-->

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ .ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ, ΣΤΑ 680 Ο ΒΑΣΙΚΟΣ!

   Σχεδόν όλες οι εφημερίδες αφιερώνουν άρθρα τους στις "διαρροές" του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρ/σης σχετικά με τα σχέδια για νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο. Στην πραγματικότητα "ξανα-διαρρέουν" με πιο έντονο τρόπο οι σχεδιασμοί που περιμένουν από καιρό στο συρτάρι του κ. Μητσοτάκη.
   Πρόκειται για την προπαρασκευή της κοινής γνώμης, ώστε να εμπεδωθεί ως αναμενόμενο το νέο χαράτσι στους μισθούς μας και να "περάσει" με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις.(Συνεπικουρούμνενη, κατά την άποψή μας και από τη στάση της συνδικαλιστικής μας ηγεσίας που αντί να προχωρήσει σε σοβαρή ενημέρωση των εργαζομένων και οργάνωση μαζικού παρατεταμένου αγώνα θα περιοριστεί και πάλι σε συμβολική "αντίσταση".)
   Σχετικά με την ουσία του μισθολογίου, λεπτομέρειες του οποίου μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, διαπιστώνουμε εύκολα την "πονηριά" του επιχειρούμενου αλληλοσπαραγμού και ανθρωποφαγίας μεταξύ των εργαζομένων προκειμένου να εδραιωθεί το νέο πετσόκομα. Ενώ δηλαδή συνολικά και για την πολύ μεγάλη πλειοψηφία έρχονται μειώσεις στο μισθό, αυτές είναι κλιμακωτές ώστε να δημιουργείται κόντρα μεταξύ των υπαλλήλων. Λες και το στομάχι του καθ' ένα και οι ανάγκες επιβίωσής του καθορίζονται από το επίπεδο σπουδών του. Αν θέλει να επιβραβεύσει τους "Σπουδαγμένους" ας διαχωρίσει τους μισθούς προς τα πάνω και όχι κόβοντάς τους και μάλιστα, κατά μεγαλύτερο ποσοστό απ' αυτούς που παίρνουν τα λιγότερα! Με το κόλπο μάλιστα της αναδιανομής, επιχειρεί η κυβέρνηση να αποσυντονίσει τους εργαζόμενους. Δηλαδή: "Για να αυξήσω το μισθό του γιατρού ή του "Στελέχους" πρέπει να κόψω το μισθό της τραπεζοκόμας ή της ΔΕ Νοσηλεύτριας! Άρα, τραπεζοκόμα και νοσηλεύτρια υπεύθυνος για το μισθό σου που κόπηκε είναι πχ ο γιατρός που θα πάρει αύξηση και όχι η Κυβέρνηση που επέβαλε τις μειώσεις! Ή ακόμα χειρότερα: Η μία κατηγορία από την οποία κόπηκαν πχ 200 € θα φαγωθεί με την άλλη που της κόπηκαν μόνο 100 €!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ  ΟΙ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, 
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ.
ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ! 

Στα 680 ευρώ ο βασικός μισθός στο Δημόσιο – 
Εξισώνεται με τον ιδιωτικό τομέα

Την εξίσωση με τον ιδιωτικό τομέα προβλέπουν τα κυβερνητικά πλάνα για το μισθολόγιο του δημοσίου, καθώς ο βασικός μισθός θα κατέβει στα 680 ευρώ. Οι μειώσεις, σε ποσοστό 2-12% θα γίνουν ανάλογα με το επίπεδο εκπαίδευσης των υπαλλήλων.

Οι αλλαγές προβλέπεται να επηρεάσουν σύντομα 600.000 εργαζομένους, ενώ την ίδια στιγμή οι γιατροί του ΕΣΥ, οι πανεπιστημιακοί, οι καθηγητές, οι δάσκαλοι και όσοι έχουν κάνει μεταπτυχιακές σπουδές θα περιμένουν την ανακοίνωση των νέων ειδικών μισθολογίων στα οποία θα υπαχθούν, για να δουν νέες αυξημένες αποδοχές, σύμφωνα με το «Βήμα».

Έτσι, ο υπάλληλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης που θα διορίζεται, θα αμείβεται με 680 ευρώ το μήνα, από τα 780 ευρώ που έπαιρνε σήμερα. Κάτι που αντιστοιχεί στον κατώτατο μισθό του ιδιωτικού τομέα (586 ευρώ), καθώς στις επιχειρήσεις δεν έχουν καταργηθεί στα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα της καλοκαιρινής άδειας.

Η δεύτερη αλλαγή στο μισθολόγιο του δημοσίου είναι να αυξηθεί η διαφορά αποδοχών ανάμεσα στους απόφοιτους Λυκείου και τους υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στις διοικητικές θέσεις, αλλά και σε καθηγητές, πανεπιστημιακούς, δάσκαλους και γιατρούς του ΕΣΥ, κάτι που αποτελεί οδηγία της Τρόικα. Για αυτό το λόγο, στο νέο ενιαίο μισθολόγιο θα προβλέπεται και μια πέμπτη κατηγορία προσωπικού, για κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών και ειδικών γνώσεων.

Η κατηγορία αυτή θα είναι πέραν της σημερινής κατάταξης των εργαζομένων σε υποχρεωτικής εκπαίδευσης, δευτεροβάθμιας, τεχνολογικής εκπαίδευσης και πανεπιστημιακής. Σε αυτή την κατηγορία προβλέπονται αυξημένες αμοιβές ανάλογα με τη θέση  που θα τοποθετούνται.(Σημ. δηλαδή οι δικοί μας άνθρωποι!)

Ανάμεσα στα δεκάδες σενάρια που έχουν επεξεργαστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Χρήστος Σταϊκούρας, το επικρατέστερο σύμφωνα με την εφημερίδα, το οποίο έχει την έγκριση των δανειστών, προβλέπει:

Μείωση βασικού μισθού για τους εργαζόμενους υποχρεωτικής εκπαίδευσης στα 680 ευρώ. Αυτόματα συμπαρασύρονται προς τα κάτω και οι αμοιβές των εργαζομένων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα 748 ευρώ τον μήνα από 858 σήμερα.
Για τους υπαλλήλους τεχνολογικής εκπαίδευσης οι μειώσεις θα είναι της τάξεως του 4%, δηλαδή ο μισθός μειώνεται στα 996 ευρώ (από 1.037 σήμερα). Για τους υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, μείωση 2%, ο νέος μισθός διαμορφώνεται στα 1.070 ευρώ (από 1.092 σήμερα).
Προβλέπεται ειδικό μισθολόγιο για δάσκαλους και καθηγητές.

Από: Attikipress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου