-->

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

ΤΕΣΤ…..ΤΕΣΤ....ΤΕΣΤ…. σε όλους

Σημ. Με τίτλο δανεισμένο από τη δήλωση του επικεφαλής του Π.Ο.Υ., T. Ghebreyesus, αναρτούμε το παρακάτω κείμενο που λάβαμε, καθώς συμφωνούμε με την κριτική του τοποθέτηση. 
Ως επιπλέον στοιχείο, σημειώστε και τούτο: Όπου η πανδημία ελέγχθηκε, κάτι που σημαίνει θνησιμότητα κάτω από 1%, ίδια δηλαδή με της γρίπης,και αποφυγή χιλιάδων θανάτων, βασίστηκε ακριβώς στο μαζικό έλεγχο (και επανέλεγχο) του πληθυσμού και στην επάρκεια κρεβατιών ΜΕΘ. Και αυτό είναι κάτι που έγινε και πέτυχε...όχι θεωρία!
Όταν όλος ο ιατρικός και υγειονομικός κόσμος διαμαρτυρόταν, έκανε κινητοποιήσεις και απεργίες για προσλήψεις προσωπικού και λειτουργία κλινών ΜΕΘ , εισπράτταμε  την ειρωνεία των μεγαλοδημοσιογράφων που ήθελαν να δουν τα δημόσια νοσοκομεία να γκρεμίζονται και χημικά από τα ΜΑΤ. (Έπρεπε να έχουμε 3.500 κλ. ΜΕΘ, ανάλογα με τον πληθυσμό ενώ ...κανείς δεν ξέρει πόσες ακριβώς υπάρχουν σε λειτουργία!)
Τώρα που βγαίνουμε μαζικά OFF σε όλα τα Νοσοκομεία εισπράττουμε χειροκροτήματα. Τα οποία δεν κοστίζουν όπως πχ το ανθυγιεινό επίδομα που μας αρνούνται πολλά χρόνια τώρα.
Όλα τα παραπάνω και όλα όσα αναφέρονται στη συνέχεια είναι σχεδόν αυταπόδεικτες αλήθειες και δεν συνδέονται μόνο με την επιστήμη αλλά με πολιτικές αποφάσεις για κέρδη και ζημιές που κοστίζουν ζωές. Σ' αυτές ακριβώς τις πολιτικές αποφάσεις είναι που οφείλεται και η ασάφεια των κυβερνητικών ανακοινώσεων και τα "επιστημονικά" επιχειρήματα των "εκπροσώπων" που λένε τη μισή αλήθεια που τους βολεύει. 
Δυστυχώς είναι στη φύση των ισχυρών του κεφαλαίου η επιδίωξη του κέρδους (πόσα πια να κουκουλώσουν οι...φιλανθρωπίες!) είτε με τη ζωή είτε με το θάνατό μας.
Τέλος, πριν διαβάσετε παρακάτω μια γεύση από το αμέσως επόμενο και πολύ ενδιαφέρον σχετικό μας post. με τίτλο: 
Πώς κατάφερε μια ιταλική πόλη να μηδενίσει τα κρούσματα κοροναϊού με επιθετική διάγνωση
 << Μέσω εξέτασης και επανεξέτασης και των 3.300 κατοίκων της πόλης Vò, κοντά στη Βενετία, ασχέτως του αν εκδήλωναν συμπτώματα, και μέσω αυστηρής καραντίνας των επαφών τους μόλις επιβεβαιώνονταν η μόλυνση, οι υγειονομικές αρχές κατάφεραν να σταματήσουν παντελώς την εξάπλωση της ασθένειας εκεί.>>
ΤΕΣΤ…..ΤΕΣΤ....ΤΕΣΤ…. σε όλους
…..Ζήτησε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Γκεμπρεγεσούς τη Δεύτερα 16/3 απ’ όλα τα κράτη, προκειμένου να εφαρμόσουν τη στρατηγική περιορισμού της επιδημίας του κοροναϊού.
Η βασική φιλοσοφία του ΠΟΥ περιλαμβάνει πρώτον τον εντοπισμό και την ακριβή καταγραφή των κρουσμάτων και δεύτερον την απομόνωση των κρουσμάτων από τους υγιείς. Αυτό είναι σημαντικό μιας και έως 80% των φορέων του νέου ιού είναι ασυμπτωματικοί ή με ελαφρά συμπτώματα, οι οποίοι όμως και αυτοί μπορούν να μεταδώσουν τον ιό. Μάλιστα υπάρχουν χώρες όπως η Ν. Κορέα , η Γερμανία, η Τσεχία, που εφαρμόζουν την πολιτική των μαζικών διαγνωστικών test και περιμένουν αποτελέσματα.
