-->

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ "ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ"  

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Είναι γνωστό  πως τη Δευτέρα που μας πέρασε, επισκεφτήκαμε εσπευσμένα την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και συγκεκριμένα τον Γεν. Γραμματέα κο. Κοκκινάκη. Αν και οι περισσότεροι συνάδελφοι και φίλοι έχουν ενημερωθεί σχετικά, κάνουμε παρακάτω μια συνολικότερη αναφορά (έστω και με καθυστέρηση...)
   Αποφασίσαμε πως έπρεπε άμεσα να παρέμβουμε στην πολιτική ηγεσία, παρά το ότι η περίοδος δεν ήταν κατάλληλη λόγω εκλογών και υπηρεσιακής κυβέρνησης, γιατί με έκπληξη είδαμε τις τελευταίες ημέρες να έρχονται από το Υπουργείο αποφάσεις του κ. Κοκκινάκη που απέρριπταν αιτήματα συναδέλφων για μετάταξή τους στο Νοσοκομείο μας. Αυτές οι αποφάσεις πέρα από το ότι δημιουργούσαν βάσιμο φόβο ότι κατά τον ίδιο τρόπο θα απορρίπτονταν όλες οι παρόμοιες περιπτώσεις, οδηγούσαν αντικειμενικά στην προοπτική απομάκρυνση συναδέλφων με άμεσο αποτέλεσμα το  κλείσιμο του Νοσοκομείου.
   Επειδή δεν πρόκειται εδώ για μια συνηθισμένη διοικητική διαδικασία, για κάποια αιτήματα που απλώς εγκρίνονται ή όχι από την ιεραρχία οφείλουμε να θυμίσουμε:
   1. Οι συνάδελφοι στους οποίους αναφερόμαστε, συνολικά γύρω στα 30 άτομα, είναι πρώην εργαζόμενοι του Α. Φλέμιγκ που με την κινητικότητα επί Γεωργιάδη, η οργανική θέση που είχαν στο Νοσοκομείο χάθηκε και μεταφέρθηκε σε άλλα Νοσοκομεία. Όμως προκειμένου να λειτουργήσει στοιχειωδώς το Φλέμιγκ, οι εργαζόμενοι αυτοί παρέμειναν στην παλιά τους θέση με το προσωρινό καθεστώς των συνεχώς ανανεούμενων τρίμηνων μετακινήσεων. Πολλοί απ' αυτούς ποτέ δεν παρουσιάστηκαν στους νέους φορείς που τοποθετήθηκαν τότε ή μετακινήθηκαν για μερικές μόνο ημέρες. Αυτή η ομηρία κρατάει τώρα πάνω από τρία χρόνια. Ταυτόχρονα αρκετά είναι και τα αιτήματα πρώην εργαζομένων μας που έχουν μετακινηθεί και επιθυμούν να επιστρέψουν.
   Είναι φανερό λοιπόν ότι το Νοσοκομείο Α. Φλέμιγκ που με αγώνες παρέμεινε ανοιχτό, παρά το σχεδιασμό για το οριστικό κλείσιμό του, παρά την "συμπάθεια" που καιρό τώρα εισπράττουμε από την πολιτική ηγεσία, ακόμα κινδυνεύει με κλείσιμο.
   Και ενώ η πολιτική ηγεσία, μόνο στα λόγια, δεσμεύεται ότι δεν είναι πλέον πολιτική επιλογή το κλείσιμο του Νοσοκομείου, στην πραγματικότητα πολλοί διεκδικούν τα "ιμάτια" του, καθώς είναι "μαγαζί γωνία" και πολλοί διοικητές Νοσοκομείων διεκδικούν να υφαρπάξουν το προσωπικό του (όπως τους είχαν τάξει).
   Να θυμίσουμε εδώ πως αναφερόμαστε στις ίδιες Διοικήσεις που είχε διορίσει ο Γεωργιάδης για να εφαρμόσουν τα κλεισίματα, τις διαθεσιμότητες, την αξιολόγηση κλπ. Γιατί θα έπρεπε λοιπόν να αλλάξουν πολιτική επιλογή και να διοικήσουν "διαφορετικά"; Ποιός αφελής θα περίμενε να σκεφτούν, πως η λύση για την έλλειψη προσωπικού είναι οι μόνιμες προσλήψεις και όχι να κλείσουν τα μισά Νοσοκομεία για να στελεχωθούν τα άλλα μισά!
   Σωστά νομίζουμε έχουμε διαπιστώσει από καιρό (πχ ΕΔΩ), πως η πολιτική ηγεσία με αυτές ακριβώς τις Διοικήσεις συνομιλεί για την εφαρμογή της (νέας ;) πολιτικής στην περίθαλψη και με αυτές συνεργάζεται και προσπαθεί να κρατήσει ισορροπίες. Το αποτέλεσμα είναι η κατάσταση να χειροτερεύει μέρα με την ημέρα. Μεγάλο μέρος του προσωπικού να παραμένει "υπ' ατμόν" για τη μετακίνησή του, "χατίρια" να γίνονται δεξιά και αριστερά και συνεχώς, αντί να έρχονται, αντίθετα να φεύγουν  - μετακινούμενοι - εργαζόμενοι από το Φλέμιγκ με εντολές άνωθεν. Αν μάλιστα στην τραγική έλλειψη προσωπικού, προσθέσουμε την λειψή χρηματοδότηση, την κακοδιαχείριση και απαξίωση του εξοπλισμού, την έλλειψη βασικών τμημάτων που παλιότερα λειτουργούσαν, δεν είναι δύσκολο να δει κανείς την ασφυξία και την κατάρρευση που έρχεται.

