-->

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Στα νοσοκομεία για μία απλή εξέταση! Δείτε πόσο αυξήθηκαν οι επισκέψεις μέσα στην κρίση

Στα νοσοκομεία για μία απλή εξέταση φαίνεται ότι καταφεύγουν οι ασθενείς, λόγω της έλλειψης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.


Την ώρα που τα ΠΕΔΥ και τα Κέντρα Υγείας στις περισσότερες περιοχές της χώρας αδυνατούν να εξυπηρετήσουν και τις απλές ανάγκες των ασθενών, η κίνηση στα δημόσια νοσοκομεία αυξάνεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια.
Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) δηλαδή τα ΠΕΔΥ, τα Κέντρα Υγείας αλλά και τα Περιφερειακά Ιατρεία που συχνά πυκνά εμφανίζουν ελλείψεις ακόμη και βασικών υλικών, φαίνεται ότι οδηγούν τους ασθενείς στα νοσοκομεία.
Είναι ενδεικτικό, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ότι η προσέλευση των ασθενών στα νοσοκομεία, λόγω της έλλειψης ΠΦΥ και της οικονομικής κρίσης, έχει αυξηθεί κατά 70%.
Όπως εξηγεί ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, λόγω της παραμελημένης υγείας των ασθενών, το κόστος έχει μεταβιβαστεί από την ΠΦΥ στη νοσοκομειακή περίθαλψη. Βέβαια και στα νοσοκομεία τα πράγματα δεν είναι καλύτερα αφού και εκεί τα κονδύλια είναι άκρως περιορισμένα.
  

Δ. Ευθυμιαδου (healthreport)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.