-->

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ  ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Tην Πέμπτη 23/1/14, αμέσως μετά τη συγκέντρωση των υγειονομικών απο ΕΣΥ και ΕΟΠΥΥ στο υπουργείο υγείας, συνεδρίασε στα γραφεία της ΕΙΝΑΠ το συντονιστικό Αττικής, με συμμετοχή συναδέλφων -μέλων ΔΣ και επιτροπών αγώνα- από 8 νοσοκομεία και τον ΕΟΠΥΥ. Όπως ήταν αναμενόμενο τη συζήτηση καθόρισε ο μεγάλος και διαρκής απεργιακός αγώνας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ καθώς και η πρόσφατη εμπειρία από την πολύ πετυχημένη αντίδραση των εργαζομένων στο Αγία Όλγα, των ίδιων των ασθενών και των συμπαραστατών τους ενάντια στην "επίσκεψη"φιέστα του υπουργού υγείας.
Συζητήθηκε επίσης το νέο σκάνδαλο του Μπόμπολα και των φίλων του στο Υπουργείο υγείας και τις διοικήσεις των ιδρυμάτων μας, αφού αποφασίστηκε τα λεγόμενα "οικιακά" σκουπίδια και τα μολυσματικά των νοσοκομείων να μπαίνουν στις ίδιες κόκκινες σακκούλες ,ώστε οι τόνοι των σκουπιδιών να μετατρέπονται σε τόνους κερδών για τους Μπόμπολες που έχουν αγοράσει την ειδική διαχείριση αυτών.

Κοινός τόπος όλων που πήραν το λόγο ήταν το συμπέρασμα ότι οι αγώνες μας έχουν αποτελέσματα (κατάργηση του 25ευρου, αναστολή των διαθεσιμοτήτων των οδηγών, των εργαζόμενων των ψυχιατρικών νοσοκομείων, αναδίπλωση και απόσυρση του νομοσχεδίου για τον ΕΟΠΥΥ και κατέβασμα "νέου" από τον Άδωνι,).

Στην συζήτηση μετά την τελευταία κινητοποίηση στις 23/1 τονίσθηκε η ανάγκη και νέων βημάτων του απεργιακού πανυγειονομικού συντονισμού με κέντρο την στήριξη της απεργίας διαρκείας του ΕΟΠΥΥ ενάντια στην διάλυση των δομών της πρωτοβάθμιας υγείας, αλλά και ενάντια στις μαζικές διαθεσιμότητες απολύσεις των γιατρών και των υπόλοιπων εργαζόμενων. 
Τονίστηκε η ανάγκη να παλευτεί μέσα στα νοσοκομεία, με αποφάσεις απο τα πρωτοβάθμια σωματεία μέσα απο γενικές συνελεύσεις και ΔΣ, η απεργιακή κινητοποίηση στις 7 Φλεβάρη μαζί με την παιδεία. Είναι η ώρα για κλιμάκωση του αγώνα ξεκινώντας με μία πανελλαδική απεργία στα νοσοκομεία στις 7 του Φλεβάρη, μέρα που θα απεργούν οι καθηγητές της ΟΛΜΕ , οι Εφοριακοί, η ΠΟΕΟΤΑ, ενάντια στις διαθεσιμότητες- απολύσεις και που ακόμα θα βρίσκονται στο δρόμο οι απεργοί του ΕΟΠΥΥ.
ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΛΟΥΜΕ 

• Σε γύρο γενικών συνελεύσεων σε όλα τα νοσοκομεία που θα αποφασίσουν 24ωρη απεργία για τις 7/2/2014 μαζί με την παιδεία, για να σταματήσουμε τις καταστροφικές πολιτικές στην υγεία- παιδεία, αλλά και ενάντια στην πρώτη προσπάθεια να απολυθούν ΜΑΖΙΚΑ δημόσιοι υπάλληλοι. Σε αυτές τις συνελεύσεις καλούμε ομιλητές απεργούς από ΕΟΠΥΥ προκειμένου να ξεκαθαριστεί το κοινό μέτωπο των νοσοκομείων με τους εργαζόμενους της πρωτοβάθμιας υγείας
• Την Τρίτη 28/1 στην κινητοποίηση ενάντια στην επιστράτευση που καλούν οι εργαζόμενοι του Μετρό και το σωματείο ΣΕΛΜΑ στις 1μμ έξω απο τα γραφεία του Μετρό, Αθηνάς 67.
• Σε ενεργοποίηση των επιτροπών αγώνα και τη δημιουργία νέων, όπου ακόμα δεν έχουν φτιαχτεί, ώστε να μαζικοποιηθούν οι γενικές συνελεύσεις και η οργάνωση της απεργίας να γίνει υπόθεση ΟΛΩΝ των εργαζομένων.
• Σε νέα συνεδρίαση του συντονιστικού, Δευτέρα 3/2, 7μμ στο αμφιθέατρο του Άγιου Σάββα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου