχασμού. Οφείλουμε ακόμα, να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και να έχουμε την ειλικρίνεια να αγνωρίσουμε πως δεν πετύχαμε μόνο εμείς - έστω  αυτή την προσωρινή - αναδίπλωση. Πέτυχε και η πολιτική ηγεσία να σταματήσει τη "φασαρία" η οποία προφανώς την ενοχλούσε ιδιαίτερα.
   Καθήκον μας είναι λοιπόν να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τη σωτηρία των Νοσοκομείων μας, γιατί είναι σίγουρο πως οι διαβεβαιώσεις ότι το Φλέμιγκ δεν κλείνει και αντίθετα αναπτύσεται(!) θα κρατήσουν όσο εμείς αγωνιζόμαστε. Κατά τα άλλα, όπως πάντα, "μας περιμένουν στην γωνία".
   Οι υποσχέσεις θα γίνουν πράξη μόνο κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεών μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.