-->

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ: ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

(Σημ. Όπως είναι πλέον γνωστό αναρτούμε όλες τις ανακοινώσεις που προέρχονται από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που συμμετέχουν στο Σωματείο. Δημοσιεύονται με ευθύνη των συντακτών τους ως προς το περιεχόμενο.)

Ακολουθεί η προκήρυξη της Ταξικής Πορείας για την γενική απεργία της 26ης /11

ΚΑΤΩ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΒΡΟΥΤΣΗ!

ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ


Μέρα με τη μέρα ξεδιπλώνεται η εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης και των δυνάμεων του κεφάλαιου για την ανθρώπινη ζωή, τις ζωές του λαού και των εργαζομένων. 
Την ίδια ώρα που έχουν επιβάλει στο λαό αυστηρό εγκλεισμό, μέτρα πειθάρχησης και καταστολής, την ίδια ώρα που τον κατηγορούν ως υπεύθυνο για την εξάπλωση της πανδημίας:

- Δεν κάνουν τίποτε για να στηρίξουν το σύστημα περίθαλψης που έχει ήδη φτάσει και ξεπεράσει τα όρια αντοχής του.

- Στοιβάζουν το λαό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με την ξεδιάντροπη δικαιολογία ότι εκεί «δεν κολλάει»!

- Κάνουν τα στραβά μάτια για τους άθλιους όρους με τους οποίους εργάζονται χιλιάδες εργαζόμενοι καθημερινά στα σούπερ-μάρκετ, στα εργοστάσια, στις βιοτεχνίες και στους μαζικούς χώρους δουλειάς.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η κυβέρνηση συνεχίζει απτόητη το αντιλαϊκό-αντεργατικό της έργο. Ψηφίζουν νόμους που επεκτείνουν τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα, φέρνουν έναν ακόμη αντιλαϊκό προϋπολογισμό στη Βουλή, ενώ θέλουν να επιβάλουν πέπλο σιωπής, να φιμώσουν και να καταστείλουν κάθε αντίσταση στη βάρβαρη πολιτική τους. Αυτό το στόχο είχε και το όργιο βίας και καταστολής ενάντια στις συγκεντρώσεις για το Πολυτεχνείο, οι δεκάδες συλλήψεις και προσαγωγές και τα δεκάδες πρόστιμα. 

Παρ΄ όλα αυτά, οι απαγορεύσεις έσπασαν στην πράξη, με χιλιάδες λαού να αψηφά την επίδειξη δύναμης από την πλευρά του κράτους και να κατεβαίνει στο δρόμο να διαδηλώσει! Αποκαλύφθηκε πλήρως η κυβερνητική υποκρισία για τη δήθεν προφύλαξη της δημόσιας υγείας, φάνηκε ποιος πραγματικά νοιάζεται για τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού και των εργαζομένων

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Μπροστά μας έχουμε μια ακόμη μάχη: ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο Βρούτση που θέλει να διαμορφώσει ένα εργασιακό κάτεργο, στο οποίο οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν χωρίς δικαιώματα. Η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, η κατάργηση του 8ώρου και της υπερωριακής αμοιβής, η επέκταση της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας, το τσάκισμα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών είναι το εργασιακό μέλλον που διαμορφώνει το νέο νομοσχέδιο-έκτρωμα για τον κόσμο της δουλειάς. Μπροστά στην κατάθεση του νομοσχεδίου, η οποία είναι θέμα χρόνου, οι εργαζόμενοι πρέπει να βρεθούν σε θέση μάχης! 

Πρώτος σταθμός στη μάχη αυτή είναι η απεργία στις 26 του Νοέμβρη. Μια απεργία που καλείται να αναμετρηθεί με το κράτος καταστολής που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση της ΝΔ. Μια απεργία που πρέπει να στηριχτεί πρώτα και κύρια από τους ίδιους τους εργαζόμενους, κόντρα στην απροθυμία των συνδικαλιστικών ηγεσιών, ακόμη και αυτών που την προκήρυξαν. Είναι βέβαιο ότι οι καθεστωτικές δυνάμεις στα συνδικάτα θα κάνουν ό,τι μπορούν για να την υπονομεύσουν, γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να πιέσουν τα συνδικαλιστικά τους όργανα, τα σωματεία, τις ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα να πάρουν άμεσα αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία, ώστε αυτή να πάρει πανελλαδικά και πανεργατικά χαρακτηριστικά.

Η μάχη που έχουμε μπροστά μας είναι κρίσιμη, όχι μόνο γιατί το νομοσχέδιο που βρίσκεται προ των πυλών βαθαίνει κατά πολύ τον εργασιακό μεσαίωνα, αλλά και γιατί η δυνατότητα οργανωμένης απάντησης από την πλευρά του εργατικού λαϊκού κινήματος αμφισβητείται με πρωτόγνωρο και επικίνδυνο τρόπο. Η μόνη απάντηση απέναντι στην επίθεση της κυβέρνησης και στην ωμή κρατική καταστολή και επιβολή που τη συνοδεύει, βρίσκεται στην μαζική και ανυποχώρητη πάλη του λαού μας και των εργαζομένων!

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!

5ΗΜΕΡΟ, 8ΩΡΟ - ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ!

ΤΑΞΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ                            ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ!

ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ                   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

ΠΛΗΡHΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

                                              11:00 πλ. Κλαυθμώνος - Υπ. Εργασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.