-->

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΗΤΕΙΑΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ, ΠΑΡΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΚΥΡΗΞΕΙΣ.

Σύμφωνα με όσα είπε σε συνέντευξή του ο αν. Υπουργός κ. Ξανθός, θα μπορούν να πεαραμείνουν στα νοσοκομεία οι ειδικευόμενοι μέχρινα καλυφθεί η θέση.
Παρακάτω το συγκεκριμένο απόσπασμα από την "Αυγή"

(...) Η περίπτωση των ειδικευομένων γιατρών του ΕΣΥ όλης της χώρας, οι οποίοι αποχωρούν σταδιακά από το ΕΣΥ, απειλεί να αφήσει "γυμνά" τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) ακόμη και μεγάλων νοσοκομείων του ΕΣΥ, απειλεί ακόμη και ολόκληρες κλινικές με ουσιαστικό "λουκέτο". Με δική σας παρέμβαση λύθηκε παρόμοιο θέμα στο "Σισμανόγλειο" της Αθήνας. Πώς θα ξεπεραστεί το γενικότερο πρόβλημα και ποιο ακριβώς είναι το ίδιο το πρόβλημα;
Οι ειδικευόμενοι γιατροί προσφέρουν πολύ σημαντικό έργο στο ΕΣΥ. Μέχρι σήμερα, όταν έληγε η σύμβασή τους υπήρχε πάντα ο κίνδυνος απόλυσης τους. Πρόκειται για πολύ κρίσιμο θέμα, το οποίο έπρεπε να λυθεί άμεσα. Εκδώσαμε λοιπόν εγκύκλιο προς τα νοσοκομεία στην οποία αναφέρουμε ρητά ότι κάθε ειδικευόμενος γιατρός, ανεξαρτήτως αν έχει ολοκληρώσει την ειδικότητά του ή αν έχει λήξει η σύμβασή του με το νοσοκομείο, θα έχει τη δυνατότητα να παρατείνει τη θητεία του έως ότου καλυφθεί η θέση του από άλλον ειδικευόμενο. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα μεσολαβεί ούτε μία μέρα που τα νοσοκομεία θα έχουν κενές θέσεις ειδικευόμενων γιατρών. Έχουμε ήδη ετοιμάσει νομοθετική ρύθμιση που διευθετεί το πρόβλημα.

(Όσο για μας....ελπίζουμε, αλλά χωρίς προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να καλυφτούν τα κενά, η δημόσια υγεία θα συνεχίσει να στραγγαλίζεται...)

Πληροφορούμαστε πάντως, παρά τις δηλώσεις... πως τελικά δεν πέρασε από τη Βουλή η παράταση θητείας των ειδικευομένων και η πληρωμή εφημεριών καθώς απορρίφθηκαν ως άσχετες οι σχετικές τροπολογίας με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.