-->

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 10/10 συγκέντρωση εργαζομένων και διαθεσίμων στο Α.Φλέμιγκ.


   Η συμμετοχή ήταν αρκετά καλή για τα δεδομένα της περιόδου. Πλειοψηφία αποτέλεσαν οι διαθέσιμοι, οι περισσότεροι από τους οποίους ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικά αλλά και μέσα από το blog με πρωτοβουλία του Σωματείου. Φαίνεται πως αυτή η μορφή ειδοποίησης απέδωσε και θα πρέπει να υιοθετηθεί για το μέλλον.



   Η παρουσία των εργαζομένων τελικά αποδείχτηκε δύσκολη, καθώς το προσωπικό που απέμεινε είναι ελάχιστο και δεν προλαβαίνει σε καθημερινή βάση ούτε καν τις απολύτως απαραίτητες δουλειές.
   Στο διοικητικό κομμάτι επικρατεί χάος ενώ στο νοσηλευτικό τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα καθώς οι ασθενείς πρέπει να έχουν ένα ελάχιστο επίπεδο νοσηλευτικής φροντίδας. Αυτή η αγωνία εκφράστηκε έντονα από συναδέλφους και συμφωνήθηκε το Σωματείο να αναδείξει άμεσα το θέμα.  Ήδη έχει προγραμματιστεί παράσταση στη διοικήτρια σχετικά με αυτό αλλά και με όλα τα υπόλοιπα, ανοιχτά, ζητήματα. Πρόθεση μας είναι να τεθούν πάντες οι αρμόδιοι μπροστά στις ευθύνες τους, τόσο για τις παρατυπίες (...τουλάχιστον) που έχουν ήδη γίνει, με σοβαρότερο παράδειγμα την υπόθεση των συναδέλφων στην Μ.Τ.Ν. που ενώ είχαν ήδη εξαιρεθεί τέθηκαν αυθαίρετα σε διαθεσιμότητα  όσο και για το καθεστώς επισφαλούς λειτουργίας για προσωπικό και ασθενείς που έχει επιβληθεί με ευθύνη της διοίκησης και του υπουργείου.

   Επίσης έγινε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην τοποθέτηση των διαθεσίμων σε νέες θέσεις, αλλά και στις πληροφορίες που υπάρχουν σχετικά με τις απαιτήσεις της Τρόικας για άμεσες απολύσεις. Αβίαστα νομίζουμε προκύπτει πως το αν και πόσοι θα βρούμε δουλειά εξαρτάται άμεσα και από τις πιέσεις, που θα ασκηθούν στην κυβέρνηση. Αυτές οι πιέσεις, πολιτικές και κοινωνικές δεν μπορεί παρά να αναφέρονται σε αγώνες και μαζικές δράσεις. Κάθε άλλος δρόμος δεν είναι ρεαλιστικός αυτή τη στιγμή και οδηγεί σε αποστράτευση. Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό ανακοινώθηκαν και οι προγραμματισμένες δράσεις και κινητοποιήσεις που θα κάνουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα, σε συντονισμό και με άλλα νοσοκομεία. (Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ).

Από συναδέλφους, εκφράστηκε η άποψη, με την οποία συμφώνησαν όλοι, τα διάφορα συντονιστικά νοσοκομείων που δημιουργήθηκαν λόγω της ανυπαρξίας της ΠΟΕΔΗΝ  και της ανάγκης να αναπτυχθεί η αντίσταση των υγειονομικών στις απολύσεις και στα κλεισίματα νοσοκομείων, να ενοποιηθούν ώστε όλες μας οι δυνάμεις μαζί να δράσουν αποτελεσματικότερα και συντονισμένα να απαντήσουμε στην επίθεση.

   Πρέπει τέλος να αναφερθεί ότι τέθηκε και το θέμα της διαφάνειας της διαδικασίας επιλογής διαθεσίμων και δημιούργησε οξεία αντιπαράθεση. Πέρα απ΄την καθ' αυτή ουσία της διαφωνίας, εκτοξεύτηκαν άστοχοι και βαρείς χαρακτηρισμοί οι οποίοι κατά την άποψή μας θα έπρεπε να είχαν αποφευχθεί καθώς οδήγησαν σε αύξηση της έντασης, μονοπώληση της συζήτησης και αποδυνάμωσης εντέλει της βασικής επιδίωξης της συγκέντρωσης που ήταν η μαζική και ενωτική απόφασή για τις επόμενες κινητοποιήσεις και δράσεις του σωματείου.
   Επειδή όπως λέμε, ουδέν κακόν αμιγές καλού, ας κρατήσουμε την εμπειρία της συζήτησης και ας διδαχτούμε για τον τρόπο που θα πρέπει να διαπραγματευόμαστε τέτοια ζητήματα. Πάντως απ' την στιγμή που ανοίγει κάποιο θέμα θα πρέπει να ολοκληρώνεται , να μην κλείνει όπως-όπως, ώστε να μπορεί ο καθένας να έχει την ευθύνη των λόγων του και οι παρευρισκόμενοι να βγάζουν καθαρά συμπεράσματα.
   Σε κάθε περίπτωση το σημαντικότερο είναι να είμαστε σε θέση να μην χάνουμε τον προσανατολισμό μας που είναι ο κοινός μας αγώνας για τη δουλειά μας, για να μην κλείσει το ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ και για να έχουμε δικαίωμα στην πλήρη και δωρεάν περίθαλψη εμείς, τα παιδιά μας και όλος ο κόσμος.  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.