-->

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ 24 ΜΗΝΕΣ (ΤΟ ΠΟΛΥ) ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΥΣ" ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΕ ΜΟΡΙΑ...

 
Με έξτρα μόρια θα πριμοδοτούνται οι εργολαβικοί εργαζόμενοι σύμφωνα με όσα διαρρέουν από το Υπουργείο και αναπαράγουν τα ΜΜΕ, ώστε να έχουν προβάδισμα οι εργαζόμενοι αυτοί έναντι άλλων που είναι άνεργοι. Επίσης θα μπουν και άλλα κριτήρια, όπως η οικογενειακή κατάσταση κλπ.
   Η εξέλιξη αυτή, πρέπει να πούμε, πως είναι πολύ μακριά από τις ανάγκες των Νοσοκομείων και βέβαια κατάφωρα άδικη απέναντι στους εργαζόμενους. Ενώ λοιπόν η κατάσταση είναι ξεκάθαρη ως προς τις ανάγκες, οι αποφάσεις προσπαθούν να πείσουν για δήθεν βελτίωση και αποκατάσταση αδικιών, ενώ η εργολαβική εργασία, έστω με λίγο καλύτερους(;) όρους, συνεχίζεται με κρατική αυτή τη φορά ταμπέλα!
   Στην ουσία διατηρείται το ίδιο καθεστώς σε ό,τι αφορά στη μερική απασχόληση και στην ανασφάλεια της ανεργίας αφού η μέγιστη διάρκεια των συμβάσεων είναι το πολύ 24 μήνες. Κανονική ανακύκλωση ανεργίας, κανονικές.... ελαστικές σχέσεις εργασίας με τα γνωστά 4ωρα κλπ και κανονικός...λίγος μισθός. Για όλη αυτή την "ευτυχία" η επιλογή θα γίνεται με μόρια, γιατί η αξιοκρατία την πείνα είναι δικαίωμα!!!

Η ουσία...
 
Η ουσία της όλης "διευθέτησης" είναι η εμπέδωση του τέλους της μόνιμης εργασίας, η εργασία χωρίς δικαιώματα, η εργασία χωρίς ελάχιστο μισθό που να μπορεί κανείς να ζήσει. Αναλώσιμοι λοιπόν μισο-εργαζόμενοι θα καλύπτουν, σύμφωνα με τα σχέδια του Υπουργείου τις μόνιμες και όχι εποχιακές ανάγκεςς των Νοσοκομείων και άλλων υπηρεσιών.
   Για μας είναι ξεκάθαρο πως το συνδικαλιστικό κίνημα, θα πρέπει να βάλει στην πρώτη γραμμή το αίτημα της μονιμοποίησης όσων εργαζόμενων ήδη δουλεύουν στα Νοσοκομεία και καλύπτουν τις μόνιμες ανάγκες, χωρίς καμία διάκριση. Από εκεί και πέρα να προγραμματιστούν οι απαραίτητες προσλήψεις ώστε τουλάχιστον στοιχειωδώς να λειτουργούν οι υποστηρικτικές υπηρεσίες.
   Ταυτόχρονα τα Σωματεία εργαζομένων, θα πρέπει να αφήσουν την γραφειοκρατική λογική, να ξεπεράσουν ό,τι οδηγεί σε τεχνητούς διαχωρισμούς, διάσπαση και αποδυνάμωση και να εντάξουν ως κανονικά μέλη τους εργαζόμενους αυτούς, που αποτελούν αντικειμενικά εκτός από την πιο κακοπληρωμένη και την πλέον ευάλωτη ομάδα εργαζομένων. Το συνδικαλιστικό κίνημα είναι καιρός να αφήσει τη φιλολογία και τα ...δρώμενα και να στηρίξει πραγματικά τους αγώνες, να αναπτύξει την αλληλεγγύη των εργαζομένων.

1 σχόλιο :

  1. Σχετικά με τούς εργολαβικούς εργαζομένους στα Νοσοκομεία είναι πολύ γνωστό ότι η Συνδικαλιστές παίζουν καθοριστικό ρόλο για την πρόσληψη τον δικόν τους παιδιών και ψηφοφόρων για τη επανεκλογή τους.Δικαίωμα στην εργασία έχουμε όλοι οι πολίτες,και πολύ περισσότερο η άνεργοι,η πολύτεκνη.Γιατί να έχει προβάδισμα οι οικογενειοκρατία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.