   2. Όλα τα παραπάνω τα έχουμε συζητήσει επανειλημμένα, τόσο με το Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου όσο και με τη Διοίκηση της ΥΠΕ. Όλοι έχουν συμφωνήσει μαζί μας για την αναγκαιότητα να ενισχυθεί άμεσα με προσωπικό το Φλέμιγκ και έχουν υποσχεθεί να διευκολύνουν αυτή τη διαδικασία, κατά προτεραιότητα και "κατ' εξαίρεση" των γενικών κατευθύνσεων.
   Από μεριάς της Υ.ΠΕ, η πραγματικότητα είναι πως, έστω και με χίλια βάσανα, αυτή διαδικασία κάπως περπάτησε. Όταν ήρθε όμως η ώρα να δοθεί η τελική έγκριση από το Υπουργείο είδαμε να βγαίνουν αρνητικές αποφάσεις με το αιτιολογικό ότι δεν είχε συναινέσει θετικά το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Φορέα Προέλευσης. Η σχετική νομοθεσία όμως προβλέπει πως την τελική απόφαση σ' αυτές τις περιπτώσεις παίρνει ο Διοικητής της Υ.ΠΕ, πράγμα που είχε γίνει στις περιπτώσεις που αναφερόμαστε. Ουσιαστικά λοιπόν δεν έχει  καμία δικαιολογία το Υπουργείο να απορρίψει τις μετατάξεις αυτές ώστε να ενισχυθεί με μόνιμο τρόπο το Νοσοκομείο. Πολύ περισσότερο που αναφερόμαστε σε συναδέλφους οι οποίοι ποτέ δεν εργάστηκαν αλλού. Δηλαδή κανένα άλλο Νοσοκομείο δεν τους είχε ποτέ για να αρνείται τώρα να τους χάσει. (Γι' αυτό και η αναφορά μας για το "ποιόν" των Διοικήσεων παραπάνω. Η λογική υποχωρεί όταν παραμένει στη σκέψη τους η πολιτική άποψη πως το Φλέμιγκ πρέπει να κλείσει και το προσωπικό του να το "φάνε" οι ίδιοι.)

   Είναι αλήθεια πως ο κ. Γενικός Γραμματέας θυμόταν όσα είχαμε συζητήσει και έδειξε έκπληκτος για το πως έγινε και οι υπηρεσίες του υπουργείου του έδωσαν να υπογράψει τέτοιες αποφάσεις!!!
  Το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν:
1. Να αναγνωριστεί (στα λόγια) το δίκαιο αίτημά μας να ολοκληρωθούν όλες οι μετατάξεις των εργαζομένων που προέρχονται από το Φλέμιγκ.(Το οποίο μάλιστα χαρακτηρίστηκε ως "Brand Name" που δεν πρέπει να κλείσει).
2. Να αναγνωριστεί ως "λάθος" η έκδοση των συγκεκριμένων απορριπτικών αποφάσεων.
3. Να υπάρξει δέσμευση για την ακύρωση και έκδοση νέας εγκριτικής απόφασης καθώς και να προωθηθούν για έγκριση και να μην απορριφθούν όλες οι παρόμοιες περιπτώσεις.

ΚΑΘΩΣ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΚΛΟΓΩΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ "ΜΕΤΑ", ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ !!!

 Το Σωματείο πάντως, θα συνεχίσει  ακόμα και μέσα σ' αυτή την περίοδο, να προσπαθεί ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια που καθημερινά προβάλουν και δίνουν την ευκαιρία για καθυστερήσεις και παρελκυστική τακτική.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: 
ΑΝ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ  ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ, ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ: ΤΟΣΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ.

   Συνάδελφοι και φίλοι του Α. Φλέμιγκ: Αντικειμενικά δεν μπορούμε να διαπιστώσουμε αν οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις είναι ειλικρινείς ή παρελκυστικές. Αν παραμείνουν "λόγια" ή αν αλλάξουν ανάλογα με τις πιέσεις που θα ασκηθούν. Αυτό μένει να αποδειχθεί.
Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να πιέζουμε με αγώνες και να διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματά μας. Μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε. Μόνο έτσι κρατήθηκε το Νοσοκομείο ανοιχτό.

Συγχωρέστε μας τη μακρηγορία αλλά, όπως λένε, ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Ας γνωρίζουμε λοιπόν όλες τις λεπτομέρειες ώστε να μην μπορούν εύκολα να μας πιάσουν "αδιάβαστους". Να μπορούμε με επιχειρήματα να υπερασπιζόμαστε το δίκιο μας.

17/9/15
     Σωματείο Εργαζομένων "ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ"
    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.