-->

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

ΑΔΕΔΥ: ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.


Σημ. Με κάθε ευκαιρία από αυτό το χώρο έχουμε τοποθετηθεί για τον αντιδραστικό χαρακτήρα της λεγόμενης "αξιολόγησης". Είτε της προηγούμενης είτε της τωρινής Κυβέρνησης, είτε με ποσοστώσεις είτε χωρίς. Έχουμε αναλυτικά υποστηρίξει, πως καμία σχέση δεν έχει με την αναβάθμιση υπηρεσιών και υπαλλήλων. Το αντίθετο. Έχουν σχέση με την τρομοκράτηση των εργαζομένων και την διάλυση των υπηρεσιών. 
Αν ήθελαν να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες θα έκαναν πρώτα άλλα πράγματα, που θα βελτίωναν τις συνθήκες δουλειάς. Δεν θα κοίταγαν, "αξιοκρατικά" και με "αξιολογήσεις", να διαχειριστούν την "κρίση" στην πλάτη τη δική μας και του λαού.
 Παρακάτω η απόφαση της ΑΔΕΔΥ (Ξεκαθαρίζοντας πως στεκόμαστε κριτικά σε σημεία του σκεπτικού της απόφασης, καθώς το θέμα δεν είναι αν θα βρούμε καλούς ή κακούς αξιολογητές. Πάντα το σύστημα θα βρίσκει "προθύμους"! Η ουσία βρίσκεται στην απόπειρα τρομοκράτησης, κατάργησης δικαιωμάτων, διάλυσης της συνοχής των εργαζομένων. Αντιδραστικό είναι το "διαίρει και βασίλευε", το "σκάσε και δούλευε", το "μη μιλάς και μην κουνιέσαι" που λέει και το τραγούδι!  

Να προχωρήσουν σε απεργία – αποχή για τις διαδικασίες αξιολόγησης που προωθεί η κυβέρνηση, καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. 

   "Τα σωματεία και οι Ομοσπονδίες καλούνται να αναλάβουν την ευθύνη να συγκεντρώσουν τα έντυπα αξιολόγησης που θα αποσταλούν στους εργαζόμενους και τα ίδια να τα επιστρέψουν στις αρμόδιες διοικητικές αρχές”, αναφέρει χαρακτηριστικά.
   Συγκεκριμένα με ανακοίνωση του, το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων σημειώνει: «Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης και την Εγκύκλιο της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, μέχρι τις 31/3/2017 πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων. Για τον σκοπό αυτό έχει αποστείλει και τα σχετικά έντυπα στις δημόσιες υπηρεσίες”. Και προσθέτει: “Η Κυβέρνηση και η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, προχωρούν τη διαδικασία της αξιολόγησης, χωρίς καν να έχουν υλοποιήσει το τμήμα του Ν.4369/2016 – νόμου που η σημερινή κυβέρνηση ψήφισε – ως προς την επιλογή και τοποθέτηση των Προϊσταμένων, των Διευθυντών και των Γενικών Διευθυντών στη Δημόσια Διοίκηση. Επισημαίνουμε ότι οι «δοτοί – αρεστοί» προϊστάμενοι που με ανάθεση έχουν τοποθετηθεί, χωρίς κριτήρια, θα είναι οι άμεσοι αξιολογητές των Δημοσίων Υπαλλήλων. Κατανοούμε όλοι τι αξιολόγηση θα κάνουν!!! Η προωθούμενη αξιολόγηση, δεν έχει καμιά σχέση με την ανάγκη για επιστημονική, τεχνική, επαγγελματική στήριξη των Δημοσίων Υπαλλήλων, δεν έχει ως στόχο να γίνουν καλύτερες, πιο σύγχρονες και ποιοτικές οι Δημόσιες Υπηρεσίες. Με τον Ν4369/2016 η αξιολόγηση συνδέεται με τον μισθό, τη συρρίκνωση του δημοσίου τομέα, την κινητικότητα και μπορεί να οδηγήσει σε απολύσεις. Με τη ρομφαία της αξιολόγησης επιδιώκεται ο πειθαναγκασμός και η υποταγή των εργαζομένων στην αντιλαϊκή πολιτική και τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο.
Για τους λόγους αυτούς: Προκηρύσσουμε απεργία – αποχή όλων των Δημοσίων Υπαλλήλων, από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα. Τα σωματεία και οι Ομοσπονδίες καλούνται να αναλάβουν την ευθύνη να συγκεντρώσουν τα έντυπα αξιολόγησης που θα αποσταλούν στους εργαζόμενους και τα ίδια να τα επιστρέψουν στις αρμόδιες διοικητικές αρχές.
Με μαζικές διαδικασίες, Γενικές Συνελεύσεις και συλλογικό αγώνα να μην επιτρέψουμε να προχωρήσει η διαδικασία της αξιολόγησης από τη διοικητική ιεραρχία.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου