-->

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΦΑΝΕΡΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΠΛΗΡΟΥΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΦΛΕΜΙΓΚ!

ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!

ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΚΛΙΝΙΚΕΣ, ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ - Τ.Υ. , ΚΟΥΖΙΝΑ ΚΛΠ. 

ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚIΝΔYNΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ 
ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΑΣΘΕΝΕΙΣ .

ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.


Φαίνεται πως το γενικό κριτήριο του νόμου για την αξιολόγηση, που είναι η "ικανότητα στην υλοποίηση της εφαρμοζόμενης πολιτικής" , είναι σοβαρό και για τις διάφορες διοικήσεις. Με άλλα λόγια οι διοικήσεις αλλάζουνε αλλά ..."το κριτήριο" μένει. (Ή μήπως αλλάζουνε με βάση ακριβώς αυτό;)
Αν το "μέτρο" ήταν η παροχή περισσότερων και καλύτερων δωρεάν υπηρεσιών στο λαό (συγνώμη τους "χρήστες" υγείας), αν ήταν η ανάπτυξη των νοσοκομείων, η καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας, η ανάπτυξη κλινών κλπ, κλπ, παρά τις όποιες διαφορές μας, θα υπήρχε μια βάση για συζήτηση. Όμως δεν είναι έτσι. Στην πραγματικότητα το "μέτρο" είναι το κλείσιμο νοσοκομείων, η κατάργηση κλινών, η μείωση του προσωπικού, η κατάργηση της μόνιμης δουλειάς - που πάει μαζί με την κατάργηση του "δωρεάν", το ξεθεμελίωμα κάθε κοινωνικής παροχής, την  παύση κάθε δυνατότητας διεκδίκησης δικαιωμάτων και συλλογικού αγώνα και ...τελειωμό δεν έχει.

Πως το αντιλαμβανόμαστε αυτό στην πράξη; Η νέα διοικήτρια του νοσοκομείου, για παράδειγμα, έκανε την πρώτη της επίσκεψη στην Πτέρυγα Μπόμπολα, αμέσως με την ανάληψη των καθηκόντων της και ζήτησε να επισπευσθούν οι διαδικασίες κλεισίματός του. Όσο το δυνατό γρηγορότερα δηλαδή να μην υπάρχει τίποτα που να θυμίζει τρία νοσηλευτικά τμήματα (50-60 κρεβάτια), δύο χειρουργεία με πάνω από 1.000 επεμβάσεις το χρόνο, τακτικά ιατρεία με χιλιάδες επισκέψεις, εργαστήρια, υποστηρικτικές υπηρεσίες κλπ. 

(ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΧΩΡΟ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΕΙ ΤΑ ...ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΛΕΜΙΓΚ ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ;)

Πρόσφατα για την ασφυκτική (και μεθοδευμένη) κατάσταση στην τροφοδοσία με την έλλειψη προσωπικού, δεν δίνεται καμία λύση - έστω προσωρινή - ενώ τάχιστα ετοιμάζεται το ξεπούλημα σε ιδιώτες. Το ίδιο συμβαίνει και με το νοσηλευτικό προσωπικό, οι μετακινήσεις του μεγαλύτερου μέρους του λήγουν το επόμενο διάστημα και μετά; Ε, πως να λειτουργήσουμε χωρίς προσωπικό, αναγκαστικά και μετά λύπης τους θα κλείσουν κλινικές. Στα εργαστήρια; Ίδια κατάσταση. Η πλήρης κατάργησή τους προ των πυλών.
Το φαρμακείο...έπεσε από νωρίς. Απίστευτη ταλαιπωρία για ασθενείς αλλά και για τους δεκάδες ανθρώπους που εξυπηρετούσε κάθε μήνα. Για την επικινδυνότητα δε συζητάμε.
Η Τεχνική μας Υπηρεσία με στελέχη και τεχνικούς, έχει ήδη μετακινηθεί στο Σισμανόγλειο. Αν δεν υπήρχε το φιλότιμο των συναδέλφων που ...τα κάνουν όλοι όλα, θα είχαν καταρρεύσει από καιρό όλες οι υποδομές.  Πάντως, χωρίς υπαλλήλους,  χωρίς υλικά,  χωρίς εργαλεία, μόνιμος ιδιώτης δε δεν έχει εγκατασταθεί ακόμα στο νοσοκομείο. Ιδιώτης δεν έχει πατήσει το πόδι του ακόμα και για τις συντηρήσεις - επισκευές των κλιματιστικών που - λόγω της φύσης της δουλειάς - είναι υπόθεση ιδιωτικών συνεργείων  στα περισσότερα νοσοκομεία εδώ και χρόνια. Τι να πούμε για τον ένα και μοναδικό μπογιατζή που βάφει το νοσοκομείο μόνος του; (ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΑΥΤΗ; ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ!!!)
Τελευταία μάθαμε πως έγινε ειδική σύσκεψη, που ξανα-τέθηκε το ζήτημα της κατάργησης των μαγειρείων. Εκεί με διάφορες προφάσεις προτάθηκε ευθέως, λογω κόστους βεβαίως,  η κατάργηση των κουζινών Φλέμιγκ και παίδων και η διατήρηση μόνο εκείνης του Σισμανογλείου, η οποία όμως...δυστυχώς πρέπει να κλείσει για επισκευές καθώς δεν έχει τις προϋποθέσεις για να ανταποκριθεί στις ανάγκες!!! ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ CATERING μήπως και δεν προλάβουν την πολλή δουλειά!!!
Το ίδιο συμβαίνει στο Ακτινοδιαγνωστικό τμήμα που δεν βγαίνει πια λόγω των διαθεσιμοτήτων το πρόγραμμα και άμεσα δεν θα καλύπτονται οι βάρδιες. Αν οι ασθενείς επιμένουν να θέλουν ακτινογραφίες ή αξονική...ας πάνε αλλού, γιατί το δικό μας θέλουν να το κλείσουν!
Ίδια και χειρότερη η κατάσταση και στη Διοικητική Υπηρεσία που από 122 υπαλλήλους το '13, έχουν μείνει 52! και όχι μόνο ταλαιπωρούνται οι ασθενείς, αλλά καμιά διοικητική λειτουργία δεν μπορεί να προχωρήσει, ενώ οι υπάλληλοι αναγκάζονται να δουλεύουν απλήρωτες υπερωρίες για να τα φέρουν στοιχειωδώς "βόλτα" . (Αλήθεια όσοι κόπτονται για το κόστος, γιατί αδιαφορούν που το νοσοκομείο χάνει σημαντικά έσοδα από τα νοσήλεια που δεν εισπράττονται καθώς το αρμόδιο γραφείο έκλεισε λόγω έλλειψης προσωπικού;)
Αυτή λοιπόν είναι η κατάσταση, που επιχειρείται να παρουσιαστεί σαν ...νοικοκύρεμα ή ακόμα χειρότερα, σαν ανάπτυξη (!!!) από τις διοικήσεις.


ΑΛΛΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.
ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ; 
Ή ΘΑ ΤΟΥΣ "ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ" ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ;


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.