-->

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ "ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ" ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΣΑΣ. ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΔΙΚΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!


 Μόλις πριν λίγες ημέρες, προεκλογικά, αναγκαστήκαμε όπως είναι γνωστό, να προκαλέσουμε συνάντηση με το Γεν. Γραμματέα κο. Κοκκινάκη, και να απαιτήσουμε την αποκατάσταση αδικιών που προέκυψαν από αποφάσεις του Υπουργείου που ο ίδιος υπέγραφε.
   Θυμίζουμε εν τάχει, πως μετά από επίμονη ενημέρωση από το Σωματείο δύο και τρεις φορές, τόσο του ίδιου, όσο και της υπόλοιπης πολιτικής και διοικητικής ιεραρχίας, παρά την αναγνώριση του δίκαιου αιτήματός μας αλλά και τη  δέσμευσή του για την ενίσχυση με προσωπικό του Νοσοκομείου, έβγαλε ξαφνικά τις ακριβώς αντίθετες αποφάσεις! 
(Αναλυτική αναφορά ΕΔΩ)
   Μετά την τελευταία μας συνάντηση λοιπόν, (για άλλη μια φορά) αναγνωρίστηκε πως είχαμε δίκιο και η όλη υπόθεση αποδόθηκε σε "λάθος". Αν και χρησιμοποιήθηκαν ως δικαιολογία ορισμένες υπηρεσιακές "ασάφειες" μεταξύ Υ.ΠΕ. και Υπουργείου, υπήρξε ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΟΤΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΘΟΥΝ ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΕΚΔΟΣΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Α. ΦΛΕΜΙΓΚ.

   Οι εκλογές τελείωσαν, οι πληροφορίες θέλουν (χωρίς να έχει "κλείσει" το θέμα) την αντικατάσταση ή ακόμα και κατάργηση της θέσης του Γενικού Γραμματέα στο Υπουργείο Υγείας, και την από κοινού ανάληψη της ευθύνης των Νοσοκομείων από τον νέο Υπουργό κ. Ξάνθο και τον αναπλ/τη κ. Πολάκη.
   Ωστόσο, καθώς στην πραγματικότητα κενό ηγεσίας δεν υπάρχει, θεωρούμε πως οι δεσμεύσεις πρέπει άμεσα να γίνουν πράξη.Οι ημέρες περνούν και δεν υπάρχει χρόνος αναμονής όσο το νοσοκομείο κινδυνεύει να κλείσει από έλλειψη προσωπικού.
   Η κατάσταση είναι οξυμένη τόσο που δεν μπορούμε να περιμένουμε να αποκατασταθούν "ισορροπίες", ούτε ορισμένους να νίψουν τα χείρας... Γι' αυτό και το Δ.Σ. του Σωματείου αποφάσισε να συναντήσουμε άμεσα την πολιτική ηγεσία, από τον κ. Κοκκινάκη έως τον Υπουργό και να απαιτήσουμε την ικανοποίηση των συγκεκριμένων αιτημάτων των εργαζομένων και την άμεση ενίσχυση του Νοσοκομείου με προσωπικό.
   Επιτέλους, πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι πραγματικά υπεύθυνοι. Οι εργαζόμενοι, που φορτώνονται σα μουλάρια όλο το βάρος της λειτουργίας του Νοσοκομείου είναι έτοιμοι να...κλωτσήσουν. 
   Σε ότι μας αφορά δεν έχουμε άλλες εναλλακτικές. Πρέπει άμεσα να ξεκαθαριστεί το ζήτημα του προσωπικού και το ζήτημα του τι πραγματικά σχεδιάζουν για το Νοσοκομείο. Οι ανυπόστατες φήμες που κυκλοφορούν, ότι το Φλέμιγκ τάχα κλείνει σήμερα - αύριο είναι εντελώς εκ του πονηρού. Μια ράδιο - αρβύλα που επιδιώκει να δικαιολογήσει παραλήψεις, να καλύψει ευθύνες που δεν μπορούν όμως να κρυφτούν και θα αποκαλυφθούν γρήγορα. (Επ' αυτού θα επανέλθουμε.)
   Σε κάθε περίπτωση η πολιτική ηγεσία πρέπει να δώσει τέλος στις φήμες. Με κατηγορηματικό τρόπο και με έργα να κάνει γνωστό στους εργαζόμενους αλλά και στο λαό της περιοχής, αυτό που απερίφραστα λέει σε εμάς: Ότι το Νοσοκομείο θα στηριχτεί και θα συνεχίσει να λειτουργεί.
   Παράλληλα η κοινή δράση με τα κοντινά Νοσοκομεία πρέπει να συνεχιστεί. Μια επόμενη κοινή συνάντηση των Σωματείων μας με τον Υπουργό, πρέπει να πραγματοποιηθεί και να υπάρξουν δεσμεύσεις για όλα τα ανοιχτά ζητήματα που είναι κοινά.
  ΣΗΜ.  Αναφερθήκαμε παραπάνω στο "τεχνικό", ας πούμε, μέρος που είμαστε υποχρεωμένοι να ολοκληρώσουμε και για το οποίο έπρεπε να ενημερώσουμε βέβαια τους συναδέλφους. Δεν πρέπει ωστόσο να αμφιβάλουμε πως εκείνο που πραγματικά θα καθορίσει τα πράγματα,, είναι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων και του λαού της περιοχής. Αυτό εξ' άλλου αποδείχτηκε περίτρανα όλο το προηγούμενο διάστημα.
 Οι αγώνες κρίνουν εν΄τέλει το αποτέλεσμα, η πίεση και η κινητοποίηση. Εκεί πρέπει - από κοινού με τα άλλα Σωματεία - να προσανατολιστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.