-->

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Κατ’ απαίτηση των ιδιωτών οι ανασφάλιστοι δεν θα διακομίζονται στα ιδιωτικά νοσοκομεία !

ΕΞΕΛΙΞΗ: Μετά τον ξεσηκωμό που προκλήθηκε από την παρακάτω κραυγαλέα - και στα μουλωχτά, προσπάθεια να ταϊστούν ακόμα περισσότερο οι κλινικάρχες και μάλιστα επιλέγοντας περιστατικά, η απόφαση αυτή αποσύρθηκε από την Κυβέρνηση. Χωρίς βεβαίως να είμαστε σε θέση να προβλέψουμε τι θα γίνει στην πράξη, με τροπολογία που κατατέθηκε, όλοι οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση και στις ιδιωτικές κλινικές. Θα έχουν δηλαδή όλοι, ασφαλισμένοι και μη, τη δυνατότητα νοσηλείας αν δεν βρίσκουν κρεβάτι στα δημόσια Νοσοκομεία και δε θα περιμένουν να πεθάνουν ή να γίνουν καλά από το σπίτι!   

Μπορεί η Κυβέρνηση δήθεν να προχώρησε στην επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων, με το αζημίωτο βεβαίως, όμως τα κοράκια της υγείας φαίνεται ότι συνεχίζουν να έχουν το πάνω χέρι.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Ριζοσπάστης το ΕΚΑΒ, με έγγραφό του που χαρακτηρίζεται ως απόρρητο και στάλθηκε στους διοικητές των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, ζητά να μην γίνονται διακομιδές σε ιδιωτικά νοσοκομεία όσων ασθενών είναι ανασφάλιστοι.

Το έγγραφο αυτό εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση αφού όχι μόνο δίνει παχυλές αμοιβές για την νοσηλεία περιστατικών που διακομίζονται στα ιδιωτικά νοσοκομεία από τα Δημόσια αλλά τους επιτρέπει εν μέσω πανδημίας να εκβιάζουν και να βάζουν τους δικούς τους όρους.

Είναι οι ίδιοι που παρέμειναν ανέγγιχτοι από τον κορονοϊό αφού φρόντισαν να μείνουν καθαροί από τα περιστατικά covid-19.

Μετά από αυτή την απαράδεκτη απόφαση τίθεται επί τάπητος το ζήτημα της ουσιαστικής στήριξης του ΕΣΥ, του ανοίγματος των κλειστών νοσοκομείων, της ανάπτυξης νέων κλινών και όχι της εναπόθεσης των ελπίδων για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα κοράκια της υγείας.

πηγή 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.