-->

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015

Καταγγελία του Δημ. Βαρνάβα σχετικά με την απεργία πείνας κρατουμένων

Την καταγγελία του Φοίβου Χαρίση, κρατούμενου απεργού πείνας, σχετικά με τις συνθήκες αλλά κυρίως τη κακή και απροκάλυπτα εχθρική συμπεριφορά των γιατρών που χρειάστηκε να τον νοσηλεύσουν όταν μεταφέρθηκε στο "Τζάνειο", φαίνεται πως "ανάγκασε" τον πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ κ. Δ. Βαρνάβα να κάνει σχετική δήλωση:
Δείτε πως περιγράφει τα περιστατικά ο Φ. Χαρίσης ΕΔΩ.

(Σύμφωνα πάντως με τις δηλώσεις των ίδιων των απεργών πείνας, αντίθετα με το "ΤΖΑΝΕΙΟ", μόνο καλά λόγια και ευχαριστίες είχαν να πουν για την αντιμετώπιση των γιατρών του "Γ.Ν. ΝΙΚΑΙΑΣ"... Αυτά για να μη γίνονται γενικεύσεις...)

Η Δήλωση του Δ. Βαρνάβα:
«Με ιδιαίτερο προβληματισμό πληροφορούμαστε όσα συμβαίνουν στην αντιμετώπιση των κρατουμένων απεργών πείνας . Ο προβληματισμός μας έγινε μεγαλύτερος μετά τη δημοσιοποίηση των απόψεων τεσσάρων γιατρών  που έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν ως προσωπικοί γιατροί την υγεία των κρατουμένων και εκτιμούν « ότι τις προσεχείς ημέρες, θα εμφανίσουν γενική απορρύθμιση του οργανισμού τους, ως αποτέλεσμα ηλεκτρολυτικών και μεταβολικών διαταραχών, απορρύθμιση που ενδέχεται να οδηγήσει σε καταστάσεις απειλητικές για την οργανική, διανοητική και ψυχική τους υγεία, ακόμα και για την ίδια τους τη ζωή».
Ο Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας επιβάλλει την αντιμετώπιση των κρατουμένων ως ασθενών ισότιμων προς κάθε άλλο ασθενή, χωρίς ανοχή σε εξευτελιστικές διαδικασίες στη εξέταση και τη νοσηλευτική θεραπεία τους. Απεναντίας πληροφορούμαστε πως στη συγκεκριμένη περίπτωση οι απεργοί πείνας υποβλήθηκαν  σε κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο με χειροπέδες , οι οποίες δεν αφαιρέθηκαν από τους δεσμοφύλακες με ανοχή ορισμένων γιατρών, ενώ η άρνηση απεργών  πείνας να λάβουν υγρά ενδοφλεβίως ερμηνεύθηκε ως άρνηση νοσηλείας και φροντίδας, με αποτέλεσμα την επιστροφή τους στην φυλακή, πράγμα που θέτει σε μείζονα κίνδυνο την υγεία τους.
Μετά από τα παραπάνω:
Καλούμε τους συναδέλφους να τηρούν με προσήλωση των Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας.
Καλούμε τους υπουργούς Υγείας και Δικαιοσύνης να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην κινδυνεύσει η υγεία των κρατουμένων απεργών πείνας. (από ygeianet)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου