-->

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Ας μην παραπλανά ο κ. Γεωργιάδης τους ασθενείς

Δ. Βαρνάβας: Ας μην παραπλανά ο κ. Γεωργιάδης τους ασθενείς


Σε σχολιασμό των σημερινών (τηλεοπτικών) δηλώσεων του υπουργού Υγείας Α. Γεωργιάδη, προχώρησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Δημήτρης Βαρνάβας. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ:
"Ο υπουργός Υγείας μιλώντας σήμερα στα τηλεοπτικά μέσα δήλωσε πως θα εκτρέψει στα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων τους ασθενείς που δε μπορούν να εξεταστούν στον ΕΟΠΥΥ λόγω της απεργίας των γιατρών. 
Φαίνεται πως ο κ. Γεωργιάδης δεν έχει καταλάβει τίποτα από τη λειτουργία του συστήματος υγείας στη χώρα μας και προφανώς οι εκπαιδευτές του στην Task Force δεν έχουν χρόνο να του εξηγήσουν τα αυτονόητα.
Θα του τα εξηγήσουμε λοιπόν εμείς:
Η εξέταση στα Εξωτερικά Ιατρεία των Νοσοκομείων γίνεται κατόπιν ραντεβού, το οποίο λόγω των τεράστιων κενών σε γιατρούς ορίζεται μετά από αρκετούς μήνες, μερικές φορές μάλιστα ορίζεται μετά από ένα ολόκληρο χρόνο.
Δεν υπάρχει συνεπώς καμιά δυνατότητα να αναπληρώσουν τα Νοσοκομεία τα προβλήματα που προκαλούνται τώρα από την απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ και σε λίγες μέρες θα γίνουν μόνιμα εξαιτίας της διάλυσης του ΕΟΠΥΥ από την κυβέρνηση.
Ας μην παραπλανά λοιπόν ο κ. Γεωργιάδης τους ασθενείς.
Εάν πάλι ο κ. Γεωργιάδης πιστεύει πως οι νοσοκομειακοί γιατροί θα γίνουν απεργοσπαστικός μηχανισμός στην απεργία των συναδέλφων μας του ΕΟΠΥΥ τον πληροφορούμε πως πλανάται οικτρά. Η ΟΕΝΓΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και θα συνεχίσει να το πράττει όχι ως συντεχνιακή νοοτροπία, αλλά ως αυτονόητη στήριξη στην ανάγκη της κοινωνίας για ένα πλήρες και δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας στη χώρα μας".
Από: ertopen.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου