-->

Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Σ' ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ! ΔΙΩΞΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ;

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

3 Δεκεμβρίου 2013


   Καταδικάζουμε κάθε μορφή δίωξης εις βάρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Κέρκυρας που κι αυτοί, όπως οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας σε όλη την υπόλοιπη χώρα, αγωνίζονται για να κρατήσουν το νοσοκομείο τους ανοιχτό και σε θέση να καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων.
Η επιλεκτική στοχοποίηση μάλιστα εκλεγμένων εκπροσώπων των εργαζομένων αποτελεί ξεκάθαρη συνδικαλιστική δίωξη που θέλει να στείλει το μήνυμα της σιωπής και της υποταγής στα εγκληματικά σχέδια τους.
   Είναι τουλάχιστον υποκριτική και προσχηματική η στάση του Σώματος Επιθεωρητών που «διυλίζουν τον κώνωπα» αλλά κλείνουν τα μάτια στις τεράστιες ελλείψεις. Είναι γνωστός ο ρόλος τους άλλωστε ως δημιουργών δήθεν στοιχείων πάνω στα οποία στήνονται οι επικοινωνιακές και όχι μόνο επιδρομές της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου αλλά και ως «κυνηγών κεφαλών» ενάντια σε «ενοχλητικούς» κι «ανεπιθύμητους» εργαζόμενους.
Ο Σύλλογος μας γνωρίζει πολύ καλά τέτοιες πλευρές της δράσης τους και μάλιστα από πρώτο χέρι.
   Είναι φανερό ότι για να μπορέσουν να περάσουν τις βάρβαρες πολιτικές τους  χρειάζεται να «πίπτει ράβδος» ενάντια σε όσους τολμούν να υψώσουν το ανάστημά τους. Άρα πρέπει να περιμένουμε ότι τέτοια φαινόμενα θα ενταθούν το επόμενο διάστημα και για αυτό είναι υπόθεση όλων μας να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους συναδέλφους στην Κέρκυρα αλλά και όπου αλλού χρειαστεί.    
Η στοχοποίηση και οι διώξεις που στήνονται εις βάρος αυτών που κρατάνε με αυτοθυσία ανοιχτό το νοσοκομείο αποτελούν πρόκληση, από τη στιγμή που οι ανάλγητες και καταστροφικές πολιτικές κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ είναι αποκλειστικά υπεύθυνες για τα κλειστά νοσοκομεία και τις τραγικές ελλείψεις, για τους εκατομμύρια ανασφάλιστους, για τους αρρώστους χωρίς φάρμακα και γιατρούς,  για την υγειονομική ερήμωση ολόκληρων περιοχών, για την αύξηση της θνησιμότητας και την εκτίναξη των αυτοκτονιών, για τους θανάτους όσων δεν καταφέρνουν να βρουν κρεβάτι ή να προσεγγίσουν ένα νοσοκομείο.

Δεν γίνεται ο θύτης να παριστάνει το θύμα!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ!
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ!
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Σ’ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου