-->

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΑΖΙΚΟΤΑΤΗ Η ΧΤΕΣΙΝΗ (18/9) ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Μεγάλη η συμμετοχή των εργαζομένων και στα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Δυναμική η παρουσία του ΦΛΕΜΙΓΚ
  •  Μεγάλη η ανταπόκριση και μαζική η συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων την πρώτη μέρα της απεργίας της ΑΔΕΔΥ.  Παρόντες ήταν και πολλοί απολυμένοι, μαθητές, φοιτητές αλλά και κάποιοι ιδιωτικοί υπάλληλοι, όσοι κατάφεραν τελικά να πάρουν μέρος στην στάση εργασίας της ΓΣΕΕ (η οποία προφανώς εκτίμησε ότι η κατάσταση των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα δεν είναι τόσο...άσχημη ώστε να αξίζει, έστω μια, "κανονική" απεργία).




  •    Τα Περισσότερα μπλοκ ήταν μαζικά και δυναμικά, παρά τον δυνατό ήλιο, και τις πολλές ώρες αναμονής λόγω του κόσμου που είχε φρακάρει στο Σύνταγμα και καθυστερούσε την εξέλιξη της πορείας.
  •    Μεγάλο ήταν και το μπλοκ των Υγειονομικών. Αρκετοί και οι εργαζόμενοι από το Φλέμιγκ με ζωντανή  και δυναμική παρουσία. Συμμετείχαν μάλιστα νοσοκομεία που ως τώρα δεν τα είχαμε ξαναδεί με δικό τους μπλοκ, με πανώ κλπ. Φαίνεται ότι ο κόσμος, όσο και να τον φοβίζουν, να τον καθησυχάζουν, να του λένε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα, αρχίζει να παραμερίζει τα εμπόδια και να κινητοποιείται. Πολύ περισσότερο όταν του δίνεται και η δυνατότητα από το συνδικαλιστικό του φορέα να εκφραστεί μαζικά. Αξιοποιώντας την πρόσφατη εμπειρία μας πρέπει να αναγκάσουμε τη συνδικαλιστική ηγεσία (ΠΟΕΔΗΝ - ΑΔΕΔΥ ) να μην πέσει πάλι σε λήθαργο, αλλά να εξαγγείλει νέους αγώνες και κινητοποιήσεις με διάρκεια, τέτοιες που να ανταποκρίνονται στην ζοφερή πραγματικότητα της επίθεσης που δεχόμαστε και έχει σκοπό να μας εξαθλιώσει και να μας πετάξει στο δρόμο.   
  •   Τα ΜΜΕξαπάτησης  προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι και να...δεχτούμε τις απολύσεις, τα κλεισίματα , να πληρώσουμε και άλλα χαράτσια, να κλείσουν τα σχολεία που είναι...ακριβά, να ξαναπληρώσουμε τις Τράπεζες μην πτωχεύσουν! Προσπαθούν να μας πείσουν ότι μαζί τα φάγαμε και πρέπει να πληρώσουμε! Κυρίως προσπαθούν να μας αποθαρρύνουν, να μας αδρανοποιήσουν. 
ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΑΣ! 
  •   Εμείς, από την άλλη μεριά, καλωσορίζουμε τους συναδέλφους που "μπαίνουν" στον αγώνα. Ξέρουμε ότι δεν είναι ο εύκολος δρόμος. Το αντίθετο μάλιστα. Είναι όμως, ο πιο καθαρός, ο πιο αξιοπρεπής και κυρίως  ο πιο ρεαλιστικός.Όσο περισσότεροι γινόμαστε, τόσο περισσότερα μπορούμε να κερδίσουμε. Αυτό λέει η απλή λογική. Αφού η Τρόικα, η Κυβέρνηση, το σύστημα συνολικά θέλει να μας "πάρει" ότι απόμεινε από δικαιώματα, κοινωνικές παροχές και πόρους ζωής, η μόνη δυνατότητα "διαπραγμάτευσης" που έχουμε είναι η αντίσταση! Αλλιώς τι να συζητήσουμε; Μας απόμεινε και τίποτα για να παραχωρήσουμε; Αντίσταση λοιπόν! είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να δημιουργήσει συσχετισμό υπέρ μας και η μόνη εγγύηση για τη ζωή μας!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΤΟ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ 
ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ!
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.