-->

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ  ΕΝΤΟΝΗ Η ΣΗΜΕΡΙΝΉ (3/9/13 )ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο Α.ΦΛΕΜΙΓΚ.


   Από νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του Νοσοκομείου όπου
σύμφωνα με το σχεδιασμό, ξεκίνησαν τη συζήτησή τους με την παρουσία κλιμακίου της ΠΟΕΔΗΝ, τοπικών φορέων και κινήσεων, κομμάτων και συνδικαλιστών από άλλα νοσοκομεία. Συγκεκριμένα παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από το ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΠΑΜΕ Υγείας, Τομέας Υγείας ΣΥΡΙΖΑ και συνάδελφοι συνδικαλιστές από τα νοσοκομεία Α.Σάββας, Ιπποκράτειο, Γενικό Κρατικό και Κέντρο Αποκατάστασης Αγ. Αναργύρων. Ο λόγος δόθηκε σε όλους και η συζήτηση έγινε εφ’ όλης της ύλης, με στιγμές έντασης που είχε να κάνει τόσο με την αγωνία των εργαζομένων καθώς περνούν οι ημέρες και αναμένονται οι διαπιστωτικές πράξεις της διαθεσιμότητας, όσο και με την κριτική που άσκησαν αρκετοί συνάδελφοι στην ΠΟΕΔΗΝ, η οποία με τη στάση της δεν ανοίγει τους αγώνες στα νοσοκομεία παρά την κρισιμότητα της κατάστασης. Ιδιαίτερη αντίδραση προκάλεσε μία  αποστροφή στο λόγο του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι στην Υγεία είναι...εξασφαλισμένοι καθώς από τώρα είναι έτοιμες οι θέσεις τους σε άλλα νοσοκομεία και τους περιμένουν!
   Μετά την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων η συγκέντρωση μεταφέρθηκε στην πύλη του Νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι φώναξαν συνθήματα και δόθηκε συνέντευξη σε τηλεοπτικό κανάλι.
  Οι καθημερινές συγκεντρώσεις και οι πολύμορφες κινητοποιήσεις στο Α.Φλέμιγκ, έχουν ήδη δημιουργήσει μια σχέση εμπιστοσύνης και ενότητας που αγκαλιάζει όλο και περισσότερους εργαζόμενους. Το να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις είναι λογικό, είναι και χρήσιμο. Αρκεί να έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάζονται στη ζωή. Να τις συζητάμε, όσο έντονη και να είναι η συζήτηση και να μην τις κρατάμε για τον εαυτό μας. Αυτή η διαδικασία και δημοκρατική είναι και μεγάλη εμπειρία που συνολικά ανεβάζει τη δυνατότητά μας να κουβεντιάζουμε, να συνθέτουμε και να αποφασίζουμε. Στο τέλος η ίδια η ζωή αποδεικνύει ποιά είναι η σωστή άποψη. (Είτε εφαρμόστηκε είτε όχι.)
   Κάθε άνθρωπος που ξεκινάει να αγωνίζεται, δε μπορεί, κατά τη γνώμη μας, παρά στην εξέλιξη του αγώνα του να αντιληφθεί πως τα "στενά" αιτήματα που του έδωσαν την αφορμή να ξεκινήσει διευρύνονται, αποκτούν χαρακτηριστικά ποιοτικότερα που αφορούν συνολικά στη ζωή. Το στενό εγώ πλαταίνει, η αντίληψη για τα πράγματα γίνεται προσωπική και όχι μέσω τρίτων, οξύνεται το κριτήριο και η ωριμότητα του καθ'ενός. Ξεκαθαρίζει η τηλεοπτική ομίχλη και αρχίζουν να φανερώνονται  οι φίλοι και οι εχθροί. Όλοι γινόμαστε καλύτεροι όταν παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.