-->

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ" ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 /9, ΩΡΑ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟΝ 4ο ΟΡ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚΠΟΝΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ   ΤΟ "ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ" ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, 

Είναι γνωστό, αρκετό καιρό τώρα πως η Διοίκηση του Νοσοκομείου έχει αναθέσει σε "εξωτερικούς συνεργάτες"την εκπόνηση μελέτης σχετικά με το στρατηγικό σχέδιο κάτω από το οποίο θα προχωρήσουν (;) τα Νοσοκομεία μας.
Είναι επίσης γνωστό πως η κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν είναι μόνο η τραγική έλλειψη προσωπικού,  αλλά και η "συνδιοίκηση" ή καλύτερα ολόκληρο το τραγελαφικό "καθεστώς" που επικρατεί στα Νοσοκομεία και εμποδίζει ακόμα και εκείνες τις κουτσουρεμένες δυνατότητες λειτουργίας που ακόμα υπάρχουν.
Το τελευταίο διάστημα η αγωνία όλων των εργαζομένων, για το "τι μέλλει γενέσθαι" έχει αυξηθεί, ιδιαίτερα καθώς οι πληροφορίες των διαδρόμων δίνουν και παίρνουν.
Σαν Σωματείο εργαζομένων, έχουμε προχωρήσει σε μια σειρά από ενέργειες το τελευταίο διάστημα, προκειμένου, κατ' αρχή να ενημερωθούμε γι' αυτό το περίφημο σχέδιο, που η Διοίκηση επιμένει να κρατά επτασφράγιστο μυστικό,  και αφ' εταίρου να εμποδίσουμε τη λήψη αποφάσεων που θα δημιουργούσαν τετελεσμένα ερήμην των εργαζομένων. 
Μόλις πρόσφατα τα Σωματεία ενημερωθήκαμε , για τα βασικά σημεία του σχεδίου  που τελικά εκπονήθηκε και έχουμε έτσι τη δυνατότητα να ενημερώσουμε αξιόπιστα και τους συναδέλφους. Το κυριότερο, να διαμορφώσουμε άποψη για το τι επιχειρείται με το σχέδιο αυτό και τι πρακτικές συνέπειες θα έχει η υλοποίησή του. Θυμίζουμε ότι "επισήμως" η Διοίκηση έχει προγραμματίσει ενημέρωση των "θεσμικών φορέων" (και όχι όλων των εργαζομένων!!!) για τις 11 του Σεπτέμβρη.
Η ενημέρωση των εργαζομένων με ακρίβεια και όχι με πληροφορίες διαδρόμων, είναι νομίζουμε το πρώτο βήμα για να μπορέσουμε να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για το πως , όλοι μαζί, θα προχωρήσουμε. Και πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά, με την παρακαταθήκη των αγώνων μας να συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε, κρατώντας το ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ ανοιχτό ως σήμερα. Να διεκδικήσουμε τη δουλειά μας και τη δημόσια υγεία για το λαό της περιοχής και όχι μόνο!

   ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 /9, ΩΡΑ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟΝ 4ο ΟΡ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚΠΟΝΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΑΣ.

 ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ. ΜΕ ΕΠΑΡΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΔΟΜΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.

Επίσης: Λόγω των εξελίξεων στο ζήτημα της αξιολόγησης, θα γίνει ενημέρωση και για αυτό το ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.