-->

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Έρχονται κλειστοί προϋπολογισμοί φαρμάκων στα νοσοκομεία!

Έρχονται κλειστοί προϋπολογισμοί φαρμάκων στα νοσοκομεία! Ποιες κατηγορίες θα έχουν «κόφτη» στη δαπάνη

Με κλειστούς προϋπολογισμούς σε συγκεκριμένες κατηγορίες φαρμάκων ειδικά στα νοσοκομεία, επιχειρεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να συγκρατήσει τη φαρμακευτική δαπάνη.
 Συγκεκριμένα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός έχει έτοιμη ρύθμιση βάση της οποίας θα θεσπιστούν κλειστοί προϋπολογισμού (συγκεκριμένα κονδύλια που δε θα πρέπει να ξεπερνιούνται) για συγκεκριμένες κατηγορίες φαρμάκων, τα οποία θεωρούνται ότι προκαλούν τις μεγαλύτερες δαπάνες.
 Θα προηγηθεί διαβούλευση με τις φαρμακευτικές εταιρείες προκειμένου να καθοριστούν από κοινού τα όρια της δαπάνης. Το νέο σύστημα θα εφαρμοσθεί αρχικά πιλοτικά σε τέσσερις κατηγορίες φαρμάκων για τη Δυσλιπιδαιμία, το Διαβήτη, τα Ογκολογικά φάρμακα καθώς και τους Βιολογικούς Παράγοντες.
 Η σχετική ρύθμιση αλλά και τα κονδύλια ανά κατηγορία φαρμάκων υπάρχουν ήδη σε σχέδιο στο γραφείο του υπουργού Υγείας ενώ σύντομα πρόκειται να παρουσιασθεί και στους εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας. Έρχεται και το ενιαίο Rebate Στο μεταξύ μετά από μήνες συζητήσεων έτοιμο είναι τελικά το ενιαίο Rebate (υποχρεωτικές εκπτώσεις) στα φάρμακα,  
Ήταν ένα χρόνιο αίτημα της φαρμακοβιομηχανίας δεδομένου πως μέχρι σήμερα εφαρμόζονται εννέα διαφορετικά Rebate (τύποι εκπτώσεων) τα οποία είναι σύνθετα και δημιουργούν δυσκολίες στους υπολογισμούς, ενώ συχνά προκαλούν και αδικίες στις υποχρεωτικές μειώσεις των τιμών.

Δήμητρα Ευθυμιάδου (HealthReport.gr.)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου