-->

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΕΔΗΝ - ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ - ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ. Η ΛΕΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ.

   Την περασμένη εβδομάδα η  ΠΟΕΔΗΝ συγκάλεσε σύσκεψη  των Αβάθμιων Σωματείων, προκειμένου να γίνει ενημέρωση και να παρθούν αποφάσεις σχετικά με την αντίδρασή μας στο ζήτημα της αξιολόγησης που αναδικνείεται σε ζήτημα αιχμής για τους νοσοκομειακούς αλλά και για όλους τους Δημόσιοιυς Υπάλληλους.
  Στη σύσκεψη υπήρξε αυξημένη προσέλευση, μεγαλύτερη συμμετοχή δηλαδή από άλλες φορές, ενδεικτικό και αυτό της ανησυχίας που υπάρχει στους εργαζόμενους.
  Στη συζήτηση που έγινε, πέρα από τις όποιες διαφωνίες αλλά και τις προσωπικές αντιπαραθέσεις, σε σχέση με τις παρατάξεις και την ως τώρα στάση τους είναι χαρακτηριστικό ότι υπήρξε ουσιαστικά συμφωνία σε σχέση με την ουσία της (ψευδεπίγραφης) αξολόγησης, την στόχευσή της και την ανάγκη να ακυρωθεί στην πράξη. Σε προηγούμενη ανάρτησή μας, ενημερώσαμε για το πρόγραμμα δράσης που αποτελεί και πρόγραμμα της ΑΔΕΔΥ για όλο το δημόσιο.
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ:

1. Προκήρυξη απεργίας,με απόφαση της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να υλοποιηθεί η αποχή των υπαλλήλων, από κάθε διαδικασία που έχει σχέση με την αξιολόγηση, με στόχο να αποτρέψει τη χρησιμοποίησή της για νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις εργαζομένων. Αυτή αφορά σε πρώτη φάση τους Γενικούς Διευθυντές και στη συνέχεια όλους όσοι, κληθούν να λάβουν μέρος με οποιοδήποτε ρόλο (αξιολογούμενους και αξιολογητές).
ΔΗΛΑΔΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑ αφορά στην μη εκτέλεση μόνο συγκεκριμένων καθηκόντων. 
Δεν εκτελούνται εργασίες που σχετίζονται:
(Για τη νομιμότητα αυτής της ενέργειας, υπάρχει προηγούμενη δικαστική απόφαση που καλύπτει τους απεργούς)

α) Με την έκδοση της απόφασης επιμερισμού ποσοστών

β) Με τη σύνταξη της έκθεσης από τον αξιολογούμενο

γ) Με τη σύνταξη της εισήγησης από τον εισηγητή και

δ) Με τη σύνταξη των εκθέσεων αξιολόγησης από τον αξιολογητή.

Βασικό αίτημα του απεργιακού μας αγώνα, είναι η ακύρωση στην πράξη του νόμου 4250/2014 και η τελική του κατάργηση, αλλά και η μη προώθηση των νέων ρυθμίσεων για τη μισθολογική καθήλωση  των υπαλλήλων που περιλαμβάνει ακόμη και θεσμοθέτηση του ατομικού μισθού.

Οι Γενικοί Διευθυντές, το σύνολο των προϊσταμένων στο Δημόσιο, αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι, καλούνται να συμμετέχουν στον απεργιακό αγώνα διαρκείας για να ακυρώσουμε τα νέα σχέδια της Κυβέρνησης.

2. Μαζικές παραστάσεις Διοικητικών Συμβουλίων Σωματείων και Εργαζομένων προς τις Διοικήσεις απαιτώντας να μην καταθέσουν τις προβλεπόμενες ποσοστώσεις ανά υπηρεσία (έως 18 Μάη).

3. Από Δευτέρα 5 Μαΐου έως Παρασκευή 16 Μαΐου σε όλα τα Νοσοκομεία ορίζονται Γενικές Συνελεύσεις και Περιοδείες με παρουσία Γενικών Συμβούλων της ΠΟΕΔΗΝ.

4. Συλλογή υπογραφών από ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους που θα δηλώνουν την απόφασή τους να μην συμμετέχουν στις αξιολογήσεις που προωθεί η κυβέρνηση και την κατάθεση των φύλλων αξιολόγησης στο Σωματείο.

Εκείνο που προφανώς έχει σημασία είναι οι αξιολογητές, με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ να μην συμμετέχουν στην διαδικασία και στη συνέχεια όλοι μαζί να προχωρήσουμε σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα. 
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ.

