-->

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Βγήκαν «λαβράκια» από την συνάντηση Ξανθού με ΟΕΝΓΕ και Σωματεία Νοσοκομείων

Η προχθεσινή συνάντηση ανάμεσα στον υπουργό υγείας κ. Ξανθό και την ΟΕΝΓΕ αλλά και σωματεία εργαζομένων μπορεί να μην έδωσε λύσεις στα αιτήματα των εργαζομένων όμως έβγαλε «λαβράκια» για τους σχεδιασμούς του υπ Υγείας.
Από την συνάντηση προέκυψε:
  1. Ότι δεν υπάρχει καμία ειλημμένη απόφαση για μόνιμες προσλήψεις Γιατρών και Εργαζομένων στα Νοσοκομεία για το 2019.
  2. Οι επικουρικοί γιατροί μετά το τέλος της θητείας απολύονται και στη θέση τους θα προσληφθούν νέοι επικουρικοί από τους πίνακες των ΥΠΕ.
  3. Οι επικουρικοί εργαζόμενοι βρίσκονται στον «αέρα» αφού για να παραμείνουν στη θέση τους θα πρέπει να είναι τυχεροί και να περιέχονται στους πίνακες των αποτελεσμάτων της προκήρυξης των 1200 θέσεων που σύμφωνα με το υπουργείο θα βγει το Φθινόπωρο.
  4. Μετά την λήξη των ατομικών συμβάσεων των εργαζομένων στις υποστηρικτικές υπηρεσίες θα υπάρξουν νέες προκηρύξεις με αμφίβολο το εργασιακό μέλλον των ήδη υπηρετούντων.
  5. Παρά το γεγονός ότι ο χρόνος που όριζε ο νόμος για την υπογραφή των ατομικών συμβάσεων και την εκδίωξη των εργολάβων φτάνει στο τέλος (31-12-2018) η πολιτική ηγεσία δεν είχε να πει κάτι νεώτερο για το γεγονός ότι οι εργολάβοι στα περισσότερα νοσοκομεία ζουν και βασιλεύουν.
  6. Για τους εργαζόμενους με προγράμματα του ΟΑΕΔ δηλώθηκε ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση και το θέμα εξετάζεται…
  7. Στο αίτημα για την καταβολή στους Γιατρούς των ποσών που τους οφείλονται μετά την δικαίωση τους από το ΣΤΕ για τις παράνομες περικοπές στους μισθούς τους φάνηκε ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να αντιμετωπιστεί αφού σύμφωνα με τον Υπ. Υγείας το ποσό είναι μεγάλο. Καμία δέσμευση δεν υπήρξε επίσης στο αίτημα για αυξήσεις στους μισθούς και αποκατάσταση των απωλειών Γιατρών και Εργαζομένων.
Είναι ξεκάθαρο ότι η πολιτική ηγεσία παραμένει πιστή στην γραμμή της υλοποίησης των μνημονιακών σχεδιασμών για διατήρηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων ενώ δεν υπάρχει καμία πολιτική βούληση για την αντιμετωπιστούν τα μισθολογικά αιτήματα των γιατρών και των εργαζομένων.

ygeionomikoi.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.