-->

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΔΕΔΥ: ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!!! Συνεχίζουμε την Απεργία-Αποχή

Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!
Παρακάτω η απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, επί των εξελίξεων για την αξιολόγηση. Την αναρτούμε για ενημέρωση. Πρίν απ' αυτό όμως, διαβάστε το σχετικό σχόλιο μας. 

Τόσο οι εργαζόμενοι, ο καθ' ένας χωριστά, όσο , πολύ περισσότερο τα συνδικάτα και η ΑΔΕΔΥ, θα πρέπει να σηκώσουν το βάρος του αγώνα για να μήν περάσει αυτή η νέα επίθεση στους εργαζόμενους. Για το "ποιόν" της αξιολόγησης, αυτής και των προηγούμενων, τα έχουμε ξαναπεί. Έχουμε συζητήσει για τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από τα φούμαρα περί αναβάθμισης του Δημοσίου, η οποια τάχα δε μπορεί να γίνει χωρίς αξιολόγηση! 
Το ότι η επίθεση ενάντια μας θα εντεινόταν, το ξέραμε. Το είχαμε άλλωστε σημειώσει και εδώ πρόσφατα. Το ζήτημα είναι αν θα εντείνουμε και εμείς τον αγώνα μας, αν θα απαντήσουμε όχι μόνο επί χάρτου, αλλά επί της ουσίας στη νέα αυτή προσπάθεια της Κυβέρνησης. Για να μείνει ο νόμος στα χαρτιά, να έχει την ίδια τύχη που είχαν και άλλοι αντεργατικοί νόμοι τους οποίους αγωνιστήκαμε να καταργήσουμε. 
Νομίζουμε πως τα συνδικάτα μας και η ΑΔΕΔΥ, θα έπρεπε από μέρες να αλωνίζουν τους χώρους δουλειάς, να κατευθύνουν τα Σωματεία να πάρουν αποφάσεις σε αγωνιστική κατεύθυνση. Θα περιμέναμε μαζικές κινητοποιήσεις, απεργίες και διαδηλώσεις. Στο κάτω - κάτω αυτό που παίζεται με την "αξιολόγηση" δεν είναι και λίγο! Είναι ο μισθός μας, η κινητικότητα, η υπηρεσιακή εξέλιξη, ίσως και η δουλειά μας.  Κυρίως παίζονται στο σύνολό τους, όσα συνδικαλιστικά δικαιώματα απέμειναν αφού θα πρέπει για να πάρεις καλό βαθμό να σκύβεις το κεφάλι και να μη μιλάς! ΔΕ ΘΑ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ!  
Για όλα αυτά λέμε πως δε φτάνει μια τυπική κινητοποίηση την ημέρα ψήφισης του Νομοσχεδίου; (Για να μη λέμε μετά ότι φταίνε οι εργαζόμενοι...) 
ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΓΩΝΑ!
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ!
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! 


ΑΠΟΦΑΣΗ
Εκτελεστικής Επιτροπής 08.09.2017

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!!!
Συνεχίζουμε την Απεργία-Αποχή

Η κ. Γεροβασίλη νομοθετεί την απεργοσπασία
Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, αφού δεν μπόρεσε να κάμψει, παρά τις εκφοβιστικές της εγκυκλίους, την αντίσταση των εργαζομένων στην αξιολόγηση, αποφάσισε να νομοθετήσει την απεργοσπασία.
Καθίσταται, έτσι, η μοναδική Υπουργός μετά τη μεταπολίτευση και την ψήφιση του Ν. 1264/82 που νομοθετεί μέτρα κατά της απεργίας. Συγκεκριμένα, με τροπολογία που κατέθεσε αιφνιδιαστικά στη Βουλή, σε άσχετο νομοσχέδιο, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση, αφού δεν δίνει τη δυνατότητα σε όσους δεν συμπληρώσουν τα φύλλα αξιολόγησης, -επειδή συμμετέχουν στην απεργία –αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.- να συμμετέχουν στις κρίσεις των προϊσταμένων. Η κ. Γεροβασίλη ξέχασε, μόλις πήρε την υπουργική της καρέκλα, αυτά που χθες έλεγε για την αξιολόγηση του Ν. 4250/14 και το ότι τότε στήριζε και αυτή και το κόμμα της την απεργία – αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μπροστά στην νέα κατάσταση που διαμορφώνεται, μετά την κατάθεση της τροπολογίας, αποφάσισε ο μ ό φ ω ν α τα εξής:
  1. Καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση την Απεργία – Αποχή από την αξιολόγηση.
  2. Καλεί τις Ομοσπονδίες και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία να πραγματοποιήσουν Συσκέψεις και Γενικές Συνελεύσεις, όπου κυρίαρχο θέμα θα είναι η συνέχιση της Απεργίας – Αποχής από την αξιολόγηση. Στις Συνελεύσεις αυτές θα συμμετέχουν και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και του Γενικού Συμβουλίου.
  3. Συγκαλεί σύσκεψη Ομοσπονδιών την Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 11:00πμ στο ξενοδοχείο «Αμαλία» (Λεωφ. Βασ. Αμαλίας 10).
  4. Θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση την ημέρα ψήφισης της τροπολογίας από τη Βουλή.
Οι εργαζόμενοι θα δώσουν για μία ακόμη φορά μαζικά και δυναμικά την απάντησή τους στην απεργοσπασία της κ. Γεροβασίλη και της Κυβέρνησης.

Η τρομοκρατία και οι εκβιασμοί ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου