-->

Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Μέσα σε ένα μήνα προστέθηκαν άλλοι 49.636 εργαζόμενοι «λάστιχο»

Αποτελούν το νέο «μοντέλο» εργασίας, καθώς εργάζονται λιγότερο από το πλήρες οκτάωρο και φυσικά αμείβονται αναλόγως με πολύ μικρούς μισθούς 

Οι εργαζόμενοι αυτής της κατηγορίας έχουν φτάσει στο σημείο να αμείβονται με μισθό που είναι κάτω από αυτό ακόμα το επίδομα ανεργίας..

Οι εργαζόμενοι υπό καθεστώς μερικής απασχόλησης φαίνεται ότι λαμβάνουν ολοένα και πιο μεγάλο μερίδιο στην αγορά εργασίας. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΕΦΚΑ, μέσα σε ένα μήνα από τον Σεπτέμβριο του 2017 στον Οκτώβριο, προστέθηκαν άλλοι 49.636 από αυτούς, φτάνοντας το συνολικό τους αριθμός στους 657.542 ή καλύπτοντας το 1/3 του συνόλου των απασχολούμενων στον ιδιωτικό τομέα.
Μάλιστα, οι εργαζόμενοι αυτής της κατηγορίας έχουν φτάσει στο σημείο να αμείβονται με μισθό που είναι κάτω από αυτό ακόμα το επίδομα ανεργίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΦΚΑ οι εργαζόμενοι υπό καθεστώς μερικής απασχόλησης εισπράττουν σε μηνιαία βάση 323 ευρώ καθαρά, όταν το επίδομα ανεργίας που χορηγεί ο ΟΑΕΔ βρίσκεται στα 360 ευρώ καθαρές αποδοχές!
Άρα, από τα επίσημα στοιχεία του μεγαλύτερου ταμείου κύριας ασφάλισης, προκύπτει ότι το θετικό ισοζύγιο προσλήψεων – απολύσεων που καταγράφει το σύστημα Εργάνη, «κρύβει» μεγάλο αριθμό εργαζόμενων που έχουν αποδεχτεί να δουλεύουν «με ευελιξία» και να λαμβάνουν μισθούς πείνας…
Από: dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.