-->

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Κατάληψη στο ΓΝ Διδυμοτείχου για ελλείψεις προσωπικού και ρουσφέτια.

Σημ. Η είδηση είναι μερικών ημερών, αλλά δυστυχώς δεν είναι "παλιά", απλά καταδεικνύει την τραγική κατάσταση με τις ελλείψεις προσωπικού, ιδιαίτερα νοσηλευτικού σ΄όλα τα Νοσοκομεία (...και στο δικό μας βέβαια). Και όσο οι πιέσεις αυξάνουν, τόσο οι "διευκολύνσεις" βγάζουν περισσότερο μάτι και εξοργίζουν τους εργαζόμενους.
<< Κατάληψη του ΓΝ Διδυμοτείχου πραγματοποίησε σήμερα (δλδ στις 18/9) το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου, διαμαρτυρόμενο για τη διαρκή συρρίκνωση του νοσηλευτικού προσωπικού.
Η κινητοποίηση έρχεται ως συνέχεια της ανοιχτής επιστολής που είχε απευθύνει το σωματείο προς τον Υπ. Υγείας την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την απόσπαση νοσηλεύτριας εκτός νοσοκομείου. Εκεί καταγγελλόταν ανοιχτά ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας για ρουσφετολογικές εξυπηρετήσεις, με τις οποίες αποσπάται/μετακινείται προσωπικό από το Διδυμότειχο παρά τις αντίθετες εισηγήσεις της υπηρεσίας και δίχως να υπάρχει αναπλήρωσή τους.
Θεωρούμε αποκλειστικά υπεύθυνο το διοικητή της 4ης ΥΠΕ για τη δεινή θέση που έχει περιέλθει το νοσηλευτικό προσωπικό και το εξαντλητικό -έως επικίνδυνο- πρόγραμμα που καλούνται να εκτελούν οι εργαζόμενοι για τη στοιχειώδη λειτουργία του Νοσοκομείου, τονιζόταν στην επιστολή του σωματείου, με την οποία καλούταν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου να θέσει τέρμα σε αυτές τις πρακτικές.>>

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.