Φαίνεται όμως ότι η κυβέρνηση, ο ΕΟΔΥ και ο καθηγητής-εκπρόσωπός της Σ.Τσιόρδας - αν και απόφοιτος του Χάρβαρντ με άριστα - δεν συμφωνούν με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Συγκεκριμένα ο Τσιόρδας δήλωσε το Σάββατο 14/3 ότι το τεστ ανίχνευσης του κοροναϊού στα δημόσια νοσοκομεία θα γίνεται μόνο σε ασθενείς με πνευμονία ή σε ασθενείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, παραδεχόμενος έτσι έμμεσα ότι η πολιτική της κυβέρνησης δεν είναι η στρατηγική περιορισμού της πανδημίας, όπως λέει ο ΠΟΥ, αλλά ένα κράμα με την στρατηγική της «ανοσίας αγέλης».
Αυτό θα έχει όμως ολέθρια αποτελέσματα για έναν μεγάλο αριθμό ασθενών - μεγάλες ηλικίες με συνοδά προβλήματα υγείας κ.α. - αλλά και οικονομική ζημιά για όσους θα νοσήσουν ελαφρά αλλά θα αναγκαστούν να διακόψουν τις δουλειές τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό ακριβώς γίνεται ήδη στην ΙΤΑΛΙΑ - όπου δεν ελέγχθηκε ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού - και ήδη βλέπουμε τα τραγικά αποτελέσματα στους ασθενείς αλλά και στο ιατρικό προσωπικό.
Η λογική του περιορισμού του κόστους από το κράτος και της μετακύλισης στις πλάτες των πολιτών είναι μια χρόνια πολιτική, που ασκήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια στο χώρο της υγείας και είχε σαν αποτέλεσμα την ένταση της ταξικότητας στην πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.
ΟΙ «επιφανείς» (πλούσιοι πολίτες-επιχειρηματίες, βουλευτές, τηλεπερσόνες) που βγήκαν και ανακοίνωσαν ότι είναι φορείς του νέου ιού, έχουν την οικονομική άνεση να προσφύγουν σε ιδιώτες γιατρούς και ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, να πληρώσουν το αντίτιμο για το τεστ ανίχνευσης που υπολογίζεται από 150-300 ευρώ. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με την πλειοψηφία των εργαζομένων που δεν έχουν τα χρήματα για να καταφύγουν στην ιδιωτική υγεία.
Αλλά και γιατί να καταφύγει κάποιος στην ιδιωτική υγεία; Η υγεία είναι δικαίωμα για όλο το λαό που ζει και εργάζεται στη χώρα - ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι, πρόσφυγες και μετανάστες. Το κράτος έχει υποχρέωση να προσφέρει δωρεάν περίθαλψη σε όλο το λαό, μιας και ο λαός την έχει πληρώσει δύο και τρεις φορές με την καθημερινή του εργασία, την κλεμμένη υπεραξία αλλά και τις εισφορές που πληρώνει στα ασφαλιστικά ταμεία.
Είναι φανερό ότι με αφορμή την επιδημία του νέου ιού η κυβέρνηση θέλει να εμπεδώσει και στον τομέα της περίθαλψης και της υγείας μια αντίληψη που μετακυλύει το κόστος στις πλάτες των ασθενών. Αυτοί που σχεδίαζαν να κάνουν τα Νοσοκομεία Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και να δουλεύουν με ΣΔΙΤ, κομπάζουν ότι πασχίζουν για τη Δημόσια Υγεία. Από πότε μπορεί ο λύκος να φυλάει τα πρόβατα;
Όλοι μαζί, εργαζόμενοι στην υγεία και πολίτες, να διεκδικήσουμε:
-ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑ0
-ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ - εδώ και τώρα - ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
- ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ
ΖΑΓΓΑΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ)
ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ)
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ
Τηλέφωνο επικοινωνίας Γ. Ματσούκας 6944397939

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.