-->

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

επισφαλείς συνθήκες λειτουργίας στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας

Σημ. Δηλαδή τα νοσοκομεία χρειάζονται προσωπικό ΤΩΡΑ!  

 Αναστάτωση επικρατεί στην κοινωνία της Λάρισας, μετά την αποκάλυψη για επισφαλείς συνθήκες λειτουργίας στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Νομού, κυρίως λόγω της έλλειψης γιατρών.
   Όπως καταγγέλλει ο Λάμπρος Καραγιώργος, μέλος του ΔΣ της ΟΕΝΓΕ*, στην Κλινική υπηρετούν μόλις 4 γιατροί και 1ας Διευθυντής, οι οποίοι πρέπει να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες νοσηλείας 30-40 παιδιών. Παράλληλα, πρέπει να καλύψουν τις εφημερίες, τις οποίες το μισό μήνα οι γιατροί αναγκαστικά τις εκτελούν on-call, βρίσκονται δηλαδή σε ετοιμότητα εφόσον κληθούν για περιστατικό και δεν είναι πραγματικά παρόντες.
    Συνολικά, η Κλινική καλύπτει τις τριτοβάθμιες ανάγκες ολόκληρης της 5ης ΥΠΕ, δηλαδή 1.200.000 πληθυσμού. Ο γιατρός και μέλος του ΔΣ της ΟΕΝΓΕ, κάνει λόγο «συνθήκες γαλέρας» και για «αυθαιρεσία, ανισονομία, τρομοκράτηση», σημειώνοντας ότι μια σειρά γιατροί έχουν αποσπαστεί και απενταχθεί για διάφορους λόγους την ίδια στιγμή, ενώ δεν παραλείπει να σημειώσει ότι για την κατάσταση «έχει ενημερωθεί εγκαίρως το Δ.Σ. και ο Διοικητής του Νοσοκομείου» χωρίς να έχει επιτευχθεί κάποια ουσιαστική παρέμβαση. «Η Παιδιατρική Κλινική βρίσκεται στο κόκκινο.
   Είχαμε δει ότι υπάρχει πρόβλημα από καιρό και κάποια στιγμή αυτό θα έσκαγε», δήλωσε στο Virus ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Αθανάσιος Μητσιός, εκτιμώντας και ο ίδιος ότι οι ελλείψεις γιατρών στη συγκεκριμένη κλινική είναι τέτοιες που δεν μπορεί ουσιαστικά να δουλέψει. Για το θέμα πραγματοποιήθηκε πολύωρο Διοικητικό Συμβούλιο στο Νοσοκομείο, χωρίς άλλα θέματα προς συζήτηση, παρουσία του προέδρου της Ιατρικής Σχολής και του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, γεγονός που καταμαρτυρά τη σοβαρότητα της κατάστασης. «Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις για να συνέλθει η Παιδιατρική Κλινική. Ζητάμε γιατρούς, χωρίς γιατρούς δεν μπορεί να περπατήσει κανένα νοσοκομείο. Έχουμε να κάνουμε με ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες!», λέει με φανερή αγωνία στη φωνή του ο Διοικητής του ΠΓΝ Λάρισας, που ευελπιστεί ότι στο καθολικό αίτημα για ενίσχυση της Κλινικής, το ΥΥΚΑ θα είναι αρωγός.

Ι. Αλειφεροπούλου - virus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.