-->

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΓΙΑ ΧΑΜΕΝΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΥΠ. ΓΕΩΡΓΙΑΣ.

Αναρτούμε παρακάτω ανακοίνωση από το Σύλλογο Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας, που αναφέρεται στο γνωστό κόλπο ορισμένων δικηγορικών γραφείων, που τάχα θα μας γεμίσουν λεφτά αφού θα κερδίσουν δικαστικά και θα πάρουμε πίσω όσα μας έχουν κόψει τα τελευταία χρόνια. Ανεβάζουμε το κείμενο και προτείνουμε να το διαβάσετε, ως μια ακόμη απόδειξη για τη σωστή και συνεπή στάση του Σωματείου στο ζήτημα αυτό. Να θυμίσουμε πως πρόσφατα με παρέμβασή μας επιστράφηκαν "προκαταβολές" που είχαν εισπραχθεί από συναδέλφους για μια τέτοιου είδους υπόθεση.

Διαβάστε λοιπόν το κείμενο και τις διαπιστώσεις. Το τελευταίο διάστημα παρουσιάζεται εκ νέου ως λύση στη «φτώχεια» των εργαζομένων η δικαστική διεκδίκηση του 13ου και 14ου μισθού. Σεβαστό και αποδεκτό, λέει ο Σύλλογος Εργαζομένων υπ. Γεωργίας νομού Αττικής. Ωστόσο, όπως καταγγέλλει, «στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με φάμπρικα δικηγορικών γραφείων και αυτό οφείλουμε να το αποκαλύψουμε στους συναδέλφους. Δικηγορικά γραφεία στέλνουν σχετικές επιστολές σε Σωματεία και εργαζομένους, προς άγραν πελατείας, ειδησεογραφικά δελτία διαφημίζουν τις πρωτόδικες δικαστικές αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί, και συνδικαλιστές που εξαντλούν την αγωνιστικότητά τους στις δικαστικές διεκδικήσεις μιλάνε για την αναγκαιότητα μαζικών προσφυγών».
Για άλλη μια φορά «κάνουν σημαία» κάποιες πρωτόδικες αποφάσεις Ειρηνοδικείων (αφορά κάποιους εργαζομένους ΙΔΑΧ). Κρύβουν συνειδητά, με λίγα λόγια κοροϊδεύουν τους εργαζομένους, ότι «όχι μόνον έχουν πολύ δρόμο για να τελεσικήσουν οι όποιες αποφάσεις, αλλά και αν κριθούν αμετάκλητα, η εφαρμογή τους υπόκεινται στους δημοσιονομικούς περιορισμούς της χώρας.
«ΚΡΥΒΟΥΝ συνειδητά ότι το μεγαλύτερο μέρος των περικοπών από τον 13ο και 14 μισθό έχουν κρυθεί ως ΣΥΝΝΟΜΕΣ, αφού το ΣτΕ έκρινε το ΜΝΗΜΟΝΙΟ, σύμφωνα με το οποίο έγιναν αυτές οι περικοπές όχι μόνο συνταγματικό, αλλά και αναγκαίο!!!»
Βολεύει και την κυβέρνηση και τα κόμματα, καταγγέλλει ο Σύλλογος, «που χρόνια τώρα συναποφασίζουν με τους “θεσμικούς” τους εταίρους για την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν, να έχουν τους εργαζόμενους υπομονετικά να περιμένουν την επίλυση των μισθολογικών τους διεκδικήσεων μέσα από τα δικαστήρια».
Εξυπηρετεί τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, παλιό και νέο, να μαζεύει αιτήσεις και δικόγραφα, «αντί να αφυπνίζει συνειδήσεις και να οργανώνει τους εργαζόμενους σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Γι’ αυτό εξάλλου πολλές φορές μέχρι τώρα βάλανε πλάτη για να παραπλανήσουν τους εργαζόμενους ότι έτσι θα “έχουν λαμβάνειν”, ενώ παράλληλα “βοήθησαν” τους μεγαλοδικηγόρους να αποκτήσουν “πελατεία” και να μεγαλώσουν την περιουσία τους».
Βολεύει γενικότερα το σύστημα, ώστε «να ενισχύει την αυταπάτη ότι ο σκληρός πυρήνας της δικαιοσύνης μπορεί να “αποφασίζει” διαφορετικά από την νομοθετική και την εκτελεστική εξουσία».
Αποκαλυπτικές, εξάλλου, οι παρακάτω περιπτώσεις που επικυρώνουν τα όσα λέει ο Σύλλογος:
  • της διεκδίκησης του περιβόητου επιδόματος των 176 ευρώ και οι θετικές δικαστικές αποφάσεις, που δικαίωναν τους προσφεύγοντες. «Τι απαντάνε σήμερα στους εργαζόμενους που τους ζητάνε να επιστρέψουν τα όποια χρήματα πήραν τότε (Δήμοι Αττικής, Σερρών κ.λπ.);»
  • η θετική απόφαση του ΣτΕ για τις περικοπές των συντάξεων που όχι μόνο έμεινε χρόνια τώρα στα χαρτιά, αλλά με το νέο ασφαλιστικό περικόπτονται ακόμα περισσότερο.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων υπ. Γεωργίας νομού Αττικής «δε θα γίνει “ντίλερ” δικηγορικών γραφείων. Κανείς συμβιβασμός με τη λογική ό,τι έγινε έγινε», σημειώνει και προσθέτει: «Καμιά αυταπάτη ότι η όποια ανάκαμψη της οικονομίας θα φέρει από μόνη της πίσω απώλεις, μισθούς και δκαιώματα. Η διεκδίκηση της κάλυψης των μισθολογικών απωλειών πρέπει να γίνει υπόθεση κάθε Σωματείου, κάθε εργαζόμενου. Η λύση βρίσκεται στα χέρια μας. Βρίσκεται στον πολιτικό, ταξικό, λαϊκό αγώνα».
Μόνη λύση είναι η συσπείρωση στα Σωματεία,
ο οργανωμένος αγώνας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.