-->

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Συνάντηση εργαζομένων στο Α. Φλέμιγκ με το νέο διοικητή κ. Καυκά

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ"  

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Επίσκεψη στο νοσοκομείο πραγματοποίησε σήμερα 17/12 ο νέος διοικητής κ. Καυκάς συνοδευόμενος από τον υποδιοικητή κ. Σμέρο, υπηρεσιακούς παράγοντες και άνδρα ασφάλειας(;).
   Συναντήθηκε με στελέχη του νοσοκομείου, τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας και , μετά από πρόσκλησή του με τους εργαζόμενους στον 4ο όροφο της Πτ. Τσαγκάρη. Ήταν μια πρώτη γνωριμία με εθιμοτυπικό χαρακτήρα και δεν υπήρξε περιθώριο για αναλυτική συζήτηση.
   Από τις σύντομες παρεμβάσεις όσων πήραν το λόγο, φάνηκε η έντονη αγωνία σχετικά με το μέλλον που επιφυλάσσει η εφαρμοζόμενη πολιτική στην Υγεία για το Νοσοκομείο ενώ τονίστηκε η ανάγκη άμεσης ενίσχυσης με προσωπικό και στελέχωση όλων των υπηρεσιών.
   Η μόνη, πάντως ουσιαστική πληροφορία που έδωσε ο νέος διοικητής, ήταν η απόφαση να λειτουργήσει άμεσα η ορθοπεδική και η νεφρολογική κλινική. Δεν απαντήθηκε επί της ουσίας ερώτηση για το μέλλον της Πτ. Μπόμπολα και της οφθαλμολογικής, όπως επίσης δεν δόθηκαν συγκεκριμένες απαντήσεις ούτε για την ενίσχυση με προσωπικό.
   Αν και υπήρξαν πανταχόθεν διαβεβαιώσεις για την καλή πρόθεση της διοίκησης, οι οποίες θα κριθούν πολύ γρήγορα γιατί , δυστυχώς ούτε οι εργαζόμενοι ούτε η διοίκηση έχουν την πολυτέλεια να αναβάλλουν την αντιμετώπιση των προβλημάτων. ΄Το ζήτημα βέβαια είναι με ποίον τρόπο και υπέρ ποίου θα επιχειρηθεί η λύση.
   Δεν μπορούμε τέλος να μην παρατηρήσουμε την χαώδη διάσταση απόψεων μεταξύ της διοίκησης του νοσοκομείου (όπως εκφράστηκε κυρίως από τον κο Σμέρο) και του Υπουργού στην προχτεσινή μας τηλεοπτική "συνάντηση", σχετικά με το "ποιόν" των εργαζομένων. Ας είναι. Ακόμα και αυτό το "μάζεμα" των ατοπημάτων του υπουργού το εισπράττουμε θετικά.
   Αν και η ως τώρα τραγική εμπειρία, μας έχει δείξει πως πρέπει να κρατάμε "μικρό καλάθι" , δεν επιθυμούμε να επεκταθούμε σχολιάζοντας μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας και να προκαταλάβουμε εξελίξεις, που άλλωστε δεν θα αργήσουν. Αναλυτική συζήτηση και αποφάσεις θα πάρουμε  μετά τη συνάντηση που , άμεσα όπως μας υποσχέθηκαν, θα έχουμε με τη νέα διοίκηση.

                                                                                                          Μελίσσια 17/12/13


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.