-->

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΤΙ "τρέχει" με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων του ΕΣΥ;

Σημ: Επειδή μεγάλη συζήτηση γίνεται για το αν θα μείνουν οι διοικήσεις στα Νοσοκομεία κλπ, αναδημοσιεύουμε άρθρο του Β. Βενιζέλου ( ygeia360) που φαίνεται ότι έχει σχετικές πληροφορίες. Ας μας επιτραπεί όμως να κάνουμε δύο παρατηρήσεις: 
1. Οι διοικήσεις, ανεξάρτητα από τις "διαδικασίες" επιλογής τους που όλοι γνωρίζουν ότι είναι λίγο-πολύ για "τα μάτια του κόσμου" είναι πολιτικά πρόσωπα. Επιλέγονται και τοποθετούνται - με αμοιβή - από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία προκειμένου να εφαρμόσουν την κυβερνητική πολιτική. Κρίνονται δε, για τις ικανότητές τους σε σχέση με αυτό το κριτήριο και όχι για το αν είναι συμπαθείς ως άνθρωποι ή αν έχουν διοικητικά προσόντα.
2. Αν είναι ακριβές ότι ο νέος υπουργός θεωρεί θετικό πως δεν θα υπάρξει διοικητικό κενό από την άρνηση των διοικήσεων να παραιτηθούν πρέπει να θυμίσουμε σε κάθε κατεύθυνση πως στην περίπτωσή μας η Διοίκηση αλλά και ορισμένα μέλη της Διοικητικής ιεραρχίας που αμφότεροι εδρεύουν στο Σισμανόγλεο, μαζί με την ανάπτυξη!!! που έφεραν στο γειτονικό νοσοκομείο , λειτούργησαν με μόνο στόχο το κλείσιμο του Α. Φλέμιγκ. Όλες τους οι ενέργειες ήταν ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ να είναι σ' αυτή την κατεύθυνση. Δεν είναι κρυφό πως σε διάφορες "συσκέψεις" όριζαν ανοιχτά και τις ημερομηνίες που υπολόγιζαν να βάλουν λουκέτο. Δεν τα κατάφεραν ως τώρα αλλά και ούτε θα το καταφέρουν. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως άλλαξαν πολιτική επιδίωξη, ούτε ότι ξέχασαν ποιός και γιατί τους διόρισε! Ας κάνουν ορισμένοι τους α- πολίτικους και α- κομάτιστους "Υπηρεσιακούς παράγοντες" και τεχνοκράτες. Ευτυχώς ζούμε σε μικρή χώρα και γνωριζόμαστε!


Στη συνέχεια το δημοσίευμα:

"Άφθαρτους" νέους διοικητές για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ αναζητεί ο Παναγιώτης Κουρουμπλής


Η πραγματικότητα δεν είναι τελικά ό,τι φαίνεται ή ό,τι λάμπει! Η άρνηση των διοικητών των νοσοκομείων του ΕΣΥ όλης της χώρας να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους στον υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Κουρουμπλή κάθε άλλο παρά έχει στενοχωρήσει ή έχει προβληματίσει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Κάθε άλλο!

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ygeia360.gr, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας αναζητούν ήδη με μεθοδικότητα και συστηματικά, αλλά και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, πρόσωπα τα οποία δεν έχουν εμπλακεί στο παρελθόν στο ΕΣΥ, "άφθαρτα" πρόσωπα, αλλά με διοικητικές και ηγετικές ικανότητες, προκειμένου να τοποθετηθούν στις θέσεις των διοικητών κια των αναπληρωτών διοικητών των νοσοκομείων του ΕΣΥ όλης της χώρας.

Η άρνηση, λοιπών, των σημερινών διοικήσεων των νοσοκομείων του ΕΣΥ να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους (1) δεν αφήνει το σύστημα σε κενό διοίκησης και (2) δίνει τον αναγκαίο χρόνο στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αναζητήσει και να επιλέξει χωρίς το παραμικρό άγχος τα νέα πρόσωπα τα οποία θα τοποθετηθούν στις θέσεις των διοικητών και των αναπληρωτών διοικητών των νοσοκομείων του ΕΣΥ όλης της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.