-->

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015

ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ...

   Παρακολουθώντας την ειδησεογραφία, αναρτήσαμε χτες Τρίτη την είδηση για την αποπομπή από το Ν/Σ για την ανθρωπιστική κρίση, το θέμα της αποπληρωμής εφημεριών κλπ δεδουλευμένων. Θεωρούμε σωστό, να αναρτήσουμε επίσης και την τοποθέτηση του αν, Υπουργού για το θέμα.
Κατά την ταπεινή μας γνώμη, πρόκειται για ελιγμό του Υπουργείου. Πολύ κακό για το τίποτα δηλαδή, καθώς τους εργαζόμενους δεν τους ενδιαφέρει τόσο η διαδικασία αλλά το αποτέλεσμα. 

Ανδρέας Ξανθός: Με ήδη υπογεγραμμένη ΚΥΑ και όχι με τροπολογία η αποπληρωμή των εφημεριών και των πρόσθετων αμοιβών στο ΕΣΥ

Από Βασίλη Βενιζέλο 

"Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός έχει από καιρό ανακοινώσει στους εκπροσώπους των γιατρών και των εργαζομένων του ΕΣΥ, ότι έχει υπογραφεί από τους συναρμόδιους υπουργούς Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), η οποία έχει αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο και αναμένεται η δημοσίευσή της σε ΦΕΚ τις προσεχείς ημέρες".

Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσε το απόγευμα της Τρίτης 17 Μαρτίου το υπουργείο Υγείας. Η ανακοίνωση συνεχίζει:

"Συνεπώς, είναι εντελώς ανυπόστατες οι διαδόσεις ότι το ζήτημα παραμένει σε εκκρεμότητα, επειδή δήθεν η ρύθμιση καταβολής των εφημεριών θα γινόταν με τροπολογία, η οποία όμως απορρίφθηκε από το προεδρείο της Βουλής. Στην παραπάνω ΚΥΑ περιλαμβάνεται επίσης ο νέος τρόπος καταβολής των εφημεριών ο οποίος είναι πολύ ταχύτερος από αυτόν που ίσχυε μέχρι σήμερα, καθώς επίσης και η αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών των ετών 2012, 2013 και 2014 με εκταμίευση κονδυλίου ύψους 24 εκατ. ευρώ. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας καταβάλλει κάθε προσπάθεια έτσι ώστε να διασφαλιστεί η έγκαιρη αποπληρωμή της υπερωριακής εργασίας που προσφέρεται στο ΕΣΥ και εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στους νοσοκομειακούς γιατρούς και το υπόλοιπο νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό που καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια, ώστε να κρατηθεί όρθιο το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας μας".


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου