-->

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Απεργία και διαδηλώσεις των νοσηλευτών στην Αυστραλία παρά την απαγόρευση

«Τα “ευχαριστούμε” δεν πληρώνουν το νοίκι»…

Χιλιάδες νοσηλευτές και νοσηλεύτριες συμμετείχαν σε πορεία στο Σίδνεϊ, τη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις προσωπικού, για την κόπωση και την πίεση που έχουν φορτωθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Αψηφώντας την απαγόρευση των απεργιών του υγειονομικού προσωπικού, χιλιάδες εργαζόμενοι φορώντας χειρουργικές μάσκες έκαναν πορεία ως το πολιτειακό κοινοβούλιο για να καταγγείλουν, τις συνθήκες εργασίας τους.

Το πλήθος των νοσηλευτών φώναξε συνθήματα για να εκφράσει την οργή του για τη μόνιμη έλλειψη κλινών και εξοπλισμού στα νοσοκομεία, για την κόπωσή του μπροστά στην υγειονομική κρίση των δύο τελευταίων ετών που παρατείνεται, για να ζητήσει αυξήσεις.

«Τα “ευχαριστούμε” δεν πληρώνουν το νοίκι»…

Πολλές με πλακάτ και πανό στα οποία είχαν γράψει συνθήματα όπως «Τα “ευχαριστούμε” δεν πληρώνουν το νοίκι», «Σταματήστε να μας λέτε να τα βγάλουμε πέρα», «Περισσότερες νοσοκόμες τώρα», «Κουρασμένες, εξαντλημένες, κατάκοπες, καμένες», καταφέρθηκαν εναντίον της πολιτικής ηγεσίας που κατ’ αυτές επιλέγει να αγνοεί τα προβλήματά τους.

Το νοσηλευτικό προσωπικό της Αυστραλίας εδώ και δύο χρόνια είναι υποχρεωμένο, τηρώντας εξαιρετικά αυστηρά πρωτόκολλα, να φέρνει σε πέρας τα καθημερινά του καθήκοντα και ταυτόχρονα να εγγυάται την ομαλή πορεία του προγράμματος ανοσοποίησης άνευ προηγουμένου.

Παρά την πρόοδο του εμβολιασμού, τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού εξερράγησαν τους τελευταίους μήνες, προκαλώντας υπερφόρτωση στα νοσοκομεία και μειώνοντας το διαθέσιμο προσωπικό, καθώς μέρος του μολύνεται κι αναγκάζεται να τεθεί σε απομόνωση.

«Ο κόσμος πρέπει να ακούσει την αλήθεια, το σημερινό επίπεδο προσωπικού δεν αρκεί, είναι επικίνδυνο, και θέτει τους ασθενείς σε κίνδυνο», τόνισε  ο Σύλλογος Νοσηλευτών της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.