-->

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ..."ΜΕΛΕΤΕΣ" ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΞΙΑΣ 10 ΕΚ. € ΠΉΓΑΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ GIZ ΚΑΙ TON Π.Ο.Υ! ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ - ΒΟΡΙΔΗ

   Εδώ και μερικές ημέρες, κυκλοφορεί η είδηση πως οι πρώην σωτήρες της περίθαλψης κκ Γεωργιάδης και Βορίδης εμπλέκονται σε μια περίεργη υπόθεση που έχει να κάνει με τα 10 εκ. € του ΕΣΠΑ. Το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των περίπου 10 εκατ. € ( ΕΣΠΑ) πήγε στην ΚΡΑΤΙΚΗ γερμανική εταιρία GIZ (ορισμένα δημοσιεύματα την αναφέρουν εσφαλμένα ως ιδιωτική)  και το υπόλοιπο στον Π.Ο.Υ. (Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) ο οποίος  - εκ του αποτελέσματος - εμφανίζεται ως προκάλυμμα της όλης υπόθεσης.

   Με λίγα λόγια, στην ιστορία αυτή συμμετέχει η TASK FORCE, η περιβόητη ομάδα ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων (Γάλλοι) πουν θα μας αναβάθμιζαν στο Υπ. Υγείας, η ελληνική πολιτική ηγεσία, ο Π.Ο.Υ. και βεβαίως η γερμανική GIZ. Η ανάθεση διαφόρων έργων, με 10 πυλώνες, που θα αποσκοπούσαν στην βελτίωση του ελληνικού συστήματος υγείας αφορούσε ουσιαστικά σε "μελέτες" και υποδείξεις που θα έπρεπε να εφαρμόσουμε στη χώρα για να εκσυγχρονιστούμε μνημονιακά. 
   Σε ζεστό χρήμα αυτό σημαίνει: Από τα 9.890.000 € που πήραμε από το ΕΣΠΑ, η GIZ "τσέπωσε" τα 7.400.000 € και ο Π.Ο.Υ. τα 2.500.000 €. Το δε ελληνικό σύστημα υγείας (δηλαδή για υποδομές, προσωπικό, φάρμακα, παροχές σε ανασφάλιστους κλπ) δεν πήρε ούτε cent. 
   Στην ουσία πρόκειται για μια ακόμα χαρακτηριστική περίπτωση κατά την οποία τα περισσότερα από τα χρήματα των περιβόητων ΕΣΠΑ επιστρέφουν στις "πλούσιες" χώρες της Ευρώπης. Ό,τι μένει τσεπώνεται με χίλιους τρόπους από ντόπιους μεγαλοεργολάβους. Καμία ή ελάχιστη δηλαδή ωφέλεια για τη χώρα και το λαό, ενώ τα χρήματα επιστρέφουν πίσω και πέφτουν στην αγορά των χωρών από όπου προήλθαν! (Αν μάλιστα το αντιμετωπίσουμε περισσότερο "θεωρητικά", ο πλούτος που παράγουν οι λαοί (γιατί μόνο η "ζωντανή" εργασία παράγει πλούτο) καταλήγει με το σύστημα αυτό στα χέρια των κεφαλαιοκρατών των ισχυρότερων, κυρίως, χωρών).
   Για να κάνουμε τέλος λίγο χιούμορ:
   1.  Η μεταπολεμική βοήθεια της ΟΥΝΡΑ μπορεί να αποτελούταν κυρίως από κλαρωτά πουκάμισα αλλά τουλάχιστον έμεναν στη χώρα!     
   2. Όποιος έχει στοιχεία για την "οσμή" που αναδύεται να πάει στον εισαγγελέα!
   3. Από το γεγονός ότι ο κος Γεωργιάδης μεταξύ άλλων υπέγραψε και έναν όρο της σύμβασης που προβλέπει ότι τα πορίσματα των "μελετών" θα κατατεθούν αποκλειστικά στην Αγγλική γλώσσα, προκύπτει πως ο Ελληνοπρεπής, πνευματικός ογκόλιθος, εκτός από αρχαία ελληνικά γνωρίζει και άπταιστα Αγγλικά! (Οι υπόλοιποι όμως, πως θα διαβάσουμε τις μελέτες να ξεστραβωθούμε κε (Τέως) Υπουργέ μου; 

Σημ. Για φαντάστείτε, πόσο μας απασχολούν άνθρωποι που με τις ιδεοληψίες, τις "ειδικές" τους ικανότητες και τα "προσόντα" τους, επηρέασαν και επηρεάζουν τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων, οδήγησαν ένα λαό σε εξαθλίωση, ανθρώπους σε απόγνωση... Πόση σκόνη άραγε θα μείνει απ' αυτούς στο ρούχο της ιστορίας;


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.