-->

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

...ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ 3ΜΗΝΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΟ ΦΛΕΜΙΓΚ ΜΙΑ ΕΦ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ.


Πληροφορηθήκαμε χτες την μετακίνηση στο Φλέμιγκ 20 εργαζομένων (19 ΔΕ & ΤΕ νοσηλευτριών και 1 Διοικ/κου). Με αφορμή τις μετακινήσεις αυτές θέλουμε για μια ακόμα φορά να επισημάνουμε:

   Από το "Αμαλία Φλέμιγκ", με τις διαθεσιμότητες κατά την πρώτη φάση της επιχείρησης διάλυσης της δημόσιας περίθαλψης έφυγαν 300 εργαζόμενοι. Καταργήθηκαν κλινικές, έκλεισαν χειρουργεία και ουσιαστικά κατέρρευσε και  σήμερα φυτοζωεί όλο το Νοσοκομείο. Από την άλλη οι ανάγκες του λαού στην περίθαλψη είναι εκρηκτικές. Η προσέλευση  έχει αυξηθεί, η πρωτοβάθμια περίθαλψη δεχόμενη την επίθεση της Τρόικας και της Κυβέρνησης δεν μπορεί να προσφέρει τις απαραίτητες υπηρεσίες. 
Ο κόσμος στρέφεται όλο και περισσότερο στα δημόσια νοσοκομεία.
   Οι εργαζόμενοι του "Φλέμιγκ", όπως όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία (ιδιαίτερα δε σε εκείνα που χτυπήθηκαν από τις διαθεσιμότητες) δεν αποδεχτήκαμε ούτε τις ενοποιήσεις - συμπτύξεις (στην περίπτωσή μας με το γειτονικό "Σισμανόγλειο"), ούτε τις διαθεσιμότητες των συναδέλφων. 
   Από κοινού με το Σωματείο του Σισμανογλείου, απευθυνθήκαμε στην τοπική κοινωνία, οργανώσαμε κινητοποιήσεις, δημοσιοποιήσαμε το πρόβλημα και πιστεύουμε ότι ο αγώνας αυτός δεν πήγε χαμένος.Από την αρχή εξ άλλου της ιστορίας πιστεύουμε  πως η διαδικασία αυτή των ενοποιήσεων - συγχωνεύσεων κλπ, παρά τα παχιά λόγια, μοναδικό σκοπό έχει το κλείσιμο των νοσοκομείων. Σήμερα η πεποίθησή μας αυτή έχει επαληθευτεί με τα λουκέτα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και την λυσσαλέα επίθεση που ξεκίνησε στα νοσηλευτικά ιδρύματα της επαρχίας και στον ΕΟΠΥΥ, τις καταργήσεις ολόκληρων κλάδων και την ανοιχτή πλέον ομολογία του υπουργού υγείας ότι οι απολύσεις εργαζομένων είναι "πιθανές" (σίγουρες - αν δεν αντισταθούμε - λέμε εμείς).
    Μέσα λοιπόν από την παραπάνω οπτική, αντιμετωπίζουμε τις μετακινήσεις συναδέλφων από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και τονίζουμε το αυτονόητο: Βεβαίως το να ενισχυθεί το Φλέμιγκ με προσωπικό είναι ζωτικής σημασίας ζήτημα και κύριο αίτημα του Σωματείου.Όμως είναι υποκριτικό, "στάχτη στα μάτια"(και το λέμε ευγενικά) να μετακινούνται συνάδελφοι από τμήματα, υπηρεσίες κλπ άλλων νοσοκομείων που ήδη λειτουργούν στο όριό τους ή ,όπως και εμείς, κάτω απ' αυτό χωρίς να υπάρχει ενίσχυσή τους με το απαραίτητο προσωπικό. Πέρα λοιπόν από τα επιμέρους ζητήματα ένα είναι το κοινό και κύριο αίτημα μας: Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού - για μόνιμες ανάγκες, ώστε να λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία. 

   Οι Διαθεσιμότητες - κινητικότητες σκοπό και αποτέλεσμα είχαν και έχουν το κλείσιμο νοσοκομείων και τις απολύσεις. Αυτό είχαμε τονίσει στην από κοινού επίσκεψή μας με το Σωματείο του Σισμανογλείου στο Διοικητή της 1ης ΥΠΕ την περασμένη εβδομάδα. Σ' εκείνη την συνάντηση, δεν δεσμεύτηκε για τίποτε, πέρα από τις γενικόλογες υποσχέσεις για προσλήψεις προσωπικού με διάφορες σχέσεις εργασίας, που θα έλυναν το πρόβλημα. Υποσχέθηκε δε, ότι μέσα στην εβδομάδα θα επισκεπτόταν το Φλέμιγκ όπου και θα μας έλεγε πολύ συγκεκριμένα πράγματα για τη στελέχωση σε προσωπικό καθώς και για το "σχέδιο" που υπάρχει(;) για την ανάπτυξη του νοσοκομείου.Αυτή ήταν και η μόνη μας επαφή και συζήτηση, δια ζώσης ή με άλλο τρόπο με το Διοικητή της ΥΠΕ.
   Η εβδομάδα πέρασε και αντί της επίσκεψης ανακοινώθηκαν αυθαίρετα οι μετακινήσεις που αναφέραμε παραπάνω.
   Τονίζουμε για μια ακόμα φορά πως το πρόβλημα της στελέχωσης με προσωπικό στα νοσοκομεία δεν λύνεται με το να βουλώνουμε μια τρύπα εδώ και να ανοίγουμε μια άλλη δίπλα.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ, 
ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ.
ΝΑ ΔΟΘΟΎΝ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΡΕΒΒΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ
ΚΑΙ ΣΤΟΙΒΑΖΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΡΑΝΤΖΑ.
ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ.
ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΑ ΡΕΠΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΟΥΣ. 
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΟΥ ΚΊΝΔΥΝΟΥ.  

   Δεν παραβλέπουμε τέλος, πως η επίθεση σε ό,τι έχει απομείνει στο λεγόμενο "κράτος πρόνοιας", στο δικαίωμα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, σ' έναν αξιοπρεπή μισθό, στα ασφαλιστικά δικαιώματα κλπ δεν αφορά μόνο τον τομέα της Υγείας, αλλά όλους τους εργαζόμενους,όλη την κοινωνία. Αφού λοιπόν η επίθεση είναι ενιαία, το ίδιο ενιαία πρέπει να γίνει και η αντίστασή μας.  
ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ 
ΠΟΥ ΚΥΡΗΞΕ Η ΠΟΕΔΗΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 
ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12μ. ΣΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.