-->

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΝΕΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ "ΣΙΩΠΗΡΗΣ" ΑΡΠΑΓΗΣ ΤΗΣ ΟΣΤΙΚΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ!

   Είναι πια στους περισσότερους γνωστό πως επειδή δεν τους "βγήκε" πέρισυ ο ξαφνικός θάνατος του Φλέμιγκ, επιχειρούν σταθερά από τότε να αποψιλώσουν το νοσοκομείο από παροχές και προσωπικό ώστε να καταρρεύσει από μέσα. Καθημερινός πόλεμος νεύρων, ελλείψεις, ρουσφετολογικές μετακινήσεις, τρομερή πίεση στο προσωπικό, απόπειρα διάσπασης των εργαζομένων και αντιπαλότητας με το επίσης τρομερά στριμωγμένο Σισμανόγλειο. Παρ' 'ολα αυτά οι εργαζόμενοι δουλεύουν με πείσμα και ο κόσμος, στριμωγμένος κι' αυτός, εξακολουθεί να έρχεται στο Νοσοκομείο και μάλιστα με αυξανόμενο ρυθμό. Τα Σωματεία εργαζομένωντων τριών Νοσοκομείων, όχι μόνο δεν έχουν πέσει στην παγίδα της αντιπαράθεσης (τουλάχιστον η πλειοψηφία των δυνάμεων) αλλά έχουν προχωρήσει σε από κοινού ανάπτυξη των προβλημάτων και δράσεις που έχουν εκτιμηθεί από τον κόσμο της ευρύτερης περιοχής και με έναν τρόπο έχουν "στριμώξει" τους διάφορους παράγοντες.
   Πρόσφατα, μαζί με τους Μελισσιώτες αποτρέψαμε την απόπειρα αρπαγής του μηχανήματος μέτρησης οστικής μάζας και παραχώρησής του σε άλλο νοσοκομείο. Για την ιστορία μόνο (αν και τα έχουμε ξαναπεί) να θυμήσουμε πως από τότε που κατάργησαν και διέλυσαν τις κλινικές στην Πτ. Μπόμπολα, με ευθύνη των Διοικήσεων, το μηχάνημα που δούλευε παραγωγικά και εξυπηρετούσε τον κόσμο, παρέμεινε κλειδωμένο! Από τότε επανειλλημένα οι γιατροί έχοντας εξασφαλίσει όλες τις προυποθέσεις ζητούσαν επίμονα να μπεί σε λειτουργία, να ενταχθεί στα ραντεβού του 1535 και να λειτουργεί παραγωγικά. Η Διοίκηση τη μια υπέγραφε τη λειτουργία του, την άλλη την έπαιρνε πίσω μετά από παρεμβάσεις του τότε Διοικητή της ΥΠΕ και τώρα Γραμματέα στο Υπουργείο κ. Κοντοζαμάνη. Προφανός το εργαστήριο μέτρησης οστικής μάζας αφ' ενός δεν έπρεπε να λειτουργήσει στο Α.Φλέμιγκ, αφ 'εταίρου ήταν "ταμένο" αλλού.
   Μετά την δυναμική αντίδραση του Σωματείου λοιπόν, αποτράπηκε επί τρείς φορές η απόπειρα αρπαγής του. Η αλήθεια είναι πως η διοίκηση έκανε ότι μπορούσε. Μας απείλησε, έφερε την αστυνομία και σκεφτόταν να καλέσει και τα ΜΑΤ...να περάσουν από πάνω μας. Δεν τόλμησε γιατι δεν είμαστε μόνοι μας. Είχαμε μαζί μας τον κόσμο, τις δημοτικές παρατάξεις της περιοχής, συλλογικότητες και κόμματα. Απο την βουλευτίνα κ. Καφαντάρη έγινε μάλιστα και επερώτηση στη βουλή η οποία, απ' όσο ξέρουμε, δεν έχει απαντηθεί ακόμα. Πάγωσε λοιπόν το σχέδιο κάτω από την αντίδραση που εκδηλώθηκε.
  Αφού λοιπόν πέρασαν σχεδόν τρείς μήνες από τότε και το μηχάνημα παραμένει κλειδωμένο και ανενεργό στην Πτ. Μπόμπολα, επισκεφτήκαμε τον Διοικητή της ΥΠΕ κ. Πεντέα. Μεταξύ των άλλων, όταν του θέσαμε το ζήτημα μας είπε "καλά και γιατί δεν το βάζετε να δουλέψει;"  Αφού δεν ήξερε (!!!) την ιστορία, τον ενημερώσαμε και μας είπε πως αν μπορούμε (Ναι κύριοι ΜΠΟΡΟΥΜΕ! μην κάνετε ότι δεν το ξέρετε!)  να το θέσουμε σε λειτουργία.
  Το ίδιο μας είπε και η Διοικήτρια κ. Τσαγδή, παρουσία της αναπληρώτριας κ. Ρακοπούλου. Στην οποία μάλιστα είπε να το δούν και να προχωρήσει το θέμα.(Εννοείτε πως και εκείνη - που ήθελε να στείλει τα ΜΑΤ - δεν ήξερε επίσης τίποτα!)
Χαριτολογόντας -βέβαια - πιστεύουμε πως αυτός που είναι τελείως άσχετος και δεν έχει πάρει τ' αυτί του τίποτα είναι ο κ. Κοντοζαμάνης!
   Ενώ λοιπόν περιμένουμε την επαναλειτουργία του μηχανήματος αφού τελικά "έμαθαν" όλοι ότι μπορούμε να το δουλέψουμε, κυκλοφόρησε στους γνωστούς διαδρόμους πως η Διοικήτρια του Νοσοκομείου εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να μεταφερθεί στο Σισμανόγλειο!
Αν είναι έτσι, επιβεβαιώνεται με τον τραγικότερο τρόπο πως πρέπει "πάσει θυσία" να φύγει από το Φλέμιγκ. Να στερηθεί το Νοσοκομεία άλλη μια υπηρεσία, να ενισχυθεί έτσι η προοπτική του κλεισίματός του!
ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ! 
ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΟΣΤΙΚΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΦΛΕΜΙΓΚ 
ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΦΛΕΜΙΓΚ.

Το Σωματείο ξεκίνησε ήδη νέο κύκλο επαφών με συλλογικότητες της περιοχής προκειμένου να ενημερώσει για την κατάσταση και να διβεβαιώσει τους πάντες πως οι εργαζομενοι δεν είναι διατεθειμένοι να συνεναίσουν στο κλείσιμο του νοσοκείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.