-->

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

«Μαζεύουν» στην ΤτΕ και τα ταμειακά διαθέσιμα και των Νοσοκομείων…

Η υστέρηση εσόδων που εμφανίστηκε τον Αύγουστο στα ταμεία του δημοσίου σε συνδυασμό με τις λήξεις ομολόγων που είχαν εκδοθεί λόγω βραχυπρόθεσμου δανεισμού φαίνεται ότι έβαλε σε εγρήγορση το Υπ. Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ) και με έγγραφό του προς όλους τους φορείς του Δημοσίου, ανάμεσα σε αυτούς και στα Νοσοκομεία, ζητά άμεσα την μεταφορά των ταμειακών τους διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας.
Το έγγραφο εκδόθηκε στις 13-9-2017 και με αυτό το ΥΠΟΙΚ ζητά μέχρι τις 29-9-2017 οι φορείς του Δημοσίου να έχουν προχωρήσει στην τοποθέτηση των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας αποσύροντάς τα από τις εμπορικές τράπεζες. Μετά την έκδοση της απόφασης του ΥΠΟΙΚ προκλήθηκαν αντιδράσεις από την πλευρά των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ το αίτημα της μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων των Νοσοκομείων δεν πήρε δημοσιότητα.
Είναι γνωστό ότι από το καλοκαίρι του 2015 μετά την πιστωτική ασφυξία που επιχείρησαν οι δανειστές το Υπ. Οικονομικών είχε ζητήσει την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας. Από τότε μέχρι σήμερα το μέτρο είχε ατονήσει ενώ πολλοί φορείς δεν προχώρησαν ποτέ στην μεταφορά των διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας. Φαίνεται όμως ότι σήμερα τα προβλήματα ρευστότητας είναι μεγάλα, γι’ αυτό και το ΥΠΟΙΚ απειλεί έμμεσα τους διάφορους φορείς στην περίπτωση που δεν υλοποιήσουν τις εντολές του.
Η απόφαση αυτή αποκαλύπτει ότι το success story που διατυμπανίζεται από Κυβερνητικούς παράγοντες για την οικονομία στηρίζεται σε πήλινα πόδια. Αν μάλιστα αυτό συνδυαστεί με τις μεγάλες καθυστερήσεις στη καταβολή της χρηματοδότησης προς τα Νοσοκομεία (τον Ιούλιο είχαν δοθεί 400 εκατ. ευρώ από τα 670 που έπρεπε να καταβληθούν) αλλά και άλλους φορείς του Δημοσίου προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι τα πλεονάσματα είναι αιματηρά και προκύπτουν από περικοπές δαπανών και μεγάλες καθυστερήσεις στις καταβολές των επιχορηγήσεων από το κράτος.


Από: ygoionomikoi

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.