-->

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Απολύσεις στο Δημόσιο ζητάει ξανά η Τρόικα!

Σημ. Η ουσία του άρθρου παρακάτω (διαβάστε το...) όπως την αντιλαμβανόμαστε εμείς:
 Αρχίζουν με τους συμβασιούχους (περισσότερο ευάλωτοι), θα συνεχίσουν με τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ και μετά θα ασχοληθούν με την κατάργηση της μονιμότητας και τις απολύσεις στο "στενό" Δημόσιο. Γι' αυτό φροντίζουν από τώρα ,μέσω των νέων οργανισμών και των ποσοστών κάλυψης να προκύψουν υπεράριθμοι. Η Κυβέρνηση.... αντιστέκεται και είναι διατεθειμένη να δεχτεί μειώσεις μισθών, κατάργηση δικαιωμάτων, υποχρεωτικές μετακινήσεις κλπ. Επειδή όμως οι πιέσεις είναι μεγάλες μπορεί και να υποκύψει στο τέλος και σε όλα όσα είπαμε παραπάνω! Αλλά μην ανησυχείτε, μπορεί κάποιοι να μείνουν άνεργοι, αλλά έχουμε αντίμετρα!
Συμπέρασμα: ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ.

Απολύσεις στο Δημόσιο ζητάει ξανά η Τρόικα
 –Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο.

Για ακόμη μια φορά, το πρόβλημα για τους δανειστές είναι, μαζί με τα εργασιακά και το Δημόσιο και οι υψηλές του δαπάνες. Κάπως έτσι μπήκε ξανά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, έστω και έμμεσα, το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο και αυτό μέσω των συμβασιούχων.
 Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία, οι δανειστές τόνισαν ότι όσοι αυτή την ώρα υπηρετούν με συμβάσεις είναι κατά περίπου 5.000 περισσότεροι και τόνισαν ότι αυτό δεν είναι ανεκτό. Την ίδια ώρα όμως με έμμεσο τρόπο η Τρόικα θέτει και ζήτημα για τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ.
Όσο υπάρχει εμμονή των δανειστών για αύξηση του ορίου ομαδικών απολύσεων, αυξάνεται και οι κίνδυνος απολύσεις για τους εργαζόμενους σε ΔΕΚΟ οι οποίες μπαίνουν στο υπερταμείο προς πώληση. Το Δημόσιο, ωστόσο, για τους δανειστές αποτελεί μια “ανοιχτή” πληγή. Διαρκώς επαναφέρουν ζητήματα μισθολογίου και αριθμού των εργαζόμενων. Κάπως έτσι η κυβερνητική πλευρά θεωρεί ότι για ακόμη μια φορά θα τεθεί ζήτημα “παγώματος” στις μισθολογικές ωριμάνσεις, αλλά και ζήτημα ειδικών μισθολογίων. Οι εκπρόσωποι των Θεσμών θέτουν διαρκώς ζήτημα επιδομάτων και έτσι θα επιχειρηθεί με την ενσωμάτωση των σημαντικότερων από αυτά στους μισθούς να περισωθεί μεγάλος μέρος από τα χρήματα που παίρνουν σήμερα οι εργαζόμενοι. Και αυτό ωστόσο θα πρέπει να συμφωνηθεί με την τρόικα, γεγονός που θεωρείται πολύ δύσκολο και έτσι φαίνεται ότι ανοίγει ο δρόμος για νέες μειώσεις.

Από aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.