-->

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ "ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ" ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ. ΑΥΞΗΣΕΙΣ - ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ, ΚΟΨΙΜΟ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ.

Από τη δημοσίευση των δύο σεναρίων της επιτροπής για το ανθυγιεινό επίδομα προκύπτει η σαλαμοποίηση των εργαζομένων που το δικαιούνται, ανάλογα όχι με την ειδικότητα αλλά και με το χώρο δουλειάς.
Πολλοί κλάδοι εργαζομένων - κυρίως στην καθαριότητα, το χάνουν ή μειώνεται, ενώ στο υγειονομικό προσωπικό, συνεχίζει να μην χορηγήται σε όλους, αν και όλοι στα Νοσοκομεία , ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας κλπ, δουλεύουν σε ανθυγιεινό χώρο.
Αποδεικνύεται ξεκάθαρα, η σημασία του αιτήματός μας για ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΩΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε μισθό , σύνταξη, ωράριο κλπ.
Από την πρόταση της επιτροπής προκύπτει ότι τίποτα τέτοιο δε συνέβη. Ούτε καν η διεκδίκηση του διπλασιασμού του επιδόματος δεν προκύπτει. Και πώς να προκύψει αφού τα χρήματα που προορίζονται, έστω για το ανθυγιεινό, παραμένουν στα ίδια μνημονιακά επίπεδα;
Αυτό που προτείνει με τα σενάριά της η επιτροπή είναι η αύξηση στο νοσηλευτικό προσωπικό από 20 ως 30 €,  (ενώ η ΠΟΕΔΗΝ ζητούσε διπλασιασμό και επέκταση!)
Παρ' ότι λοιπόν έγκαιρα είχαμε επισημάνει την εξέλιξη αυτή, δεν μπορούμε να μην επαναλάβουμε πως πρόκειται για κατάφορη κοροϊδία, τόσο απέναντι στους υγειονομικούς όσο και απέναντι στους εργαζόμενους καθαριότητας κλπ.
ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ!
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΩΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ! 
Παρακάτω συγκριτικοί πίνακες με την τωρινή κατάσταση και τα "σενάρια" της επιτροπής (όπως τους δημοσίευσε η ΠΟΕΔΗΝ)


Εργαζόμενοι στις ΥΠΕ:






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.