-->

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ, ΚΑΦΕΣ, ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ!

Βιαστήκαμε να σχολιάσουμε ότι τα χειροκροτήματα είναι καλά, αλλά δεν κοστίζουν τίποτα!
Είπαμε μάλιστα πως καλύτερο θα ήταν να μας δώσουν το ανθυγιεινό. (Θυμάστε άραγε εκείνον τον τύπο πριν κάποια χρόνια - υπουργός ήταν - που είχε δηλώσει ότι είναι ντροπή να υποστηρίζουμε ότι τα Νοσοκομεία είναι ανθυγιεινός χώρος !!!)

Δεν υπολογίσαμε όμως πως θα ερχόταν και ο δωρεάν καφές να μας ...αποστομώσει!Με τι μούτρα θα παραπονεθούμε τώρα που οι τελευταίες μάσκες που προμηθεύτηκε το Νοσοκομείο είναι ένα απλό ημιδιαφανές τσιγαρόχαρτο! Και βεβαίως αυτές βρήκε το Νοσοκομείο στην αγορά (που ως γνωστό είναι ελεύθερη...) αυτές πήρε. Οι λαλίστατοι όμως εθνοπατέρες πως επιτρέπουν να κυκλοφορούν στην αγορά τέτοια προϊόντα; Ή η αγορά είναι ελεύθερη μόνο για να κερδοσκοπεί αισχρά;. (Όποιος δεν πιστεύει, να του δείξουμε μία να καταλάβει για τι μιλάμε)

Αλήθεια! Μήπως αυτή η θολούρα που ξεκινάει από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και οδηγεί συνεχώς σε "εκπτώσεις" σχετικά με το ποιά ατομικά μέτρα προστασίας απαιτούνται κατά περίπτωση έχει κυρίως σχέση με το κόστος και όχι με τα επιστημονικά δεδομένα; Λέμε τώρα!
ΠΧ: Ποιοί και πότε πρέπει να φορούν μάσκες FFP 2 - 3 το έχει κανένας ξεκάθαρο; Και γιατί ανά νοσοκομείο άλλα λέει και κάνει ο ένας και άλλα ο άλλος; Μήπως έχει σχέσει με το τι έχει διαθέσιμο ο καθένας; Μήπως θα καταλήξουν όλοι να χρησιμοποιούν τις μάσκες της φωτογραφίας που έχουμε στο Φλέμιγκ και θα είναι ΟΚ; Μήπως δουλευόμαστε;


Με την ευκαιρία, κανένας δεν αναρωτήθηκε, ούτε σκέφτηκε να επιβάλλει κυρώσεις ή να πάρει "ρυθμιστικά" μέτρα - διατίμηση το λέγανε παλιά -  όταν το Υπουργείο υγείας προμηθεύτηκε για τους εκεί εργαζόμενους μάσκες και αντισηπτικά σε τιμές...ελεύθερες (ΠΧ η απλή χειρ/κη μάσκα που είχε εργοστασιακή τιμή ...ΠΡΙΝ 0,05 €, τώρα έχει 0,68 € και αγοράστηκε , όπως μαθαίνουμε αντί 3,33 €, αντίστοιχα ισχύουν για τα απολυμαντικά gel τις "ενισχυμένες" μάσκες κλπ)

Πέρα από την τραγική...πλάκα όμως, είναι καιρός να καταλάβουμε πως για την αγορά είμαστε αναλώσιμοι, πως οι θεατρινισμοί της Κυβέρνησης είναι στάχτη στα μάτια και πως παρά τις ...βολικές απαγορεύσεις πρέπει να διεκδικήσουμε όχι μόνο μέτρα ασφαλείας, επάρκεια υλικών  - που σημαίνει παρέμβαση στην αγορά, αλλά και ανθυγιεινό, μόνιμη επαναχορήγηση των δώρων που μας έκοψαν, προσλήψεις και αξιοπρεπείς μισθούς. 

Όλοι βλέπουμε την κρίση που περνάει το σύστημα και είναι αναμενόμενη, πρέπει όμως να καταλαβαίνουμε πως με τη βοήθεια ΜΜΕ & Κυβέρνησης, το κεφάλαιο προσπαθεί να φορτώσει αυτή την κρίση πάλι στη δική μας πλάτη, ενώ την ίδια στιγμή οι γενναιόδωροι δωρητές ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΝ  ασύστολα!
Αυτά είναι μέτρα που πρέπει να πάρει η Κυβέρνηση αν θέλει να αναγνωρίσει την προσφορά των υγειονομικών και όχι τα χειροκροτήματα , οι καφέδες, τα "έκτακτα" φιλοδωρήματα και η αγωνιώδης αναζήτηση δωρεών από εταιρείες. ( οι οποίες στους εργαζόμενούς τους δεν φέρονται με ανάλογη... γενναιοδωρία και αβρότητα, "χαρίζοντάς" τους (και) με την ευκαιρία του κορωνοϊού απολύσεις και μακροχρόνια απληρωσιά).                    


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.