-->

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ

ΜΑΖΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ Η ΧΤΕΣΙΝΗ (6/9) ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΦΛΕΜΙΓΚ.

  Πραγματοποιήθηκε χτές Παρασκευή η προγραμματισμένη Γ.Σ. των εργαζομένων στο Νοσοκομείο. Η Συνέλευση και αυτή τη φορά ήταν μαζική. Πήραν το λόγο αρκετοί συνάδελφοι και τοποθετήθηκαν στα ζητήματα που τέθηκαν. Μετά τη συζήτηση και αφού αναπτύχθηκαν όλες οι απόψεις διαμορφώθηκαν προτάσεις και έγιναν οι ψηφοφορίες προκειμένου να αναδειχθεί η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.
   Το Δ.Σ. του Σωματείου,όπως είχε αποφασίσει ΟΜΟΦΩΝΑ στη συνεδρίασή του (την Πέμπτη), πρότεινε στη Συνέλευση και ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ  τα παρακάτω:

1. ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, όταν ανακοινωθούν οι διαθεσιμότητες - απολύσεις.

2.  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝπου θα γίνει την Τρίτη 10/9 στις 7 μμ. στο Ε.Κ.Α. (Εργατικό Κέντρο Αθήνας -3ης Σεπτεμβρίου 48 Β) ΟΠΟΙΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΘΕΛΕΙ καλό είναι να συμμετέχει. Στη συνάντηση θα γίνει ενημέρωση για την κατάσταση στα νοσοκομεία, διερεύνηση όποιας δυνατότητας υπάρχει ή συζήτηση όποιας πρότασης κατατεθεί που θα αφορά σε κοινές η κατά νοσοκομείο κινητοποιήσεις, προκειμένου να ανοίξει συνολικά το ζήτημα της υγείας στην κοινωνία.

3. ΑΠΕΡΓΙΑ 24ωρη, την επόμενη ΠΕΜΠΤΗ 12/9 (Πιθανότατα θα υπάρξει ανάλογη απόφαση και από την ΠΟΕΔΗΝ) και συγκέντρωση έξω απο το Υπουργείο Υγείας.

4. Να ζητηθεί απο την ΠΟΕΔΗΝ να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό σε ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ σύσκεψη σωματείων με σκοπό το συνολικό ξεσηκωμό των εργαζομένων στα νοσοκομεία ενάντια στα κλεισίματα και στις απολύσεις ¬ διαθεσιμότητες.

   Στη συνέχεια τέθηκε στο σώμα ζήτημα για το οποίο ΔΕΝ υπήρξε ομόφωνη απόφαση στο Δ.Σ. Συγκεκριμένα, αν θα πρέπει να δωθεί κατεύθυνση στους εργαζόμενους απο το Δ.Σ. και να προταθεί στη Γενική Συνέλευση: Να μην παραλάβει κανένας το χαρτί της διαθεσιμότητας, σαν ένδειξη μη αποδοχής της απόλυσης και του κλεισίματος του Νοσοκομείου.
  Γι’ αυτό το ζήτημα κατατέθηκαν τρείς προτάσεις:
   1η. Να μην παραλάβει κανένας τη διαπιστωτική πράξη με δεδομένο ότι: Δεν υπάρχει καμμία πειθαρχική ή γενικότερα νομικής φύσης βλαπτική συνέπεια για τους εργαζόμενους. Μάλιστα, πιθανά να ανοίγει μια επιπλέον δυνατότητα ακυρώτητας της διαδικασίας. Γι’ αυτό το θέμα έγινε διεξοδική συζήτηση, ρωτήθηκαν νομικοί, αναλύθηκε η διαδικασία κλπ. Το σημαντικότερο επιχείρημα που αναπτύχθηκε είναι πως με αυτό τον τρόπο δηλώνεται έμπρακτα η άρνηση των εργαζομένων στη διαθεσιμότητα ¬ απόλυση και στο κλείσιμο του Νοσοκομείου. Αποτελεί πράξη αξιοπρέπειας και αντίστασης. Επιπλέον υπάρχει το πρακτικό αποτέλεσμα μπλοκαρίσματος και καθυστέρησης της διαδικασίας.Θα εξασφαλίσει πολύτιμο χρόνο δράσης και γενικευμένης αντίδρασης  στη βαρβαρότητα, με δεδομένη μάλιστα την ταυτόχρονη αναταραχή σε πολλούς κλάδους εργαζομένων.
   2η. Να παραληφθούν οι διαθεσιμότητες, δεδομένου ότι μπορεί να κινδυνέψουν εργαζόμενοι. Το Σωματείο δεν πρέπει να πάρει την ευθύνη τέτοιας πρότασης. Το κρίσημο ζήτημα είναι να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις. Επιπλέον δεν παίζει κανένα ρόλο η όποια καθυστέρηση προκληθεί, αφού η διαθεσιμότητα είναι δεδομένη.
3η. Να μην τεθεί τώρα το ζήτημα, κανένας εργαζόμενος να μην προχωρήσει μόνος του σε κάποια ενέργεια και μόλις έρθουν τα χαρτιά, άμεσα, να γίνει γενική συνέλευση και να παρθεί τότε, με το δεδομένο ότι έχουμε διαθεσιμότητες και ονόματα, η όποια απόφαση.
 Αυτές οι προτάσεις μπήκαν σε ψηφοφορία. Η πρώτη πρόταση υπερψηφίστηκε απο τους εργαζόμενους. Στο σημείο αυτό ορισμένοι εργαζόμενοι αμφισβήτησαν τη διαδικασία, υπήρξε εκ μέρους τους ένταση η οποία επέφερα συνολικά αντεγκλίσεις με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνέλευση.
   Ανεξάρτητα απο την ατυχή κατάληξη της συνέλευσης, πρέπει να συγκρατήσουμε ότι παρ’ όλα αυτά η συνέλευση ήταν μαζική, ότι αποφάσεις πάρθηκαν και πρέπει να τις παλαίψουμε με τον καλύτερο τρόπο, ότι ο αγώνας μας είναι σε κρίσιμο σημείο και οι κινητοποιήσεις πρέπει να συνεχιστούν και ενταθούν.
   Κατά τα άλλα, νομίζουμε, ότι  όλοι οι εργαζόμενοι οφείλουν με καθαρό μυαλό και καρδιά να σκεφτούν, να συλλογιστούν όλα τα επιχειρήματα που ακούστηκαν στη συνέλευση, εξαιρουμένων των κραυγών και των αντεγκλίσεων και να αποφασίσουν για τη στάση τους. Παράλληλα, θα πρέπει να απομονώσουν και να μην επιτρέψουν στο εξής οποιαδήποτε προσπάθεια, σκόπιμα ή απο ανωριμότητα και ανοησία, θέλει να δυαλίσει το καλό κλίμα ενότητας και αγώνα που το Σωματείο συνολικά έχει καταφέρει στηριζόμενο απο τους εργαζόμενους και μόνο.


ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ.
ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!  




  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.