-->

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ Α. ΦΛΕΜΙΓΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.


Πραγματοποιήθηκε χτες, μαζική Συνέλευση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο όπου καταγγέλθηκαν οι επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας, η τραγική έλλειψη προσωπικού, οι ελλείψεις εξοπλισμού και υποδομών που επικρατούν εδώ και καιρό.
Τ
ο ποτήρι ξεχείλισε με την κατάργηση της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου και τη μετατροπή της σε κλινική COVID.
Ήδη οι συνθήκες στο Νοσοκομείο ήταν άθλιες και επικίνδυνες, όχι μόνο για τους εργαζόμενους αλλά και για τη διασπορά του ιού στην κοινότητα, αφού δεν υπάρχουν οι υποδομές για να τηρηθούν ούτε στο ελάχιστο τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται.
Το Φλέμιγκ πλέον μόνο κατ' όνομα συμμετέχει στην εφημερία, αφού οι μισές του κλίνες πλέον είναι COVID. (Πως είναι δυνατό άλλωστε να εφημερεύει Νοσοκομείο χωρίς Παθολογική κλινική;)

Εξοργισμένοι και φοβισμένοι είναι οι εργαζόμενοι, από τις απαράδεκτες συνθήκες  που επικρατούν και βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία όλων. Ασθενών και προσωπικού. 
Ελάχιστοι οι γιατροί, οι νοσηλεύτριες, οι καθαρίστριες, οι εργαστηριακοί, οι ακτινολόγοι-χειριστές, το προσωπικό κάθε ειδικότητας. Βγάζουμε βάρδιες τρόμου από την υποστελέχωση και με το "μαχαίρι στο λαιμό". Αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε χωρίς ρεπό, με κρούσματα ανάμεσά μας σε ένα Νοσοκομείο που σκόπιμα μένει υποβαθμισμένο, κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι στη συνέλευση.

Έντονη και η ανησυχία για το μέλλον, αφού μετά την πανδημία, στην κατάσταση που θα έχει περιέλθει το Νοσοκομείο,θα είναι ...έτοιμο για το λουκέτο που διακαώς επιθυμούν ορισμένοι. (Έχουν άλλα αναπτυξιακά σχέδια για την περιοχή!)
Η μόνη Προφανής, αλλά και λογική απάντηση στις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες είναι η άμεση επαναλειτουργία της πτέρυγας Μπόμπολα, που όμως είναι αποκλεισμένη από τρεις αίθουσες Νηπιαγωγείου!

Αυτά απασχόλησαν τη συνέλευσή μας και γι' αυτά αναζητήθηκαν απαντήσεις από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, οι οποίες όμως - για άλλη μία φορά- δεν δόθηκαν. Η Διοίκηση απλώς..."εκτελεί εντολές"
Η κατάσταση αυτή που έχει κατ' επανάληψη περιγραφεί από το Σωματείο, (εδώ η πρόσφατη ανακοίνωσή μας) δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Η εκστρατεία ενημέρωσης που έχουμε ξεκινήσει θα συνεχιστεί και οι κινητοποιήσεις μας, παρ' όλες τις δυσκολίες της περιόδου, θα ξεδιπλωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.