-->

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΚΑΡΙΑΣ - ΝΕΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Το νέο σχεδιαζόμενο κύμα κλεισιμάτων νοσοκομείων και διαθεσιμοτήτων, ιδίως στην επαρχία, ξεσηκώνει πάλι τους εργαζόμενους. Αναρτούμε το κάλεσμα αγώνα από τους συναδέλφους στο νοσοκομείο της Ικαρίας.
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΦΛΕΜΙΓΚ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ
Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Με νέο κύμα διαθεσιμοτήτων και κλεισιμάτων νοσοκομείων, αυτή τη φορά για τα νοσοκομεία της επαρχίας, συνεχίζει η κυβέρνηση το καταστροφικό της έργο στο χώρο της υγείας. Εκατοντάδες ακόμα συνάδελφοι αναμένεται να προστεθούν στις λίστες διαθεσιμοτήτων, με τα νοσοκομεία των περιοχών τους να κινδυνεύουν με υποβάθμιση, ιδιωτικοποίηση ή ακόμη και λουκέτο.
Ίδια η συνταγή και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, όπου το σκηνικό διάλυσης της δημόσιας υγείας συμπληρώνεται με κλεισίματα Κέντρων Υγείας, διαθεσιμότητες, ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, ανατροπή εργασιακών σχέσεων και συνεχής μετακύληση κόστους στους ήδη αφαιμαγμένους ασθενείς.

Απέναντι στις ανάλγητες αυτές πολιτικές κυβέρνησης-τρόικας εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως μόνο οι κοινοί αγώνες των εργαζομένων στην υγεία, ο συντονισμός των σωματείων τους και η ενεργή συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών μπορούν να δώσουν απάντηση και προοπτική.

Σε αυτή την κατεύθυνση και υλοποιώντας σχετικές αποφάσεις της γενικής συνέλευσης του συλλόγου μας και της πρόσφατης συνεδρίασης της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία σε Ικαρία και Φούρνους, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συγκέντρωσης έξω από το Υπουργείο Υγείας μέσα στο Νοέμβριο. Η ημερομηνία που προτείνουμε για την κινητοποίηση αυτή είναι η Παρασκευή 22 Νοεμβρίου.

Απευθύνουμε το κάλεσμά μας αυτό σε κάθε νοσοκομειακό σύλλογο, ένωση γιατρών και επιτροπή αγώνα από όλη τη χώρα και ιδίως από τα νησιά και την υπόλοιπη επαρχία.
•        ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ             ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
•        ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ
•        ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ – ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ              
         ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

                              ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.