-->

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΕΦΤΟΥΝΕ ...ΑΛΛΑ Η "ΑΓΚΎΛΩΣΗ" ΣΤΟ ΦΛΕΜΙΓΚ ΜΕΝΕΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ!

     Είναι γνωστή η μεγάλη ...ακινησία των τελευταίων μηνών, που επανειλημμένα έχουμε διαπιστώσει και σε μεγάλο βαθμό είναι υπεύθυνη για την η ταλαιπωρία των ασθενών και το ξεθέωμα των εργαζομένων στο Α. Φλέμιγκ, που συνεχίζεται, ενώ η κατάσταση στο Νοσοκομείο είναι χειρότερη από ποτέ.

   Ζήσαμε με ένταση και αυτό το καλοκαίρι, συνεχίζουμε να ζούμε, την τρομακτική έλλειψη προσωπικού, τις άδειες και τα ρεπό που δεν μπορούμε να πάρουμε, τα προβλήματα στις προμήθειες και στον εξοπλισμό, την συντήρηση που δεν γίνεται με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να καταρρέει...
    Είναι εύλογη η αγανάκτηση μας, ιδιαίτερα για ζητήματα που μπορούν να λυθούν, με απλές διοικητικές πράξεις και όπως συνηθίζουμε να λέμε "δεν κοστίζουν". (Π.χ. η ολοκλήρωση μετατάξεων - βλ. σχετική ανάρτηση -  ή η λειτουργία εξοπλισμού, ή απλές επισκευές σε μηχανήματα που δεν γίνονται, ή σε μετακινήσεις του ελάχιστου προσωπικού σε άλλες Υπηρεσίες...) Σωστά νομίζουμε έχουμε εκτιμήσει πως αυτά τα "εύκολα" δεν λύνονται όχι γιατί κάποιοι τάχα τα ξεχνάνε αλλά γιατί είναι ζητήματα που σχετίζονται τόσο με την πολιτική επιλογή για το αν θα καταφέρουν να κλείσουν το Νοσοκομείο. Προοπτική που συνεχίζει να υπάρχει όχι μόνο ως ευσεβής πόθος αλλά και ως πολιτική και προσωπική επιδίωξη στο μυαλό ορισμένων, ακόμα και υπηρεσιακών παραγόντων ή μελών της Διοίκησης. Εμφανής είναι τελευταία η σπουδή να διατηρηθούν ισορροπίες μεταξύ Διοικήσεων, ΥΠΕ και Υπουργείου, χωρίς να εξαιρούνται βεβαίως κομματικές επεμβάσεις και "χατίρια" σε ημέτερους. Όλα αυτά δυστυχώς αποδεικνύονται σταθερά παρόντα, ενώ κυβερνήσεις, διοικήσεις και παράγοντες έρχονται και παρέρχονται.
   Από όλη αυτή την εμπειρία, εκείνο που πολλές φορές ως τώρα έχει επιβεβαιωθεί, και συνεχίζει να επιβεβαιώνεται είναι πως η μόνη απάντηση και προοπτική επίλυσης των προβλημάτων που αναφέραμε είναι η ενεργητική διεκδίκηση των εργαζομένων, η δημιουργία ευνοϊκού συσχετισμού με τους εργαζόμενους, τους ασθενείς, τους συνοδούς και του κόσμου της περιοχής ενάντια σε όλους εκείνους που επιχειρούν ακόμα και τώρα να κλείσουν το Φλέμιγκ, αφού το στραγγαλίσουν από προσωπικό, υπηρεσίες και κάθε δυνατότητα.
Αυτό κάναμε ως τώρα και αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε.

Τα Σωματεία των Νοσοκομείων μας πρέπει, από κοινού, να ξανα- μπουν μπροστά στον αγώνα για προσλήψεις προσωπικού, για να μη κλείσουν τα Νοσοκομεία για Δωρεάν περίθαλψη σε όλο το λαό.  
Με θάρρος και το κεφάλι ψηλά να απευθυνθούμε και πάλι στο λαό της περιοχής.
Θέλουν δε θέλουν ορισμένοι, με τον αγώνα μας θα υποχρεωθούν να κάνουν πίσω.

Συνάδελφοι, ας το βάλουμε καλά στο μυαλό μας: 
Πρέπει να φάνε την "πίεση" των εργαζομένων και του κόσμου για να κάνουν πίσω! Άλλο δρόμο δεν έχουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.