Επίσης σύνφωνα με το παραπάνω πλαίσιο θα γίνει συγκέντρωση εργαζομένων και αναλυτική ενημέρωση στους συναδέλφους, την Πέμπτη που μας έρχεται ώρα 11πμ στον 4ο όροφο.
Ακολουθεί το κείμενο συλλογής υπογραφών (ΑΔΕΔΥ - ΠΟΕΔΗΝ) που θα κυκλοφορήσει και στο νοσοκομείο μας. Να το υπογράψουμε όλοι!

ΠΟΕΔΗΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ PANHELLENIC FEDERATION OF PUBLIC HOSPITAL WORKERS
ΜΕΛΟΣ ΑΔΕΔΥ • MEMBER ADEDY

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΑΘΗΝΑ 02/05/2014 ΑΡ. ΠΡΩΤ. 3041

Κείμενο συλλογής υπογραφών ενάντια στην «αξιολόγηση»

ΥΠΗΡΕΣΙΑ_________________________________

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην προσχηματική «αξιολόγηση».
Θεωρούμε ότι, έπειτα από την κατασκευή χιλιάδων «επίορκων υπαλλήλων» καθώς και «πλεονάζοντος προσωπικού», η Κυβέρνηση προσπαθεί τώρα με εργαλείο τη συγκριτική «αξιολόγηση» να δημιουργήσει από όλους εμάς, μια νέα, μόνιμη πλέον, δεξαμενή διαθεσίμων και υπό απόλυση συναδέλφων. Μάλιστα δεν αρκείται σε ένα αυταρχικό «σύστημα αξιολόγησης» αλλά καθορίζει εκ των προτέρων τα ποσοστά και τις κλίμακες «αξιολόγησης» για να διασφαλίσει την επιτυχία του στόχου της.
Η αυθαιρεσία, στον καθορισμό των ποσοστών και στον τρόπο που αυτά θα κατανεμηθούν σε επίπεδο Διευθύνσεων και Τμημάτων αποκαλύπτει ότι βασικός στόχος δεν είναι η βελτίωση της Δημόσιας Διοίκησης αλλά η κατάργηση Υπηρεσιών, η απόλυση δεκάδων χιλιάδων συναδέλφων μας και η μισθολογική καθήλωση ή/και υποβάθμιση των μη αρεστών. Επί της ουσίας, επιχειρείται η χειραγώγησή μας από την Κυβέρνηση και η αναπαραγωγή των υφιστάμενων σχέσεων εξουσίας εντός των Δημοσίων Υπηρεσιών. Εργαλείο για τους σκοπούς αυτούς συνιστά αφενός η επιβολή
υποχρεωτικής ποσόστωσης (25% άριστοι, 60% μέτριοι και 15% ανεπαρκείς) στις «αξιολογήσεις» μας και αφετέρου η χρησιμοποίηση των προϊσταμένων, για να «αξιολογήσουν» τους υφισταμένους τους.
Είναι φανερό ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι να μας εξαναγκάσει μέσω της τρομοκρατίας και του φόβου της απόλυσης, να υποταχθούμε πλήρως, στους σχεδιασμούς της ασκούμενης πολιτικής. Εμείς γνωρίζουμε καλά ότι το κλίμα που θα δημιουργηθεί στους χώρους εργασίας θα επηρεάσει αρνητικά την εξυπηρέτηση των πολιτών και την παροχή των Δημοσίων Κοινωνικών Αγαθών, διευκολύνοντας την παραπέρα συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση των Δημόσιων Υπηρεσιών.
Διεκδικούμε την κατάργηση των διατάξεων του Ν. 4250/2014 που αφορούν στην «αξιολόγηση».
Δηλώνουμε την απόφασή μας να μη συνεργήσουμε με οποιοδήποτε τρόπο στο να τεθούν σε ομηρία και στον προθάλαμο της απόλυσης συνάδελφοι μας.
Καλούμε τέλος, όλους, τους εμπλεκόμενους άμεσα ή έμμεσα σε αυτή την διαδικασία της προκατασκευασμένης «αξιολόγησης» να ταχθούν απέναντι στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.
Συνένοχους στο έγκλημα δεν θα μας έχουν
A/A    Ονοματεπώνυμο Υπογραφή


Σημ.  Για την πληρότητα της ενημέρωσης, να σημειώσουμε πως η πρόταση του ΠΑΜΕ ήταν, αντί για αποχή από τη διαδικσία, οι προϊστάμενοι να συμμετέχουν, βάζοντας σε όλους τους υπαλλήλους άριστα. Η πρόταση αυτή δεν πέρασε καθώς θεωρήθηκε πως δεν προσθέτει κάποιο νομικό πλεονέκυημα ενώ συνιστά στην ουσία συμμετοχή στη διαδικασία την οποία όλοι επιδιώκουμε να καταργηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.