-->

Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Η δικαστική απόφαση που μπλοκάρει την μνημονιακή «αξιολόγηση»

Πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων, ανέστειλε την εκτέλεση απόφασης αποκλεισμού εργαζομένου του ΤΕΙ Ηπείρου από τη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων, επειδή μετείχε και μετέχει στην απεργία – αποχή από την «αξιολόγηση» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το δικαστήριο διατάσσει τη συμμετοχή του αποκλεισθέντος εργαζομένου στην περαιτέρω διαδικασία επιλογής.

Σημ. Είναι γνωστό πως, δυστυχώς, δεν υπήρξε ενιαία στάση του Δ.Σ. του Σωματείου μας στο ζήτημα (μια συζήτηση που οφείλουμε και τώρα να κάνουμε ανοιχτά με παρόντες τους συναδέλφους).  Ανεξάρτητα όμως από τις απόψεις που υπάρχουν και τους λόγους που οδηγούν σ' αυτές, ανεξάρτητα ακόμα και με το αν συμφωνούμε με το περιεχόμενο που δίνει η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ στην αποχή από την αξιολόγηση που για πολλούς εργαζόμενους είναι εξ ίσου αντιδραστικό με την ίδια την αξιολόγηση, 

δημοσιεύουμε για ενημέρωση την επιστολή που έστειλε η ΑΔΕΔΥ  στην Υπουργό και στις ομοσπονδίες μέλη της. 

«Η απόφαση αυτή παράγει προσωρινό δεδικασμένο, ως προς το ότι δεν πιθανολογήθηκε ως νόμιμη η αιτιολογία της αποφάσεως αποκλεισμού του αιτούντος, σύμφωνα με την οποία η μη άσκηση του καθήκοντος “αξιολογήσεως” εκ μέρους ενός προσώπου, λόγω συμμετοχής του στην κηρυχθείσα από 16.3.2017 απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, επισύρει την κύρωση του άρθρου 24Α Ν. 4369/2016», σημειώνει στην επιστολή της η εκτελεστική επιτροπή της Συνομοσπονδίας των δημόσιων υπαλλήλων.
Ταυτόχρονα, η ΑΔΕΔΥ καλεί την υπουργό «προκειμένου να μην υποβάλλονται οι υπάλληλοι σε άκοπα δικαστικά έξοδα, << να απαλείψετε από τις προκηρύξεις σας το κώλυμα μη συμμετοχής στις κρίσεις για όσους δεν έλαβαν μέρος στις διαδικασίες αξιολόγησης και, παράλληλα, για την αποκατάσταση της νομιμότητας, ζητούμε την άμεση κατάργηση του άρθρου 24Α παρ. 4 του Ν. 4369/2016».

Επιστολή και προς τις Ομοσπονδίες – μέλη

Την ίδια ώρα, η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ απέστειλε έγγραφο προς τις Ομοσπονδίες – μέλη της, ενημερώνοντας για την επιστολή προς την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Στο έγγραφο, επίσης επισυνάπτει την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ιωαννίνων, που αποτελεί μια πρώτη νίκη των εργαζομένων απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης να αλώσει το Δημόσιο με τα ιδιωτικά συμφέροντα και τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Όπως σημειώνει προς τις Ομοσπονδίες, η απόφαση αυτή παράγει προσωρινό δεδικασμένο ως προς τους συναδέλφους που, πιθανόν, θα αποκλειστούν από τις κρίσεις στελεχών, επειδή δεν συμμετείχαν στις διαδικασίες «αξιολόγησης». Ωστόσο, ζητεί από τις Ομοσπονδίες που έχουν αποκλεισμένους εργαζομένους από τις κρίσεις να «επικοινωνήσουν με νομικά γραφεία έτσι ώστε, με βάση το δεδικασμένο του Εφετείου Ιωαννίνων, να γίνουν οι αντίστοιχες προσφυγές από τους συναδέλφους».
Κι αυτό, διότι αν και ζητήθηκε από την υπουργό «να απαλείψει από τις προκηρύξεις το κώλυμα που αναφέρεται στη μη συμμετοχή των υπαλλήλων στις διαδικασίες “αξιολόγησης” και παράλληλα να καταργήσει το άρθρο 24Α του Ν. 4369/16», ωστόσο, «είναι αβέβαιο ως προς την πραγματοποίησή του από την κ. Γεροβασίλη».
Το κείμενο της επιστολής πήραμε από ygeionomikoi

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.