-->

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ - ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ.

Με αφορμή ερωτήματα συναδέλφων σχετικά με τη δυνατότητα μετάταξης, για λόγους συνυπηρέτησης, ενημερώνουμε ότι όπως προβλέπει ο ν. 4223 /31-12-13, άρθρο 54, παρ.4, επιτρέπεται με μόνη προϋπόθεση την αίτηση του ενδιαφερόμενου. Σχετικά με αυτό, δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή μέχρι τώρα, όσο και αν ακούγονται διάφορα από άσχετους ή κακότροπους "ειδικούς". Οι όποιες ερμηνευτικές του νόμου έχουν εκδοθεί ως τώρα δεν αναφέρονται καθόλου στη συγκεκριμένη παράγραφο του άρθρου, η οποία εξ άλλου είναι σαφής και ισχύει χωρίς άλλες προϋποθέσεις. 
Άρα: Το μόνο που έχει να αποδείξει ο εργαζόμενος είναι η νόμιμη συζυγική σχέση και τίποτα άλλο.
Ακόμα και στην περίπτωση που μόνο ο ένας εκ των δύο συζύγων ανήκει σε νοσηλευτικό ή παραϊατρικό προσωπικό, έχει δικαίωμα να υποβάλλει αίτηση και κατ' απαίτηση του νόμου να γίνει δεκτή, ανεξάρτητα αν ο έταιρος των συζύγων ανήκει σε άλλη ειδικότητα.
Επίσης, δεν απαιτείται ούτε γνώμη του Υπηρεσιακού, ούτε κάποια άλλη διατύπωση.

Παρακάτω η σχετική παράγραφος του άρθρου 54 (ν. 4223)

4. Η μετάταξη και η απόσπαση του νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού μεταξύ νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. με σκοπό τη συνυπηρέτηση συζύγων που υπηρετούν σε αυτά, επιτρέπεται μετά από αίτηση του ενδιαφερομένου χωρίς να απαιτείται η προηγούμενη γνώμη των οικείων υπηρεσιακών συμβουλίων ή οποιαδήποτε άλλη διατύπωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.