-->

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10/10/13

Σωματείο Εργαζομένων
  «ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ» Μελίσσια, 7/10/13


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

   Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
   Η επίθεση ενάντια στα Νοσοκομεία και τους εργαζόμενους σ’ αυτά συνεχίζεται αμείωτη. Ήδη έκλεισαν δυο νοσοκομεία στην Αττική (Πολυκλινική, Πατησίων), ενώ διαλύονται και οδηγούνται σε μαρασμό και κλείσιμο άλλα τρία (Αγία Βαρβάρα, Αμαλία Φλέμιγκ, Σπηλιοπούλειο).

   Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ετοιμάζεται για ένα ακόμα μνημόνιο και νέα μέτρα. Καταθέτει προϋπολογισμό φτώχειας και κατάρρευσης. Οι δαπάνες για ασφάλιση, μισθούς, Υγεία, Παιδεία κλπ είναι τραγικά πετσοκομμένες. Θα κάνουν τη ζωή μας κόλαση. Ταυτόχρονα ο Υπουργός Υγείας συνεχίζει τα επικοινωνιακά τρικ και για 3η; φορά υπόσχεται να επαναπροσλάβει τους απολυμένους σε…  μια βδομάδα.!
   Γνωρίζουμε ότι σ΄αυτή τη φάση, η επαναπρόσληψη είναι πιθανή. Κάτω όμως απ’ το βάρος των πιέσεων και των κινητοποιήσεων μας.  Όχι από την καλή πρόθεση του Υπουργού και της Κυβέρνησης. Τη στιγμή μάλιστα που βρισκόμαστε μπροστά σε νέο, μεγαλύτερο κύμα διαθεσιμοτήτων τίποτα δεν διασφαλίζει τη δουλειά μας στο άμεσο μέλλον ενώ τα ερωτηματικά σχετικά με τις συνθήκες επαναπρόσληψης και το καθεστώς των νέων θέσεων εργασίας είναι πολλά και ανοιχτά.
   Σε τραγική θέση όμως βρίσκονται και όσοι απόμειναν στη δουλειά. Στο Νοσηλευτικό προσωπικό βγαίνει  κυριολεκτικά η ψυχή. Χωρίς ρεπό με λειψό προσωπικό, κάτω και απ’ τα όρια ασφάλειας δεινοπαθούν συνάδελφοι και ασθενείς. Ίδια η κατάσταση και στο Διοικητικό προσωπικό. Ελάχιστοι υπάλληλοι έχουν απομείνει, ενώ ολόκληρα τμήματα (πχ Προσωπικού) μένουν κλειστά και δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί κανείς. Η αποδόμηση του νοσοκομείου ολοκληρώνεται με αυθαίρετες μετακινήσεις προσωπικού και υπηρεσιών στο Σισμανόγλειο.
   Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας λόγος να σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις. Απεναντίας πρέπει όλοι να συμμετέχουμε μαζικά και αποφασιστικά. Οι 300 συνάδελφοί μας που μπήκαν σε διαθεσιμότητα  θα ξαναβρούν δουλειά μόνο αν συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

 ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΟΙ «ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ» ΤΟ ΤΑΧΥΤΕΡΟ.

 ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ.

  Ήδη, ως Σωματείο, συμμετέχουμε σε κινήσεις σωματείων τόσο κεντρικά με αρκετά ακόμα νοσοκομεία, όσο και με τα νοσοκομεία των Βορείων προαστίων, προχωρώντας σε κοινές δράσεις.

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 10 ΠΜ 
ΣΤΟΝ 1o ΟΡΟΦΟ ΠΤ. ΤΣΑΓΚΑΡΗ

ΟΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ 
ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ.

ΟΣΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ 
Σ’ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 
ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ Η ΣΕΙΡΑ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!


                                                                                       ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



Σε μορφή κειμένου (word) η ανακοίνωση ΕΔΩ!

1 σχόλιο :

  1. μια σημείωση όμως να κάνω μια που το βλέπω συνεχεία να γίνεται οτι καλο ειναι καποια στιγμή να αναφέρεστε και στο τι παίρνανε και τα ατομα στα εργαστήρια...δειτε τι παιρνανε και οι συνάδελφοι στο ακτινολογικό ή στο μικροβιολογικό....ολο το νοσοκομείο δεν ειναι οι διοικητικοί και οι νοσηλευτές που παντα αναφερετε...(και για να προλάβω τυχόν σκέψεις και σχολια, οχι δεν στέκομαι σε αυτο και άλλη είναι και η ουσία της ανάρτησης αλλα ειναι εκνευριστικό να μην αναφέρονται πουθενά και ποτέ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.