-->

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.



Μετά τις πληροφορίες ότι είχε δοθεί οδηγία από τη Διοίκηση της Υ.ΠΕ να καταρτιστούν καταστάσεις εργαζομένων που έχουν άμεση εμπλοκή στην νοσηλεία ασθενών με covid, το Σωματείο με έγγραφο αίτημα και με δια ζώσης παρέμβαση στη Διοίκηση, ζητήσαμε να σταματήσει κάθε διαδικασία αποκλεισμού συναδέλφων.

Εξηγήσαμε, ότι ιδιαίτερα μετά τη μετατροπή του Νοσοκομείου αποκλειστικά σε μονάδα covid, δεν υπάρχει κανένας εργαζόμενος που δεν εκτίθεται στους κινδύνους της πανδημίας. 
Μετά τη συνάντησή μας, δόθηκε οδηγία από τη Διοίκηση στις υπηρεσίες του Νοσοκομείου να καταρτιστεί εκ νέου κατάσταση δικαιούχων όπου δεν θα αποκλείεται κανένας συνάδελφος, νοσηλευτικό, ιατρικό, εργαστηριακό ή διοικητικό προσωπικό και να σταλεί συμπληρωματικά στην Υ.ΠΕ.

Παρότι πρόκειται προφανώς για μία θετική εξέλιξη, ως Σωματείο οφείλουμε να τονίσουμε πως αυτό ή οποιοδήποτε άλλο "εφ' άπαξ" βοήθημα ή όπως αλλιώς το ονομάζουν, δεν αποτελεί λύση στις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων. Δεν μπορεί επίσης να αποτελεί και αίτημα του συνδικαλιστικού κινήματος που οφείλει να διεκδικεί "μόνιμες" αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν το κόστος ζωής. Μέτρα που να προστατεύουν την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων, όπως μειωμένα ωράρια, ειδικές άδειες και  προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

ΜΕ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ Α
ΔΕΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.