-->

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

ΝΤΡΟΠΗ! Ούτε δικαιολογημένες οι απουσίες για τις ημέρες του χιονιά, ούτε πληρωμή αργίας για όσους έκαναν διπλο & τριπλο βάρδιες!

Άρνηση του Υπουργείου Υγείας να μας αναγνωρίσει τις δύο ημέρες της αργίας του χιονιά που ίσχυσε σε όλο το δημόσιο!


Η απαξίωση του υγειονομικού προσωπικού κλιμακώνεται και βαθαίνει: Από την αρχή της πανδημίας αντί για προσλήψεις και αυξήσεις εισπράξαμε χειροκροτήματα, τώρα για τις δύο - τρεις ημέρες του χιονιά  καταλήξαμε από "ήρωες" να μη μας αναγνωρίζουν ούτε την αργία που ίσχυσε - και έτσι έπρεπε - για όλο το δημόσιο.
Καμία αναγνώριση, στην πράξη λοιπόν στην προσφορά των υγειονομικών μέσα στην πανδημία. Μας απαξιώνουν συνέχεια, δεν μας αφήνουν να ανασάνουμε ούτε και στα πιο μικρά ζητήματα! Εφαρμόζουν το περίφημο "δόγμα του ΣΟΚ" για να μη σηκώσουμε κεφάλι... Αυτό δείχνει η άρνηση του κ. Πλέυρη και του Υπουργείου Υγείας να μας αναγνωρίσει τις ημέρες της αργίας του χιονιά που ίσχυσε σε όλο το δημόσιο. 

'Οσο οι υπηρεσίες του Υπουργείου παρέμεναν κλειστές, οι υγειονομικοί είμαστε στη θέση μας  εγκλωβισμένοι από τα χιόνια, πραγματοποιώντας διπλές και τριπλές βάρδιες στα νοσοκομεία χωρίς να αναγνωρίζεται η αργία για όσους δεν κατάφεραν να φτάσουν στα Νοσοκομεία,  αλλά ούτε και η προσαύξηση των αργιών για όσους δούλεψαν ασταμάτητα αυτές τις ημέρες!
 Έτσι, όχι μόνο δεν δικαιούμαστε τα ρεπό αυτών των ημερών, αλλά είμαστε και αναγκασμένοι να  δικαιολογήσουμε την απουσία μας με δική μας ευθύνη! 
 Τις δύο ημέρες που οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν σπίτια τους με αργία το υγειονομικό προσωπικό ήταν εγκλωβισμένο στα Νοσοκομεία ή στους δρόμους προκειμένου να φτάσουν στα Νοσοκομεία να αντικαταστήσουν τους συναδέλφους. Αντί για επιβράβευση με το αυτονόητο της προσαύξησης των δύο ημερών ως αργίες όσων δούλευαν, αντιμετωπίζονται με το χειρότερο τρόπο” - όπως αναφέρει και η ΠΟΕΔΗΝ.

Οι εργαζόμενοι υγειονομικοί απαιτούμε από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας να χαρακτηρίσουν αργίες τις ημέρες του χιονιά και για τη Δημόσια Υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.